Preview: Prince of Persia 3: Kindred Blades - návrat temného bojovníka

Jemná princátka jsou dávno z módy. Jen pohleďte na Prince z Persie, objevil své temné já a vydává se s ním na cestu za spásou rodného Babylonu. A nebo za zničením? Výjev z budoucnosti města měst vám přinese toto preview.
Kapitoly článku

Prince of Persia: Kindred Blades by měl být závěrečný díl "písečné trilogie" perského prince. Pojďme se podívat na staré známé, které princ na své cestě Babylonem potká.

Kaileena

Kaileena je Daeva, potomek pradávné rasy ze skryté provincie Aresura. Díky tomu má různé nadpřirozené schopnosti, jako předvídání budoucnosti, přeměna lidí na monstra, levitace a různá kouzla. Před začátkem trilogie přebývala na Ostrově času, kde si postavila vlastní pevnost, která se jí však ironií osudu měla stát hrobkou. Kaileen totiž v minulosti poznala, že ji má vyhledat a zabít Princ.

To se však nestalo, protože jak Princ měnil svůj osud, pohrál si i s jejím. Musel tak porazit Osud v podobě nestvůry Dahaka a tak Kaileen osvobodil od jejího údělu, na který celá století čekala. Nastal tak velice zajímavý problém protože když ji Princ vytáhl do svého času, zjistilo se, že písky času jsou vlastně její pozůstatky. Došlo tak ke změně minulosti, Princ nikdy nepotkal ani sličnou Farah, tedy ne tak, aby ona o tom věděla.

Kaileena by v Kindred Blades měla údajně pochopit, že se ani jí, ani Princovi nepovedlo zcela uprchnout jejich údělu. Cítí, že její čas se postupně naplňuje a je zbytečné utíkat před nevyhnutelným. Z opuštěné a zahořklé ženy se stává klidnější a mírnější, snaží se minimalizovat problémy, které pouhá její přítomnost způsobuje. Stává se tak hlasem rozumu, hlasem proroctví, prostým vypravěčem. Je jí jasné, že je jen na Princi, aby vše uvedl na pravou míru.

Farah

Farah se do Babylonu dostává nedobrovolně. Je přivezena útočníky, kteří předtím vyrabovali Indii, zavraždili její rodinu a zničili její domov. Je zavřená v kleci a táhnuta spolu s armádou, aby pozorovala bídu a utrpení poražených. Není se tak co divit, že po svém osvobození se  vydává za pomstou, hlavní její motiv je však mírnění utrpení všude kolem ní.

 

Protože však děj Sands of Time nemohl nikdy proběhnout, Prince ve svém životě neviděla. Za sedm let od prvního dílu navíc vyspěla a stala se zodpovědnější. V průběhu toho času se totiž věnovala studiu historie a politiky, stejně jako výcviku v boji, protože byla nucena stát po boku svého otce na královském dvoře. A ne všichni poddaní se chovali dostatečně uctivě, takže jim musela často dokázat, že není žádné ořezávátko.

Stala se tak až zavile nezávislá na všech a pohrdá jakýmikoliv pokryteckými projevy rytířskosti, protože je považuje za pouhý šovinizmus. Její hlavní charakterovou vlastností, a snad i slabinou, je soucit s ostatními. Nedokáže vystát pohled na utrpení druhých a to je také nejspíše důvod, proč ji s sebou vozí útočníci na rozkaz svého pána.

Starý muž

Princův otec vládl velké zemi a rozhodl se jí obětovat to nejdražší, co měl - výchovu svého syna. Protože si však dobře uvědomoval, že bez mentora se mladý Princ neobejde, sehnal nejmoudřejšího a nejschopnějšího muže, co šlo. A právě to je Starý muž. Učitel zůstává po jeho boku po dlouhá léta s bezmezným oddáním a odhodláním jej školit.

 

Ve Warrior Within jsme se s ním potkali a měli jsme možnost na vlastní oči vidět, jak vysoko jeho rady Princ staví. Nakonec se však Princ rozhodl vydat se vlastní cestou a i přes varování překonal všechny nesnáze. Uvidíme, jak tento krok ovlivní jejich vztah, vždyť Starý muž byl vždy tak trochu pesimista.

Sám tedy nazývá svůj negativní pohled na svět realizmem. Na druhou stranu je nutné mu uznat, že než by mluvil v hádankách, raději poví vše na rovinu, což se u muže jeho vědomostí a znalostí velmi cení. Bude však potřeba velmi silných zvratů, aby se náhledy starce na svět změnily k lepšímu a řekněme si po pravdě, děj Kindred Blades moc námětů pro optimisty neskýtá.

Zdroj: TZ

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,