Proč Gotham Knights poběží na konzolích ve 30 FPS? Vývojář to svádí na Xbox Series S

Se současnou generací konzolí se stalo zvykem, že máme na výběr mezi různými grafickými nastaveními. Většinou to bývá rozhodnutí mezi vyšším rozlišením nebo vyšším počtem snímků za vteřinu. Hráči byli nemile překvapeni, když vývojáři Gotham Knights mimoděk na svém Discordu sdělili, že jejich hra poběží ve 30 FPS bez možnosti volby. Původně to odůvodnili tím, že toto rozhodnutí učinili kvůli kooperaci. Nyní to vypadá, že to nebyl ten jediný důvod. 

Lee Devonald z Rocksteady se snažil obhájit Gotham Knights s tím, že Xbox Series S na tom není s výkonem o moc lépe než Xbox One. "Je to hlavně grafická karta Series S. Multiplatformní hry se vždycky musí optimalizovat podle platformy s nejnižším výkonem," píše Devonald na svém Twitteru. Jeho komentáře k této situaci ale na jeho účtu už nenajdete. V dalších příspěvcích psal o tom, že Series S celkově brzdí současnou generaci. To platí mimo jiné z toho důvodu, že Microsoft nenechá hru vyjít pouze na Series X. 

Není to první případ, kdy od vývojářů slyšíme kritiku na Xbox Series S. V minulosti vedoucí designér Techlandu, který stojí za Dying Light 2, řekl, že GPU Series S jim nedovolilo překročit hranici 30 FPS. Obavy z komplikovaného vývoje zněly také z Remedy nebo id Software. U Gotham Knights je něco takového obzvlášť zarážející, když docela nedávno vývojáři vydali prohlášení, že jejich novinka nevyjde na předchozí konzolovou generaci. S 60 FPS jsme tedy okamžitě počítali. Bohužel to ale vypadá, že ani na aktuální generaci to nebude standardem pro každou AAA hru.

Zdroj: wccftech

Váš názor Další článek: Recenze hry A Plague Tale: Requiem. Větší, velkolepější a lepší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,