Představena akce Splatterhouse

Známá vydavatelská společnost Namco Bandai oficiálně potvrdila, že má v úmyslu resuscitovat arkádovou akci Splatterhouse, která před dvaceti lety kralovala na automatech. Vývojem hry byli pověřeni lidé z vcelku neznámého studia Bottle Rocket Entertainment, kteří se do herní průmyslu zapsali díky snad ještě neznámější hře The Mark of Kri. Na kolik bylo moudré svěřit práci na jmenovaném titulu právě tomuto tvůrčímu týmu se ovšem ukáže až někdy v příštím roce, kdy má Splatterhouse vyjít.

 

Titulu se přitom dočkáme jak na Xboxu 360, tak na třetím Playstationu. Ať už se ale rozhodnete pro jakoukoliv verzi, pokaždé se vtělíte do vysokoškolského studenta Rick Taylora, který ztrativše přítelkyni vytáhne do boje proti krvelačným stvůrám. V jeho nelehkém úkolu mu přitom bude pomáhat tajemná maska, po jejímž nasazení se hlavní protagonista změní v bolest necítící, neuvěřitelně silné monstrum s minimální mozkovou kapacitou.

 

Co se technického zpracování týče, podle dosud vypuštěných screenshotů nevypadá hra nejhůř, avšak finální hodnocení musí vydržet až do testu plné verze. Snad pro případ, že by audiovizuální stránka celé hry zklamala, připravili si tvůrci zajímavé hratelnostní prvky. Splatterhouse totiž nabídne vcelku unikátní zpracování soubojů, v nichž bude coby zbraň využito cokoliv co je v dosahu (hlavy nepřátel, prkna atd.). Aby toho nebylo málo, titul nebude disponovat ani ukazatelem zdraví vašeho avatara. Rick bude místo toho svými nepřáteli doslova trhán na kousky a vy tak budete muset ve správný čas použít „kouzelnou“ masku k regeneraci. Vývojáři přitom slibují, že bychom se měli dočkat vskutku nevídaného systému zotavování, kdy budeme v reálném čase sledovat nejen jak se rovnají zlámané kosti, ale rovněž jak je pokrývají svaly, cévy, žilky a další, pro žiivot důležité, serepetičky.

 

 

Dostupné pro: X360, PS3, iPhone
Žánr: Akce | arkádová akce
Výrobce: Bottle Rocket Entertainment
Začátek prodeje: Q3 2010; listopad 2010 (iPhone)
Váš názor Další článek: Jak se hraje nový Battlefield?

Témata článku: , ,