PC | X360 | PS3 | Akce | Konzole

Preview: Dead Rising 2 – více zombies, více zábavy

Chuck pracoval jako kaskadér, ale na tomto bijáku ještě nedělal: musí zachránit dceru, vyčistit Vegas od nemrtvých a přežít.

Po nevinném laškování se stovkami zombies v prvním Dead Rising začíná přituhovat: ve druhém dílu si budete užívat likvidaci ne stovek, ale teoreticky až šesti tisícovek oživlých mrtvol, které se mohou v jednom okamžiku objevit na obrazovce. Zvráceně extatická hratelnost prvního dílu, kdy jste si užívali průjezd sekačkou mezi metráky nemrtvého masa, se tak ve dvojce nijak výrazně nezmění, jen nejspíše dosáhne nových výšin. Prostě: harder, better, faster, stronger.

 

 

Robotický hlas ze skladeb skupiny Daft Punk by se ke kulisám Dead Rising 2 hodil, z fiktivního Las Vegas (ve hře pojmenovaném Fortune City) se kvůli virové pandemii stal podnik, kde hlavní výhrou nejsou miliony dolarů, ale vlastní život, případně život dcery hlavního hrdiny. Nutno dodat, že cesta k této výhře může být mnohem zábavnější, než s pomocí hazardu.

Druhý díl Dead Rising celkem nabídne zhruba třikrát více zbraní než jednička

Už jste někdy stříhali „živý plot“ (respektive chodící) pomocí motorových pil připevněných k řidítkům svojí krosové motorky? Problémy se zombies si zkrátka pět let po událostech původního Dead Rising žádají nová řešení, stejně jako chudnoucí mediální průmysl – černým humorem orámuje dění ve hře reality show s názvem „Terror is Reality“, ve které si zahraje také hlavní hrdina Chuck Greene. Z města hazardu se tak po zombifikaci USA stalo město ještě zvrácenější zábavy.

Dead Rising 2 03.jpg Dead Rising 2 04.jpg

Zajímavým prvkem v původní hře bylo fotografování, však také hlavní postava Dead Rising byla povoláním novinář. Ve dvojce se s něčím tak zoufale neakčním zabývat nebudete, Chuck Greene jakožto motokrosový kaskadér umí především jezdit na motorce, dělat úkroky do stran, při míření se volně pohybovat, ohánět se rozmanitými zbraněmi a především dokáže zbraně svépomocí složit. Vzniknou tak kousky, které by neudělaly ostudu ani ve Worms: Armageddon.

Dead Rising 2 09.jpg Dead Rising 2 10.jpg

Za jmenování stojí například „Hail Mary“, ruční granát izolepou připevněný k míči na americký fotbal, který tak po dopadu exploduje. Chce si někdo dát touchdown? Nebo trochu posílit paže za využití pádla s přidělanými motorovkami na koncích? Citlivější povahy si jistě dostatečně pohrají s obrovským plyšovým medvědem, který svírá zbraň a slouží tak jako automatická kulometná věž. Druhý díl Dead Rising celkem nabídne zhruba třikrát více zbraní než jednička.

VIDEO: 2888 'Dead Rising 2 - Captivate 2010 trailer'

Jako zdroj zábavy poslouží také bílé maso. Ve hře můžete narazit na reklamy a billboardy propagující Playboy. Kdo v apokalyptickém prostředí dokáže tento magazín najít, dostane příležitost ke speciálnímu upgradu hlavní postavy. Fortune City navíc sloužilo jako ideální doupě pro playboyí zajíčky, stačí se jen dívat. Zajímavá může být i návštěva sexshopu, ze kterého si kromě užitečného poznání budete moci odnést také dvaceticentimetrového robertka.

Vzrušující zážitky ve dvou

Koho by nebavilo užívat si lákadla Fortune City samotného, jistě využije kooperativního multiplayeru. Ten ale bude fungovat jen on-line, vícero hráčů si na jedné konzoli nezahraje. Podle tvůrců Dead Rising 2 si doba automaticky žádá přítomnost hry více hráčů, bez ohledu na žánr.

Zajímavá může být i návštěva sexshopu, ze kterého si kromě užitečného poznání budete moci odnést také dvaceticentimetrového robertka

Vývojáři šli na krev a kromě klasického procházení příběhové kampaně ve dvou tak  multiplayer nabídne také zábavu ve stylu zmiňované reality show „Terror is reality“, ve které až čtveřice hráčů zaujme pozici účastníků.

Dead Rising 2 11.jpg Dead Rising 2 12.jpg

Pravidla jsou prostá: kdo v aréně plné zombíků vyvraždí nejvíce nemrtvé havěti, vyhrává. Aby dění neprobíhalo příliš férově, hráči si můžou navzájem kazit své vlastní úsilí různými sviňárnami. Jejich podobu autoři hry zatím úzkostlivě tají.

Je libo předkrm?

Ne dříve než šest týdnů před vydáním hry (28. září) uvolní Capcom na Xbox Live Markeplace exkluzivní stahovatelnou epizodku s názvem „Case Zero.“ Její děj se časově odehrává mezi Dead Rising 1 a Dead Rising 2, konkrétně tedy tři roky před událostmi druhého dílu. Právě tehdy Chuck zažil své první setkání se zombies. Zkušenosti z něho naplno využije právě při pobíhání mezi výherními automaty s robertkem v roce o tři roky později.

Dead Rising 2 01.jpg Dead Rising 2 02.jpg

Stejně jako v „plné“ hře, i v Case Zero není problém postupně vylepšovat vlastnosti herní postavičky. Chuck Greene se dokáže v nejhorších případech obejít beze zbraní, hordám nemrtvých se ubrání parádními wrestlingovými chvaty. Získané zkušenosti z Case Zero potom snadno přetáhnete do Dead Rising 2. Neexistuje důvod, proč se na pokračování Dead Rising netěšit.

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Zombie vyvražďovačka
Výrobce: Blue Castle Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 28. září 2010
  • Spousta, spousta zombíků k masakrování
  • Originální systém ubíhajícího času
  • Vytváření zbraní
  • Smysl pro (specifický)humor
  • Dlouhé a časté nahrávání
  • Velmi pomalý úvod
  • Specifické ukládání a postup hrou
  • Občas repetetivní
Diskuze (1) Další článek: Bude Peace Walker na PS3?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,