Představení datadisku The Sims: Makin’ Magic

Myslím, že The Sims nikomu moc představovat nemusíme. O legendární simulátor života zavadil snad každý, kdo jen prošel v obchodě kolem puštěného počítače. Minulý týden byl ohlášen již sedmý datadisk k této hře. V dnešním článku vám představíme, co nového přinese. Už teď můžeme prozradit, že to bude zábava vskutku magická.

Sims jsou zajímavým herním fenoménem, jejichž popularitu by možná dokázali vysvětlit psychologové, nikoli však já, jenž na nějaký ten doktorát ještě pořád čekám (a ještě chvíli čekat budu:-). Neoddiskutovatelným faktem je, že Sims zkrátka pořád přitahují další a další hráče, kteří pak nespí, nekomunikují, nechodí na záchod, neboť hlavní přece je, aby byli napapaní, pobavení a vymočení Simové, a aby jim náhodou něco nechybělo.

O čem to bude?

Takové starosti samozřejmě hráčům dlouho nevydržely. Do simdomácnosti koupili simledničku, naučili Simáky ji v případě nouze použít, stejně tak jako simzáchod či simpartnerku (bavíme se stále o komunikaci:-), nechali je chodit do práce a vybudovali dům simích snů. S prvním datadiskem se rozšířili herní možnosti po stránce architektonické, druhý přinesl možnost schůzovat s ostatními Simáky a pořádat odvázané simparty. Pak jste je také vyhnali nakupovat, na prázdniny, koupili jste jim zvířátka a konečně také jste jim umožnili stanout na prknech slávy. Takže co zbývá? Pokud si myslíte, že až na možnost pěstování roztočů v hlubinách postýlek vašich Simů hře nic nechybí, mýlíte se. Simové přece ještě neumějí kouzlit!

  
Zatím bohužel jediné zveřejněné obrázky z připravovaného datadisku

Kouzlí celá rodina

Právě na tuto činnost se soustředí připravovaný datadisk Makin` Magic. Ke kouzlení se dostanete naprosto jednoduše. Jednoho krásného dne u vašeho simdomku zazvoní pan kouzelnický agent, který vám přinese "starter kit" a čarodějnická kariéra vašich Simáků může začít.

A k čemu to bude dobré? Simové budou moci zlepšit si tak milostný život, skoncovat s nenáviděnou prací anebo škodolibě dělat neplechu na zahrádce nevrlého souseda. V datadisku budete shánět ingredience na stará osvědčená kouzla nebo také můžete experimentovat a vyzkoušet nějakou originální kombinaci, pomocí které možná objevíte speciální zaklínadlo. Jenže pozor! Jestliže se Simákovi magie vymkne z rukou, může to mít také hrozivé následky! Proměna v ropuchu či výměna lidské hlavy za oslí nejsou zrovna pro Simáka tou nejlepší magickou vizitkou.

Na druhou stranu pokud bude máchání kouzelnou hůlkou úspěšné, výsledkem bude třeba nový domácí pomocník z nějakého do té doby neživého předmětu, například z kostlivce vykouzlíte uklízečku, z plameňáka sexy servírku (nebo že by z pračky vzešel nový Palmexman?:-). Hodit se bude určitě i zlepšení vztahu se simslečnou odnaproti nebo znepříjemnění života otravnému sousedovi, který si pořád stěžuje, že mu vaše simmeruňka stíní okna.

  
Screenshoty ze zvířecího datadisku Unleashed

Magic Town

Novinkou ve hře bude zcela nová lokace, a to magické město. To bude fungovat jako takový hypermarket a nákupní centrum v jednom, co se magických věcí týká. Budete se tam moci přiučit nebo získat speciální platidlo ke koupi ingrediencí pro tvorbu kouzel. Tyto peníze ale nezískáte jen tak zadarmo, ale budete si je muset vydělat "poctivou" prací. Třeba přehlídkou vlastního umění, strašidelným vystoupením nebo v souboji s jiným simmágem. 

Dále budete moci na určených místech plnit speciální úkoly, díky kterým získají vaši virtuální milášci přístup k opravdu mocným kouzlům (to opravdu nevím, co si pod tím mám představit, fireball to asi nebude, co?:-). Dále na vás v Magic Townu čekají zábavní atrakce, nemohou chybět stánky s popcornem a dalšími poživatinami a samozřejmě nějaký ten obchod. V něm budou k sehnání třeba magické hůlky, kouzelné krabice, klobouky a mnoho dalšího.

Pokud vám místní nabídka nebude vyhovovat, budete se moci obrátit na černý trh v podobě podomních prodavačů anebo k dalším celebritám kouzelnického světa. Takový upír má určitě hodně co nabídnout. A co teprve podpultovky v místní lékárně!

Simrolník

Pravděpodobně v souladu s celoevropskou podporou zemědělské politiky, i v Maxis se rozhodli podpořit primární sektor ekonomiky. Mezi novými předměty totiž nechybí včelí úl, kolovrátek, pekárna či vinice. Simové totiž budou moci pracovat na čerstvém vzduchu a vyrábět koláče, chleba, víno nebo třeba med. Ovšem jestli budou existovat i výkupny zemědělských produktů či dotace pro agrárníky, to bohužel dostupné informace neosvětlují.

  
Taky se už těšíte na Sims 2?

Drobky na závěr

Samozřejmě jako vždy nemohly chybět i updaty vybavení - nové tapety, textury podlah, střechy, vybavení a spousta dalšího. Datum vydání nového datadisku bohužel ještě zveřejněno nebylo. Každopádně nezapomeňte, že k jeho spuštění budete potřebovat původní Sims nebo Sims Deluxe Edition.


Související informace (The Sims: Makin` Magic):

Homepage: www.thesims.com
Výrobce: Maxis (www.maxis.com)
Distributor: EA (www.ea.com)
Distributor v ČR: Cenega (www.cenega.cz)

 

Váš názor Další článek: Neuvěřitelné skutečností - Half-Life 2 oficiálně odložen!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,