Prezident Sony Europe označil výroky novinářů o prodejnosti PS2 za bullshit

Prezident Sony Computer Entertainment Europe David Reeves označil výroky médií o tom, že prodejnost PS2 již dosáhla svého maxima a již dále nebude téměř stoupat, za (doslova) bullshit a tvrdí, že prodejnost dosáhla sotva 50% svého potenciálu.

Doslova řekl: "Ve zprávách v mnoha médiích  se říká, že PS2 ze sebe vyčerpal maximum. To je hovadina - nevyčerpal. Jsme sotva v polovině jeho života."

Reeves prohlásil, že PS2 nyní dosáhl "magické ceny" - odkázal tak na pokles prodejní ceny v Británii z nedávné doby, kdy se PS2 začal prodávat za 99 liber a výrazně zvýšila prodejnost PS2. Navíc kolují pověsti, že se plánuje další snížení ceny - tak, aby odpovídala ceně nastolené v USA po E3 - Reeves je ale popřel.

Dosud se v PALovém regionu prodalo 22,5 miliónů kusů PS2 a Reeves očekává, že v roce 2008 toto číslo dosáhne 45 miliónů, a to hlavně díky šíření do nových regionů obzvláště ve východní a střední Evropě. Tato Reevesova domněnka je založena na tom, že dnes se v těchto regionech velmi dobře prodává stará PSone. Té se za týden v Británii prodá 1.200 kusů, zatímco v Íránu 5.000 a v Libanonu 2.000.

Dalším důvodem očekávaného růstu je oslovování "nehráčů" produkty jako Eye Toy a Singstar.

Zdroj: GamesIndustry

Váš názor Další článek: Thief - opravdové Deadly Shadows se díky bugu nekonají

Témata článku: , , , , , , , , ,