Preview: Witches – smrtící krása

Při ohlášení Witches jsem si vzpomněl na naši sérii tématických článků o hrdinkách ve hrách. Od základu líbivé a přitažlivé čarodějky bojují oblečeny jen do spodního prádla proti přesile zákeřných ničemů. Otázkou zůstává, zda může být prvoplánově líbivá hra i zábavná.

Platforma: PC, X360, PS3
Žánr: akce
Výrobce: Revistronic (
http://www.revistronic.com)
Vydavatel: zatím neznámý
Homepage:
http://www.revistronic.com/web-corp/card-witches/index.htm
Předpokládané datum vydání: 2008

Budu se lehce opakovat a použiji úvod z galerie obrázků, kterou se Witches představili minulý týden. Pokud vám titul Witches nějak připomíná Zaklínače (anglicky vydaného jako Witcher), nejste na úplně špatné adrese. Zvláště pak ve chvíli, kdy si pamatujete úvodní povídku hry a souboj se strigou v ní popsaný. Po zhlédnutí první upoutávky na Witches jsem si říkal, že něco podobného jsem už viděl.

  
Uděláme řetízkáč? * Jen nezreznout * Ariel, zářivě lesklá ... suknice

O čem mluvím:

V perexu jsem se zmiňoval o tématických článcích Šest základních chyb ve zpracování ženských postav v počítačových hrách, jejichž poslední díl naleznete zde.

Jestli se trošku orientujete v herních upoutávkách, nebo jste Zaklínače hráli, vzpomenete si na akční intro, v němž Geralt bojuje se strigou, běhá přitom po zdech, bojuje v oknech, využívá výhody malého nádvoří a šplhá po stěnách do lepších pozic. Teď zkuste zapojit svoji fantazii, namísto šedovlasého zaklínače si představte přitažlivou dívčinu, pouze nalehko oděnou a s velkou zbraní v ruce. Stále se držte děje intra, jiné představy stranou. Hrdinka je přitom nejen líbivá, ale také nadaná bojovnice, navíc zvládá nejeden akrobatický prvek, usnadňující souboje.

Zmíněná upoutávka na Witches

Jakmile představa pomine, zkuste se podívat na okolní obrázky, nebo rovnou zmíněnou upoutávku na Witches. Ano, podobnost s vizí není čistě náhodná, španělské studio Revisionic předvádí přesně to, co jsem se vám nemotorně snažil podat. A přidávají jako příjemný bonus i nějaké informace o hře samotné, ač jich zatím není moc. Hlavně není jasné, na kdy se mají masy hráčů vlastně těšit, protože jako datum vydání byl zatím stanoven pouze rok 2008.

  
S Ježkem na rameni jde všechno lépe * Je libo baseball? * Volejte požárníky

Výše jmenovaná děvčice se podle všeho jmenuje Gwen a žije ve špatné době, kdy okolním zemím vládne zlovolný tyran, označovaný prostě jako The Beast. Gwen, a časem i další hrdinky, se rozhodnou proti jeho krutovládě bojovat všemi možnými prostředky. Pochopitelně se zhostíte úlohy těchto bojovnic a způsobíte revoluci, při níž přijdou o svá místa, a životy, stovky a tisíce přívrženců zlých sil. Jak klasické.

  
Maminko, vy nám celá hoříte * Akční dvojka * Zezadu ej vidět pořádně velikost sekery

Celá revoluce bude zahalena do akčního hávu, kde nebude nutno přemýšlet nad složitými rébusy a řešit obvyklé problémy nesmrtelnosti chrousta. Hlavním lákadlem, mimo hrdinek samotných, na něž se těší asi většina hráčské populace, pak bude možnost spolupracovat při bojích, nebo dokonce ovládat střídavě různé postavy. Autoři se nechali slyšet, že změna by měla být možná v každém momentě a okamžitě, takže když se něco nedaří s jednou kráskou, můžete nepřítele oslnit další.

  
Upálit, nebo dekapitovat? * To bude ten pohyb světlem * Soutěž o blbější pohled

Nejen čistým bojem krásky proti zloduchovi tváří v kly je živ člověk, takže si údajně užijete i jiných možností, jak zlouny zneškodnit. Bude se přitom jednat jak o klasické útoky z dálky, nebo také můžete využít absence jakéhokoliv těžkého a nápadného brnění, abyste se nenápadně k protivníkům připlížili a efektně je zneškodnili útokem ze zálohy. Existuje pak ještě čtvrtá možnost, temné a okultní dovednosti, pomocí nichž prý dokážete i pohybovat světly v reálném čase. To zní ale mocně.

  
A teď ji sekera převáží * Jsem to ale lampa * Holá kůže zvyšuje armour class

Většinu času stejně nejspíš strávíte obyčejným bojem, kde se vám bude hodit i nějaká ta zbraň. A čím subtilnější je hrdinka, tím samozřejmě musí mít větší a hustší sekeru, která by ji v reálním světě zlomila vedví jen svojí vahou. K tomu ale budete mít ještě možnost využívat v boji své okolí. To bude nejen plně zničitelné, ale navíc nebude problém sebrat třeba useknutou končetinu protivníka a pořádně mu s ní naliskat. Nebudete přitom omezeni jen na jejího původního vlastníka, ale ve hře se údajně budete potýkat jak v bojích jedna na jednoho, tak i v obřích bitkách se stovkami nepřátel v jeden moment.

Na co se těšíme
  • líbivé hrdinky, samozřejmě
  • souhra při boji
  • akce i plížení, k tomu trocha kouzlení
Čeho se bojíme
  • přílišná líbivost
  • komplikované ovládání

The Witches může být dobrá hra. Ostatně Španělé jsou slavní kvalitními tituly. Ale docela se obávám, že v rámci líbivosti hrdinek zapomenou na hru samotnou. Na druhou stranu, velkohubých prohlášení a renderovaných obrázků jste jistě potkali již tisíce, přitom se nakonec hry chovaly úplně jinak a byly zábavné. Vzhledem k tomu, že hra Witches byla čerstvě oznámena, je ještě hodně času zjistit, jak tomu bude doopravdy.

Jak se těšíme: 70 %

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Revistronic | Webové stránky hry
Diskuze (7) Další článek: Xbox 360 bude levnější

Témata článku: , , , , , , , , , ,