Preview: The Sims 2: Pets

Je to tak – brzy na nás zaútočí další datadisk pro The Sims 2. Tentokrát se v našich domovech objeví zvířata a vše, co k nim odedávna patřilo. Jaké další novinky ale nové rozšíření nabídne? Budou i jiní domácí mazlíčkové než psi a kočky?

Platforma: PC
Žánr: Simulace rodiny
Výrobce: Maxis
Vydavatel: EA games
Homepage:
http://thesims2.ea.com/  
Datum vydání: 17. října
objednat hru na shop.Doupě.cz

Není žádným tajemstvím, že nejúspěšnějším datadiskem pro první díl The Sims se stal přídavný balíček s podnadpisem Unleashed. Nejeden hráč si přál mít ve své domácnosti pejska či kočičku. Rybičky v akváriu sice byly obsaženy už v původních The Sims, nicméně jejich přítomnost se dala porovnat s přítomností ledničky nebo domácího televizoru. Ono to žije? Ne. Jenom žere a umírá.

  

Zde jsou vidět hezky kousky, které mohou ovládat kočky. * Sprostořeký papoušek? * Pes... co dodat?

Zkrátka nic nemohlo nahradit pravé, nefalšované čtyřnohé mazlíčky. S příchodem druhého dílu sice všichni vesele poskakovali kolem dokola, do čtverce nebo osmihranu, ale absence zvířeny nešla přehlédnout. Kde jsou ty štěkací zrůdy? Kdo zažene pryč souseda? A čím zaměstnám uklízečku? Vyrojilo se mnoho otázek, na které se nám dostalo oficiální odpovědi teprve nedávno.

Uhni, krávo

Hlavním tahákem nového datadisku Pets budou zejména čtyřnohá zvířata a vše, co se kolem nich týče. Jak vyplynulo z nedávné diskuse na oficiálních stránkách, plánováno je celkem 35 druhů psů a více jak 15 koček. Přitom jednotlivé rasy půjde mezi sebou křížit, díky čemuž může vzniknout naprosto nehorázné množství nových druhů. Abych ale uvedl věci na pravou míru, autoři neplánují páření psů s kočkami. Jistě, láska nezná mezí a hormony potlačit nelze, ale situace, kdy by „vznikl“ kočkopes, prý nikdy nenastane.

  

Tvorba zvířete bude zřejmě propracovaná. * I oni však musí pravidelně jíst. * Hele... křeček! Nebo morče? Nebo snad osmák?

Nicméně domácími mazlíčky se stanou i druhy ryb, papoušků a myší. Zatím však nebylo blíže specifikováno, do jakých mezí se budou dát srovnat například s pejsky. Doufám, že to nedopadne obdobně, jako v prvním díle The Sims. V něm podobná stvoření pouze tupě zírala do zdi a tu a tam ostře zaargumentovala (papoušci). No, nechme se překvapit.

Stejně jako simové i zvířata stárnou. Jejich věková „kategorie“ se bude dělit do tří fází – mládě, dospělák a opelichaný stařec. Během jejich života se mohou angažovat v jedné z nabízených kariér. Počínaje hvězdnou profesí až po profesionálního hlídače. A před tím vším je dokonce půjde hodit na univerzitu. Zkrátka bude z čeho vybírat.

Milujte zvířata, třeba vás nesežerou

Nesmíte zároveň zapomenout, že se jedná o živé tvory, na což tvůrci apelují. Takže hráč bude muset být připraven na případné potomstvo, které mimo jiné dokáže udělat z domova kůlničku na dříví. A jelikož i zvířata mají touhy a přání, pro jejich život se stane nezbytné splnit jim alespoň některé.

  

V Maxis zároveň s informacemi uveřejnili i nové artworky

Jestliže se stane z pejska nebo kočičky nešťastná duše, uteče vám a nebo ji odeberou příslušné orgány zabývající se jejich ochranou. Naopak dokážete-li se o ně pečlivě starat, vynaložené úsilí se vám za nemalou dobu mnohonásobně vrátí. Pes s kočkou údajně dokáží vydělávat peníze, jenže záležet bude na jejich vychování. Pevná ruka pána se v mnoha případech vyplatí a i kdyby náhodou sám nestačil na některého nezbedu, k dispozici bude trenér.

Oproti datadisku Unleashed k původním The Sims již ale psy a kočky přímo ovládat nepůjde. Jinými slovy, veškeré příkazy může zadávat jedině pán. Nicméně autoři zvažují, že do hry vloží speciální cheat. Ten by podle všeho měl umožnit přímou manipulaci s každým ze zvířat. Asi díky tomu se nebudou počítat mezi plnohodnotné členy rodiny. Ostatně ani stanovený limit osmi simů se na zvířenu nevztahuje a v rodině tak půjde mít naráz šest domácích mazlíčků a osm lidí.

Mimo téma?

Každý z rozšiřujících balíčků samozřejmě vždy nabízí i jiné vychytávky, které se přímo zvoleného tématu netýkají. Tak například na hráče opět čeká více jak stovka nových objektů a stavebních prvků. Například zatím neupřesněná diagonální střecha, nábytek a hračky pro zvířata, nové zdi, podlahy... bude toho hodně. A autoři se netají ani smyslem pro humor skombinovaným s paranormálními jevy nebo zvláštními stvořeními. Chtěli byste mít například v rodině vlkodlaka? The Sims 2: Pets umožní nakazit svého sima – pro normální lidi – nechtěnou nemocí. Za soumraku se promění v chlupatou zrůdu a začne dělat věci v rozporu se zákony. Inu, kdo chce kam, pomozme mu tam.   

Těšíme se
  • Na ta chlupatá nebo opeřená stvoření

  • Více jak 100 nových věcí

  • Nové možnosti a funkce

  • Vlkodlak

Bojíme se
  • Zničeného čalounění na nábytku
  • Útoku vlkodlaka

Co dodat? Snad jen, že se na Pets velice těším a počítám dny k datu jeho vydání. Na pulty obchodů by se měl dostat 17. října, což není za dlouho. Do té doby alespoň můžete připravovat rodinu na menší šok. Se zvířaty se totiž určitě nudit nebudete!

Jak se těšíme: 80%

Diskuze (10) Další článek: Aragorn se objeví na Xbox 360

Témata článku: , , , , , ,