Přídavek k pondělnímu preview: Budovy z Warcraft 3

Máme tu další přídavek k našemu pondělnímu preview hry Warcraft 3. Tentokráte se jedná o rozsáhlejší povídání o budovách, které se ve hře objeví. Věnovat celou novinku pouze výčtu informací a obrázků budov z nějaké hry je na Doupěti zvláštností. V případě hry Warcraft 3, která patří mezi nejočekávanější tituly, se dá jistě udělat výjimka.
Lidé

Budovy lidí jsou ve většině případů velice podobné svým předchůdcům z druhého dílu série Warcraft. Všechny tyto budovy jsou stavěny Peasanty nebo-li dělníky a také oni se starají o jejich opravu.

Pojďme se ale konkrétněji podívat na jednotlivé budovy. Kromě popisu vzhledu jsou u nich také uvedeny jednotky, které vyrábí a taktéž vylepšení, která poskytují.

Town HallTown Hall je bezpochyby jedna z nejzajímavějších budov ve hře. Je postavena ve klasickém anglickém Tudorském stylu a její funkční zaměření zůstává stále nezměněno – slouží tedy především k vylepšení ostatních budov a taktéž vytváří dělníky. Vylepšení: The Keep. Jednotky: Peasant (dělníci).

The KeepThe Keep je rozsáhlejší a větší verze klasického Town Hall – vzniká právě jejím upgradováním. Na rozdíl od ní je také odolnější a vyrábí rychleji. Vylepšení:Castle. Jednotky: Peasant (dělníci).

The Castle je opět vylepšenou variantou pokročilé budovy Keep, opět z větší odolností a se schopností pracovat rychleji :). Vylepšení: Nemá. Jednotky: Peasant (dělníci).

HouseHouse – domy jsou robustní budovy, které slouží jako centrum odpočinku po dlouhém a únavném dnu stráveném na bojišti. Tato budova je taktéž jako Town Hall postavena v klasickém anglickém stylu. Vylepšení: Nemá. Jednotky: Nemá.

BarracksBarracks – první alespoň trochu boje se týkající budova. Vytváří kromě jiného jednotku Footman a slouží jako tréninkové centrum pro celou armádu. Pokud tedy vaši vojáci zrovna nebojují či si nehodili „šlofíka“, najdete je tady :). Vylepšení: Nemá. Jednotky: Footman.

ArmouryArmoury – mělo by se jednat o budovu, která bude sloužit k upgradování všech zbraní a jednotek. Bude mít zřejmě též funkci tréninkového centra. Vylepšení: Nemá. Jednotky: Není známo.

GateGate – kromě klasických obranných věží a hradeb přichází Warcraft III s naprostou novinkou – bránou chránící třeba vaše město, která bude jistě hrát důležitou strategickou roli. Vylepšení: Nemá. Jednotky: Není známo.

Towers and WallsTowers & Walls – není se tady jistě třeba zmiňovat o funkci obranných věží a taktéž hradeb. Jen připomenu, že obranných věží naleznete ve hře několik typů, více v další části článku… Vylepšení: Nemá. Jednotky: Scout, Garde, Canon.

FactoryFactory - unikátní budova. Slouží jako workshop, stejně jako dokáže vylepšovat zbraně a vůbec celé jednotky. Odlišuje se velkým komínem na postranní části střechy. Vylepšení: Nemá. Jednotky: Není známo.

Ivory TowerIvory Tower – tato budovat byla původně vystavěna rasou Elfů pro studii mystiky a taktéž léčitelství. Lidé jí tak trochu přebrali :). Může být nahrazena budovami Towers of the Sun/Sky. Vylepšení: Inner Sanctum. Jednotky: Elven Mage-Priest.

Inner Sanctum – jedná se o vylepšenou budovu Ivory Tower, umí vyrábět jednotku Sorceress, kterou je zde možno i trénovat. Vylepšení: Nemá. Jednotky: Sorceress.

Tower of the SunTower of the Sun – zcela nová budova v sérii Warcraft, ovšem její funkce ještě není plně objasněna – bude se ale zřejmě jednat o další věci týkající se mystiky. Vylepšení: Není známo. Jednotky: Není známo.

Tower of the SkyTower of the Sky – dá se k ní říct prakticky to samé, co k budově předchozí. Rozdíl tkví v místě, kde ji bude možno postavit – půjde to totiž pouze v horách. Vylepšení: Není známo. Jednotky: Není známo.

Altar of KingsAltar of Kings – tato budova je velice specifická, jelikož je určena pouze k oživování tkz. „hrdinů“ (více o nich, ale i samotné hře v tomto mém preview). Vylepšení: Nemá. Jednotky: Nevyrábí.

Možná, že by bylo na místě udělat kompletní výčet budov i ostatních civilizací. Žel právě přesná podoba jejich budov zatím není známá a funkčně se takřka neliší od budov lidí. Řeknu vám o nich proto jen některé základní informace.

Noční (temní) elfové

Blizzard stále drží roušku tajemství nad informacemi o budovách této civilizace. Ani dnes, kdy píši tuto novinku, nejsou stále známy ani neoficiální informace či obrázky. Proto o budovách této civilizace někdy příště.

Orkové

Budovy této civilizace vychází především a hlavně z budov použitých ve Warcraftu II. Jejich koncepce je samozřejmě taktéž velice podobná budovám lidským. O výstavbu a vůbec o samotné budovy se starají dělníci – peons.

Nemrtví

Ti mají na rozdíl od ostatních civilizací svůj speciální systém výstavby budov. U této civilizace nenajdete žádného dělníka, to zde má na starosti netradičně Necromancer. On se o budovy stará, on je staví. A právě k tomuto se váže ona odlišnost. Nemrtví totiž nepotřebují pro stavbu budov žádné zlato, jako ostatní civilizace, nýbrž manu. Tu získávají především pozřením mrtvého nepřátelského bojovníka.
Váš názor Další článek: Game and Watch Gallery 3 – nostalgie ala Nintendo

Témata článku: , , , , , , , , ,