Proč nemají rádi Xbox už teď?

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 85

Diskuze k článku

bob007  |  14. 03. 2003 21:48

nevím nevím nevím - ¨byl jsem zastáncem pc (doba nádherného doomu II ,somozřejmě po síti) dnes pařím na ps2 - dopoledne jsem testoval x-box a opravdu nevím nevím - bohumile (bude to výkup ps2 a nákup x-box ,je to bomba)

bob007

 |   |  Odpovědět
Abron  |  02. 02. 2003 06:02

S tim emulatorem taky dobrej kamenak...

 |   |  Odpovědět
Job  |  25. 03. 2002 11:38

Lidi odpověď je již dána.. Bill Gates, říká vám to něco..? A říká vám něco Microsoft? Uvědomte si, že je Microsoft daleko bohatší než firma Sony. A tím pádem nepude s trhu ani kdyby ho to mělo stát Milony miliard.. To je další zóna kde se dá vydělat a microsoft už teď moc dobře ví, že ho počítače moc dlouho neudrží.. Proto míří jeho investice do této konzole, proto skupujou firmy, které hry vyvíjejí a tím pádem se nedivte vy co máte PS2 až začne přestřelka o vývojáře MgS, GT a další.. Pamatujte si, že v Microsoftu nejsou hloupí a nevyhodí peníze jen tak do vzduchu.. Já du rozhodně do X-boxu, vím, že je tahle konzole jasným výhercem i když se to teď možná nezdá.. Jak padlo před mím příspěvkem, kdyby tato konzole tak dobrá nebyla, zlepší ji na Pentium 3Ghz a nazdar..
To samé je další věcí emulátor, který určitě příde, jelikož PS2 má poloviční výkon.. Jeho hry jsou na maximu výkonu, nic graficky lepšího než MGS2 a FF10 nepříde, to je prostě konec.. Hranice byla pokořena a nastupuje doba, kdy hry budou stále stejné jako v případě PS1, na př. serie FIFA,NHL, Resident evil a mnoho dalších.. Ale Xbox, není zdaleka na maximu, hry které na něm běhaj zatím zatěžujou procesor z poloviny a firma Microsoft se bude snažit co nejdelší dobu udržet výkon x konkurence na minimum.. A kdo mi na to něco řekne?? Jo je to realita a vsadil bych se, že není jedna firma, ale je jich mnohem víc, které chystají emulátor PS2 pro X-box.. Možná bi se s tím měl zabívat sám Microsoft, který bi tak firmě Sony vypálil rybník rovnou.. Sony je ve velké nevýhodě, jelikož konzole kterou mají (PS2) je výkonostňě opolovinu slabší a tak a ni ve snu nemůžou přemejšlet o tom, že bi se dal udělat emulátor Xboxu na PS2

 |   |  Odpovědět
BigWilli  |  25. 03. 2002 11:38

Co rici?! X-BOX bude peknej kram,ale X-box je super.......... :o)

 |   |  Odpovědět
Lajner  |  25. 03. 2002 11:38

I kdyby nebyl X-box tak dobrej, prodávat se bude stejně jako Playstation. Vždyť japončíci (a i amíci)si koupí zajíce v pytli a nečekají na nějaké testy v časopisech jako u nás. Prostě to má dobrou kampaň, tak to koupí. Navíc Microsoft zajišťuje, že firmy jako EA budou pro X-box dělat hry. A když se tak koukám, že pro PC nebude nové NBA 2002 a bude jenom pro PS2, čekám, že to samé bude i s fifou a NHL. PCčkáře tak na ty konsole stejně přetáhnou.

