Preview: Buzz! Junior: The Jungle Party – Na párty v džungli

Kvíz baviče Buzze pomalu končí, doznívá závěrečná znělka, ale konec zábavy se speciálními ovladači v ruce to vůbec neznamená. Přichází totiž Buzz! Junior, který nabízí kupu miniher pro všechny. Vyberte si svou opici a pojďme se podívat na řádění v džungli v našem preview.

Lenka VlkovaPlatforma: PS2
Multiplayer: 2-4 hráči
Výrobce: Relentless Software
Vydavatel: Sony
Homepage: zatím nemá
Předpokládané datum vydání: Listopad 2006


Pod pojmem Buzz si každý jistě vzpomene na zábavný kvíz z hudebního světa, u kterého jsme si mnohokrát lámali hlavu. Až s třemi přáteli jste si mohli vybrat své alter-ego a pustit se do boje. Při soutěži vám pomáhali speciální ovladače k dostání u každého balení Buzz! The Music Quiz. Letos na jaře po něm přišel Buzz! The Big Quiz, u kterého se mohlo utkat až osm soupeřů. S mnoha novinkami přišla i nevyváženost otázek z mnoha odvětví, a tak po něm zůstalo spíše ticho po pěšině. Sony se ale svého Buzze nevzdali a kromě Buzz! Junior: The Jungle party, na kterého se dnes podíváme, nás čeká ještě Buzz Sports. Jak jste jistě uhodli, druhý jmenovaný bude opět kvízem s otázkami ze světa sportu a těšit se na něj můžete na podzim.

Za všechno můžou opice

Vraťme se ale Buzzovi- juniorovi, který nemá s vědomostním kvízem pranic společného, ale bez speciálních buzzovských ovladačů se u něj také neobejdete.S jejich pomocí totiž budete v džungli překonávat mnoho překážet a snažit se získat titul „nej opice v celé džungli“. Je to tak, lidská alter-ega už se nenosí, v Juniorovi vás budou zastupovat barevné opičky. Všechny sice vypadají stejně (až na barvu samozřejmě), ale dají se všemožně upravovat. Od brýlí, přes tričko až ke slušivým botkám si můžete opici vytvořit, jak je vám libo. Jakmile jste se vzhledem vaší alter-opice stejně jako vaši maximálně tři soupeři spokojeni, boj může začít.

  

Jedna půjde z kola ven * Totemy jako od indiánů * Bouchne a nebo ne?

Buzz! Junior je stejně jako jeho předchůdci zaměřen převážně na multiplayer a i když bude obsahovat singleplayer, nejvíce zábavy si užijete ve větším počtu. Předhánět sám sebe totiž samo o sobě moc zábavně nezní. Jinak je to ale když vedle vás sedí další tři známí. Na výběr bude opět k dispozici různá délka her – nečekaně bude na výběr hra dlouhá (její dohrání ve dvou trvalo přes hodinu), střední a krátká. Nechybí ani možnost sestavit si hru přesně podle svého gusta. Pořád mluvím o minihrách, ale ještě jsem o nich neprozradila nic bližšího. Pojďme se tedy podívat, co že s těmi opicemi budeme vlastně provádět.

Rozpustilé opice řádí

Autoři slibují kolem čtyřiceti různorodých miniher, které jsou jednoduché, ale účelné. Nutno také dodat, že jsem netušila, jak jsou opice škodolibé. Mnoho miniher bude zaměřeno na škození soupeřům a při prohře se vám nepřátelské opice nepokrytě smějí. V Buzz! Juniorovi najdete minihry založené na postřehu, reflexech, ale i čiré náhodě. Jako příklad bych uvedla například minihru, kde si přehazujete bombu. Ta je nejspíš inspirovaná nejspíš jedním ze soutěžních kol originálního Buzze - „Pass the bomb“ (Pošli bombu) . Probíhá následovně – jedna z opic dostane do rukou syčící bombu. Tu může držet, přičemž jí za odvahu přibývají body, nebo s pomocí barevného tlačítka hodit soupeři. Bomba vybuchuje zcela náhodně a k prohře stačí trochu obyčejné smůly.

  

Některé hry se vyznačují sadismem… * jiné zase masochismem * Do toho, běž!

Jinak je tomu u variace na závodní hru. Zde vaše opice sama běží a objevují se před ní barevné překážky. Stiskněte příslušné barevné tlačítko v pravý čas a získáváte náskok. Pozor ale na banán na trati, protože ten je třeba přeskočit bzučákem. Mezi další minihry patří například strkání hlavy do tlamy lva, běhaní po mlýnském kole (skoro po vzoru Pirátů z Karibiku :)), společné sjíždění na kládě a mnoho dalších. V každé jde v zásadě jen o stisknutí barevného tlačítka či bzučáku ve správný čas, ale autorům se tento fakt povedlo zabalit do zábavného kabátku, takže si toho ani nevšimnete. 

  

Kačenka je v tom nevinně * Komu asi bouchne bomba? * Opice umí i počítat 

Graficky se Buzz! Junior vzhledem k původnímu titulu posouvá o něco výše. Vše vypadá pěkně cartoonovsky a je slušně rozhýbáno. Projevilo se to trochu na nahrávacích časech, které jsou kapku delší. Uvidíme, jak to bude ve finální verzi hry. Při nahrávání jsou vysvětlována pravidla mihiher, nyní pouze hlasem. Zda bude Buzz! Junior: TJP lokalizován celkově, nebo pouze texty jako u prvního Buzze, na to si budeme muset ještě počkat. Textů ve hře příliš nenajdeme, tak doufejme, že bude hra česky nadabovaná. Hudba a zvuky perfektně dokreslují atmosféru džungle - uslyšíte hlavně ostrovní bubnové melodie. 

Těšíme se
  • Mnoho miniher

  • Zábava na párty

  • Vysmívání se soupeřům
Bojíme se
  • Jednotvárnost miniher
  • Nedostatečná lokalizace
  • Dlouhá nahrávání

Datum vydání prvního Buzze Juniora je stanoveno na listopad a i přes jeho zaměření na mladší publiku by se mohl stát novou zábavou na párty. Pokud vás již původní Buzz a jeho pokračování omrzeli, bude tu v listopadu další způsob, jak využít speciální ovladače. No a pokud vás Buzz! Junior nezaujal, co může být lepší, než svěřit ho dětem a mít na chvíli klid? :)

Jak se těšíme: 65%

Váš názor Další článek: Saints Row představuje gangy

Témata článku: , , , ,