Příští patch do hry Hearthstone přinese nerfy klíčových karet

Blizzard zveřejnil změny, které plánuje udělat v další aktualizaci. Nejvíce se zřejmě dotkne paladina, warlocka a quest rogue.

Dlouho vyžadované změny karet pro vybalancování mety konečně přicházejí. Blizzard zveřejnil, co nás čeká v nadcházejícím patchi. Novinkou bude nerf, který se týká pouze wild formátu hry. 

Spiteful Summoner

Asi každý z nás zažil tu situaci, kdy soupeř v pátém kole zahrál tuhle kartu a na stole přistál Deathwing, Tyrantus, nebo jiná neřešitelná zrůdnost. V množství balíčků založených na minionech nepostradatelná karta bude o jednu manu dražší. Hratelnost by si tedy měla udržet, ale zdaleka už nebude mít tak rozhodující efekt jako dříve. 

W6HUFGUMM18C1526072084124.png

Dark Pact

Karta, která v kombinaci s dalšími měla neuvěřitelně silný efekt. Za jednu manu jste zničili svého miniona a ještě jste jako bonus dostali 8HP zdraví. První část efektu, která je pro warlocka existenciálně důležitá, zůstává. Budeme tak dále moci vidět zajímavá komba spojená se zničením vlastního miniona, ale uzdravení bude poloviční. Zhorší se tím hlavně účinnost proti agresivním balíčkům. Pro pomalejší soupeře změna nijak extrémně nápomocná nebude.

E5IZ9M4OBKN01526072083917.png

Possessed Lackey

Další rána pro vyznavače Gul´dana a Nemsy. Lackey byl klíčový v soubojích proti všem archetypům ve hře a zahrát ho o kolo později bude pro warlocky hodně nepříjemné. Právě jedno kolo často dělilo hráče od prohry proti agresivním balíčkům. Proti kontrolním typům decků naopak může kolo vyvíjení tlaku chybět při snaze soupeře porazit, než získá výhodu ze svých drahých karet a kombinací.

GGBYLM87SJLL1526072084119.png

Call to Arms

Jedna z nejsilnějších karet posledních expanzí, která přinesla paladinovi místo na slunci po docela dlouhé době. Hlavní výhoda této karty v současné metě byla, že se dala hrát v Even paladinovi, který s ní na stůl dostal tři miniony stojící dva mana krystaly. To už nepůjde, protože karta bude mít lichý mana cost. Odd paladin ji zřejmě taky nevyužije, protože tři 1-mana minioni za 5 krystalů, to se prostě nevyplatí. Zbývá tak pouze murloc paladin, pro kterého zřejmě karta bude za pět krystalů už příliš drahá.

Z1ULK6GGOIWU1526072083915.png

The Caverns Below

Quest pro rogue už zažil jeden nerf a zdá se, že ani ten nestačil na zatavení této karty. Ted Blizzard přišel s dalším krokem proti síle nejpopulárnějšího questu ve hře. Balíček založený na této kartě byl vždy silný proti pomalým deckům, ale měl problémy s agresivnějšími soupeři. Nová podoba by měla dát šanci na výhru i pomalým archetypům, ale zachovat kvality quest rogue.

MEJDKHKW8TPF1526072083914.png

Naga Sea Witch

Od patche 9.1 bylo možné kombinovat efekt této karty s efekty ostatních karet. Díky tomu se objevily nové možnosti, ale některé z nich byly až příliš silné. Hráči najednou mohli s touto kartou zahrát "Gianty" za 0 mana krystalů a vytvořila se tak nepřekonatelná kombinace. Zvyšení ceny na 8 krystalů by mělo zvýšit šance soupeřů na posbírání prostředků k odstranění těchto velkých minionů na stole. 

PR6S5IRL8Y6A1526072084109.png

 

 

Váš názor Další článek: Závody F1 2018 mají datum vydání, přijdou s velkou cenou Belgie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,