PC | Téma

Příručka pro přežití: Stronghold Crusader Extreme

Vzhledem k faktu, že Stronghold Crusader Extreme může mnohé zaskočit svojí obtížností, rozhodli jsme se pro sepsání válečné příručky pro přežití.
Kapitoly článku

Hra nově nabízí celkem osm bonusových zásahů. První se nese ve znamení letících šípů, což je rychlá a účinná metoda pro likvidování větších počtů vojsk kdekoliv na mapě (!). Dejte ale pozor na vlastní jednotky, stejně tak šípy neplýtvejte na obrněné rytíře.

Vhodí se podotknout, že průběžné likvidování protivníkových hradů je s touto fičurou spíše výkřikem do tmy


Druhý bonus je ryze lékařský, takže s ním můžete vyléčit určitý okruh vojáků. Nutno ovšem dodat, že vybraným jednotkám zdraví nedoplní až po okraje, ale jen o cca padesát procent. Možná proto jsem lékařský kříž nepoužíval téměř vůbec. Podobně bych mohl – vzhledem k obtížnosti hry – mluvit o čtyřech druzích nabízených vojáků (plně kvalifikovaných, takže žádná amatérská holota). Jedinou výjimku jsem vždy nasměroval ke křižáckým rytířům na koni – jde o nejsilnější jednotku s mečem v ruce. Jezdci dokáží spolehlivě prorazit větší houfy nepřátel, na druhou stranu ale nezapomeňme, že jde v pořadí o předposlední nabízený bonus, a tedy i méně dostupný.

crusader05.jpg
 

Před ním se nachází jíž zmiňované zlato – jeden z pilířů, díky němuž se Stronghold Crusader Extreme dá opravdu hrát. O peníze je totiž vždy nouze, zlato samo o sobě těžit nelze, takže kromě prodeje jde o jeden z velice používaných bonusů. Poslední „božskou sílou“, tedy zlatým hřebem večera, se stává padající kamení. Chvíli potrvá, než se rafička dostane do vrchních hodnot, na druhou stranu ale dokáže na nepřátelském území natropit pořádnou spoušť – lze opět vyslat kamkoliv na mapě!

Vhodí se podotknout, že průběžné likvidování protivníkových hradů je s touto fičurou spíše výkřikem do tmy – většinu škod rychle opraví a jen málokdy se podaří zasáhnout Achillovu patu umělé inteligence, která by pak opomněla zrenovovat zničené budovy. Tento bonus se výborně hodí pro samotné dobývání hradů, zkrátka k drtivému zásahu. Jde o pomocníka, jehož uvítáte při šílených přesilách, jimiž by jinak Stronghold Crusader Extreme dokázal natěšené hráče spolehlivě odradit.
 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,