Prezident Nintenda promluvil o 3DS a VR na Switch

Konzole Nintenda čekají velké věci, říká prezident společnosti Tatsumi Kimishima.

Jedním z nejzajímavějších elementů na Nintendo Switch (minimálně z toho, co zatím víme) je fakt, že je to hybridní konzole na domácí i venkovní hraní. Nintendo ale už jednu handheld konzoli má – 3DS. Někteří lidé si proto myslí, že Nintendo se této konzoli přestane kvůli Switch věnovat. To není pravda, potvrdil z nedávném rozhovoru pro agenturu Bloomberg Tatsumi Kimishima, prezident Nintenda.

Na otázku „Přestanete vyrábět 3DS?“ odpověděl: „Díky našemu softwaru prodeje 3DS stále rostou. Takže by to nedávalo smysl. 3DS má pořád před sebou budoucnost.“

Nintendo za poslední finanční kvartál prodalo 2,7 milionů kusů 3DS. To je více, než v posledních letech. Navíc Pokemon Sun a Moon jsou nejvíc předobjednávanou hrou v historii Nintenda, takže 3DS se spíš konečně naplno rozjíždí než že by umíralo.

Prezident promluvil i o Switch. „Nechtěli jsme jen nástupce Wii U. Chtěli jsme vytvořit úplně novou věc, zážitek. Konzole, která kombinuje domácí i venkovní hraní tím je," vysvětloval. 

Kimishima se následně vyjádřil na téma virtuální reality. „Pokud se ptáte, jestli bude Switch podporovat VR, tak je to možné. Musíme ale vymyslet, jak to využít k pořádnému hraní, protože vždy je to hlavně o softwaru. Abych celou věc shrnul, rozhodně nemůžu říct, že bychom o VR neměli zájem.“

Celý rozhovor si můžete přečíst na stránce Bloomberg.

Váš názor Další článek: Audio remasteru Skyrim je výrazně horší než u originálu

Témata článku: , , , , , , , , ,