Prince of Persia: Ghost of the Past – fikce?

Po úspěchu novodobé trilogie Prince z Persie se ani zdaleka nedal očekávat konec orientálního bijce. Od posledního dílu však vydavatel Ubisoft mlčí jako prastará perská hrobka a neoblomil jej ani loňský únik seznamu připravovaných her, v němž nový princ figuroval. Kromě již delší dobu známého přídomku Ghost of the Past nyní mezi hráči nijak známý blog http://softrockhallelujah.blogspot.com/ uveřejnil první informace o obsahu hry, časovém zasazení a dokonce vystavil i dva obrázky z ranné verze hry. Úvodem je nicméně nutné říci, že ačkoliv údaje převzala řada zahraničních webů, jsou neověřené a byť logicky zdůvodnitelné, samotný výrobce je prostřednictvím mluvčího ověnčil slovy „Ubisoft nekomentuje dohady.“

Dle autora blogu se má Ghost of the Past stát prvním dílem trilogie, jež bude alespoň marketingově svázána s filmem z produkce Jerryho Bruckheimera a režijní taktovky Michaela Baye, jehož premiéra se připravuje na léto roku 2009. První z herních titulů má však vyjít již v druhé polovině roku příštího na systémech PC, Playstation 3, Xbox 360 a Wii.

Údajné zasazení příběhu zavede hráče před všechny dosud vydané díly, kdy se mladý princ vydá vstříc novým dobrodružstvím a diváci tak odhalí kus jeho historie (opět se nabízí dedukce z názvu Ghost of the Past – půjde o temnou minulost?). Příjemné je, že by se princ měl odchýlit od akční rubanice uvedené v The Two Thrones, hratelnost by se měla více přiblížit klasickým hrám typu Zelda, ICO či prvnímu dílu Sands of Time. Zkoumání prostředí tak dostane přednost před porcování nepřátel mečem, přičemž hráč bude často spolupracovat i s křehkou, éterickou dívkou, již ostatně přibližují zveřejněné obrázky.

Fakta nebo fikce? I kdyby Ubisoft na hře vůbec nepracoval, beze všeho by se mohl uvedenými informacemi nechat inspirovat. Znějí šťavnatě.

Zdroj: http://softrockhallelujah.blogspot.com/

Diskuze (4) Další článek: Pokračování akce F.E.A.R. v listopadu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,