Připlouvá námořní RTS Oil Rush

Nemusíte být zrovna vědci, abyste věděli, že se lidé dříve, nebo později budou muset naučit žít bez ropy. Zvlášť, když jí většina končí na hladině některého z oceánů, či moří. Tenčící se zásoby mazlavé látky jsou přitom dostatečně atraktivní na to, aby na nich kromě politické kariéry šla postavit i zajímavá hra.

Přinejmenším se o to pokusí studio Unigine Corp., které dnes oficiálně představilo chystanou námořní strategii Oil Rush, s jejímž vydáním na PC (tvůrci přitom myslí i na uživatele Linuxu) a třetí Playstation se počítá někdy na konci tohoto kalendářního roku.

Děj gamesy vás přesunu hezkých pár let do budoucnosti, kdy se drtivá většina pevniny ocitla pod vodou a ropa, těžená z obrovských hloubek, se stala nejcennější měnou. A jako taková logicky začala přitahovat pozornost lidí, kteří by se k ní moc rádi dostali bez placení.

Aby vám vaše impérium těžebních stanic i nadále říkalo pane, je ale třeba se ušpinit. Pořádně! Po vzoru Tower Defense tak budete muset budovat neproniknutelnou obrannou infrastrukturu, kterou se bude v pavidelných intervalech snažit proniknout záplava nejrůznějších jednotek (letadla, lodě, ponorky atd.), ať už ovládaná umělou inteligencí, či některým z vašich kamarádů (vývojáří počítají s LAN i online multiplayerem).

Zdroj: TZ

Dostupné pro: PC, PS3
Žánr: Strategie
Výrobce: Unigine Corp. | Webové stránky hry
Začátek prodeje: Q4 2010
Váš názor Další článek: The Devil’s Playground zdarma pro majitele PS Plus účtu

Témata článku: , , , , , ,