Předobjednávky už v Německu nepořídíte bez data vydání, rozhodl soud

Německý soud pěkně přistřihl křidélka prodejcům počítačových her. Pokud hra nebude mít přesně stanovené datum vydání, nebudou ji smět nabízet k prodeji.

Ochrana spotřebitelů v Německu upozornila soudy na problematiku předprodejů a jejich nejasných dat. Původně šlo sice o potíže s prodejem telefonu Samsung Galaxy S6, ale německý soud v Mnichově tyto praktiky zakázal pro všechny produkty, videohry nevyjímaje.

"Když si zákazník na internetu objednává zboží, jeho prodejce musí poskytnout konkrétní datum, kdy jeho objednávka bude doručena," řekl Wolfgang Schuldzinski ředitel Düsseldorf Consumer.

Tento zákon se zatím vztahuje pouze na Německo, což znamená, že zákazníci v ostatních zemích budou moci hry předobjednávat bez problémů i pokud nebude stanoveno konkrétní datum. Jakmile ale hra bude mít předobjednávku přístupnou v Německu, mělo by být prakticky jisté, že se hra na světlo světa opravdu dostane ve stanoveném termínu. Zatím ale není jasné, jaké následky by pro vydavatele mělo případné zdržení po potvrzení předobjednávek.

Tenhle krok může mít zatím své mouchy, ale rozhodně je dobré vědět, kdy zboží dostanete, když za něj platíte. 

Váš názor Další článek: Brutální rubačka Redeemer se v srpnu přiřítí na konzole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,