Proběhlo další kolo české Hattrick ligy

Tuto sobotu bylo odehráno již třetí ligové kolo v on-line hře Hattrick. Tento fotbalový manager si stále získává větší a větší hráčskou oblibu, o čemž svědčí stále vzrůstající množství hráčů. Zde jsou výsledky naší nejvyšší soutěže:

Ještěrky - FC Zdar nad Sazavou 3 - 2
Sakura - Pohroma Ivancice 5 - 1
Fianna - Prerov United 4 - 0
Parta hyc! - Ničivá Sila 3 - 0

Vraťme se ale ke středečnímu překvapení ve 3. kole národního poháru. Podobně jako v reálném fotbalu i zde dochází v prvních kolech občas k překvapivým výsledkům, kdy relativně slabší tým vyřadí jednoho z favoritů. Tentokrát zaskočila Cizacka invaze, hrající 4. ligu, jednoho z favoritů ligy druhé, konkrétně Blanické rytíře. Pojďme se tedy na tento zápas i na oba týmy podívat blíže:

Cizacka invaze je tým starý pouhé 3 měsíce. Během své krátké historie se majiteli v první sezóně podařilo zvítězit ve své skupině a jen smůla jej v barážovém utkání připravila o postup do vyšší ligy. Při pohledu na jeho zápasy není obtížné dospět k závěru, že svoji hru zakládá na spolehlivé obraně podporované především velice kvalitním gólmanem. Úroveň hry ostatních řad je spíše průměrná a odpovídá kvalitě ligy, ve které Cizacka invaze hraje.

Oproti tomu tým Blanickych rytiru patří k týmům s dlouhou historií. Tým byl založen téměř před dvěma roky a má za sebou již šest sezón, z nichž poslední dvě se pohybuje ve středu naší druhé nejvyšší soutěže a v jeho kádru figuruje mnoho velice kvalitních hráčů. Z analýzy zápasů je zřejmé, že svoji hru opírá o silné záložníky a kvalitní obranu, nicméně lze i pozorovat, že asi největší slabinou tohoto týmu je relativně slabý útok.

Nejinak tomu bylo i v námi sledovaném pohárovém zápase. Ve vyprodané aréně Cizácké invaze nastoupily oba týmy s oblíbenou sestavou 3-5-2. Ani jeden z nich nevyužil možnosti volby celkové strategie týmu a vše nasvědčovalo hladkému vývoji zápasu, ve kterém favorit lehce porazí outsidera a postoupí do dalšího kola. Hned v úvodních minutách ale bylo zřejmé že slabý útok Blanickych rytiru bude jen těžko dobývat branku Cizacke invaze, ve které zářil její klenot, brankář Shahar Shahar. Během prvního poločasu zvládl mistrně zlikvidovat všechny tři soupeřovy šance a do šaten se oba týmy odebíraly za bezbrankové remízy 0:0. Z držení míče bylo patrné, že Balnicti rytiri měli převahu, bohužel jí ale nedokázali využít. Za zmínku také stojí žlutá karta jednoho ze záložníků tohoto týmu.

Hned po začátku druhého poločasu se Blanicti rytiri ujali vedení díky přesné hlavičce, následující po rohovém kopu. Vše nasvědčovalo tomu, že favorit si postup pohlídá, ale namotivovaní hráči Cizacke invaze začínaly vystrkovat růžky a po první nevyužité šanci přišlo v 71. minutě z druhé šance vyrovnání. Již dříve potrestaný hráč Blanickych rytiru zopakoval svůj zákrok z prvního poločasu a v 77. minutě proto po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. To znamenalo významné oslabení do této doby silné zálohy a Cizacka invaze díky tomuto začala více držet míč na svých kopačkách. Při další šanci v 80. minutě se jí podařilo strhnou vedení na svojí stranu a postup si již nenechala vzít.

Z ratingů, které po každém zápase umožní porovnat kvalitu obou týmů pak bylo patrné, že ačkoliv Blanicti rytiri mohou mluvit o velké smůle, podcenění soupeře se jim nevyplatilo a od příštího kola budou muset pro své středeční přátelské zápasy shánět jiné soupeře, zatímco tým Cizacke invaze přivítá na svém hřišti jeden z nejlepších a nejstarších týmů české ligy - Nicivou silu. Uvidíme, zdali se opět pokusí o překvapení, nicméně již teď je jisté, že tento atraktivní soupeř opět přivede do jejich arény značné množství fanoušků a bude pro celý tým znamenat příjemné vylepšení klubového rozpočtu.

Závěrem lze říci, že i relativně mladý a nový tým je schopen vzdorovat týmům zkušenějších hráčů a občas je dokáže i nepříjemně zaskočit, což může být motivací pro každého nového hráče stále se rozrůstající komunity českých manažérů, pohybujících se především okolo diskusního serveru www.hofyland.cz.

Více informací o této hře si můžete přečíst také na stránkách Httrick-cz.

Zdroj: Hattrick-cz

Diskuze (2) Další článek: Reportáž - Mistrovství ČR v bojovkách PŘÍBRAM OPEN 2004

Témata článku: , , , , , ,