Prioritou vývojářů Sony jsou nyní už hry další generace, tvrdí analytik

Příchod PlayStationu 5 je zřejmě čím dál blíže. Vývojáři pod křídly Sony už myslí hlavně na next-gen.

Ačkoliv PlayStation 4 je více než úspěšná konzole, která překonává jeden rekord za druhým, ani jeho roky nemohou trvat věčně. Teď je více než kdy dříve jasné, že se jeho dny chýlí ke konci a nástupce se blíží mílovými kroky. Podle analytika Daniela Ahmada se Sony už nezabývá vývojem her na PS4 a soustředí se čistě na dalšího nástupce a jeho herní nadílku.

Vývojáři se podle něj již setkali s prvními vývojářskými prototypy PS5 a ohlasy jsou zatím pozitivní. Více ale prozradit nechtěl. "Seznam chystaných her pro první polovinu roku 2019 je již hotový, ale druhá polovina se stále teprve rýsuje. Sony má v plánu i několik neoznámených her ze zavedených značek, ale jsem si jistý, že přinejmenším zvažuje, jestli půjde o mezigenerační tituly, nebo rovnou o next-gen," řekl o plánech, které podle něj Sony momentálně má.

"Sečteno, podtrženo je většina zájmu Sony již soustředěna na PlayStation 5. Je sice ještě brzy na to, abychom mluvili o next-genu, ale jsem si jistý, že nějaký ten šepot o nové generaci již brzy uslyšíme," pokračoval na téma nového PlayStationu. 

Sony se rozhodně nemusí roku 2019 obávat. Má před sebou vydání velkých titulů, mezi které patří například The Last of Us: Part II, Days Gone nebo Death Stranding. Celkově vzato se máme na co těšit a kdo ví, třeba i právě tyto tituly budou patřit k těm, které budou tvořit přelomové období mezi konzolemi. Smysl by to rozhodně dávalo, protože se jen těžko věří, že by Sony vydalo tak očekávané hry s myšlenkou, že z nich za půl roku, nebo rok bude old-gen. Co očekáváte od příštího PlayStationu?

Váš názor Další článek: EA couvá a v Belgii už nebude možné kupovat lootboxy do FIFY za peníze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,