Proběhlo Národní finále WCG

Kvalifikace na World Cyber Games 2006 se blíží ke svému konci, nejlepší hráči se utkali v Národním finále o postup na celosvětové finále do italské Monzy.

World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v počítačových, konzolových a mobilních hrách. Každoročně se konají národní kvalifikace v takřka sedmdesáti zemích světa, které vyvrcholilo Národním finále a vítězové reprezentují svou zemi na celosvětovém finále, které se v tomto roce koná v italské Monze. Česká republika se do rodiny WCG připojila již v roce 2002 a nebude chybět ani letos. Pořadatelem World Cyber Games 2006 v České republice a na Slovensku je společnost Allstar Entertainment, s.r.o.

Letošní kvalifikace proběhly formou turnajů v rámci internetových kaváren. Bylo vybráno 12 internetových kaváren z celé České republiky, pro hráče tak bylo připraveno špičkové zázemí. Soutěžilo se celý srpen a z každé hry (Counter-Strike 1.6, Warcraft 3: The Frozen Throne, Starcraft Broodwar, Need For Speed: Most Wanted, FIFA 2006) poustoupilo 8 nejlepších hráčů a týmů do Národního finále, jenž se uskutečnilo o víkendu 9. - 10. září 2006 v pražské herně Battlezone. Kvalifikačních kol se zúčastnilo přes 400 hráčů z celé České republiky, do Národního finále se probojovalo 72 nejlepších. Z těchto vzešlo 9 hráčů, kteří pojedou reprezentovat Českou republiku na celosvětové finále World Cyber Games 2006.

Celosvětové finále World Cyber Games 2006 se koná v italské Monze 18. až 22. října 2006, hráči zde budou soutěžit o 435.000 USD, což je téměř 10 milionů korun. Mimo to budou měřit své hráčské kvality s těmi nejlepšími hráči z celého světa. Letošního ročníku WCG se bude účastnit přes 700 hráčů ze 70 zemí světa.

Váš názor Další článek: Playman zařídí hry Ubisoftu i pro Slovensko

Témata článku: , , , ,