 |   |  Odpovědět
Pedro  |  25. 03. 2002 11:38

Predpokladam,ze vetsina z vas alespon castecne ovlada anglictinu,aby si mohla prelozit tento velice zajimavy clanek o vykonnost Emotion Enginu:
What is all this talk about Gamecube and X-Box being more powerful? We have the scoop that proves othervise. Since the beginning, the world has been going ga-ga over next generation gaming and what it will mean to the industry. Will it really advance the industry as claims have stated? Will the mainstream acceptance propel the videogame world to a new dimension?Do people sometimes ask too many questions?While those are all great questions and will someday have great answers, they are very miniscule after you hear what we're about to tell you.When looking at the specs for your next generation videogame purchase what do you look for? Are you interested in the amount of VRAM? The processor's clock speed (MHz)? The spin speed of the DVD drive? Those are nice and all, but the real telltale sign of the true power of a console is the time it takes to render an image.More powerful chipsets can fully render images faster than less powerful chipsets. To explain this we have consulted a database, POVBench, of Haveland-Robinson Associates, that uses a numerical system to translate the efficiency of a given chipset when compared to other chipsets. POVBench compares the relative maths performance of various computers, processors, and compilers by timing how long it takes for POVRay to render a standard image with standard parameters. POVBench test chipsets for their performance and then rates them according to the results. The rendering time is translated into a POVmark which simply gives a numerical value for the power of the system.Think of it as a way to measure real-world processor speed and performance, while ignoring false stats like MHz. The higher the POVBench, the better.So with that in mind, let us just take a gander at some of the more pertinent chipsets in the console business and see how they stack up to one another.
First, let's examine a popular setup like a typical Athlon board. On a 850 MHz setup running Windows 98 with 256 MB of RAM, it took the Athlon 00:00:29 (29 seconds) to render an image. The POVmark was a rather unspectacular 510.34.
Now, let's take a look at one that has a little more relevance to the gaming world. The X-Box is set to debut next fall/winter and it is already being hyped as the successor to the PS2 because of its power. However, when you look at the benchmark figures for a 700 MHz Pentium III running Windows 98, which is almost identical to the X-Box specs, you'll see that they aren't so impressive.The Pentium III weighed in at 00:00:35 seconds and a POVmark of a mere 422.86. That is longer than it took the Athlon for a significantly lower POVmark. Next, we looked up a PowerPC 601, the chip that Nintendo's Gamecube is based upon, and found some very interesting results. The PowerPC was only able to amass a score of 00:00:32 for a POVmark of 462.5. One thing to take into account was the fact that it only runs at 120 MHz. However, when you look at it closer, you'll notice that there were 20 PowerPC chips running parallel on that setup. You'd think with 20 processors running simultaneously, it could do better..but that's not so.
Finally, we get to the PS2's Emotion Engine. At 300 MHz (okay, 293 MHz technically), it doesn't sound very imposing on paper when compared to the 700 MHz of the X-Box. However, with a time of 00:00:05 and a POVmark of an astonishing 2960.00, the PS2's board blew everybody out of the water.What's even more amazing is the fact that the board that was benchmarked was the beta version that has since been refined.
According to the POVBench database, the Emotion Engine is the rated as the number one single-processor board tested by POVBench. Overall, it is listed as the seventh best-performing board tested. The six in front of it are bona fide supercomputers with multiple processors. In fact, the next closest to the PS2's numbers was a listing held by a setup clocked at 00:00:06 seconds with a POVmark of 2466.67. The hardware happened to be a workstation that was running 32 Pentium IIIs at 450MHz apiece.By now, your head is probably a pile of mush held together only by your bubbling flesh and you're sitting there asking yourself, "what the heck does this all mean to me?"Simple. It means that Sony's PS2 is in the top seven among boards tested for performance. The six ahead of it were quintessential supercomputers that ran between 16 and 96 processors at once.It also means that MHz is sometimes just window dressing to entice those who are enamored with big numbers. This is proven by the instance that although the PS2 runs at 300 MHz, it outperforms the Gamecube's 400 MHz board and the X-Box's roughly 700 MHz.The overall power of the PS2 is remarkably greater than either of the other two.
The moral to this story is to be careful when comparing console specs. Just because you see bigger numbers does not always mean better performance.Of course, there are always exceptions and we're not saying that MHz do not count. What we are saying is that the true power of a console is sometimes hidden from the general public by marketing and a lot of "fuzzy math." Be careful. SonyWeb would like to thank Andy Mills of Minneapolis, MN, who was first in line for a PS2 last night at the Roseville Best Buy, for pointing us in the right direction for this story.
...Je to clane doslova prevzaty ze SONYWEBu.Predpokladam,ze se najdou chytraci,kteri budou tvrdit,ze je to nesmysl a ze kde jinde by to psali nez prave na oficial. strankach Sony.No a to je prave ono!Tento fakt o vykonnosti procesoru PS2 asi tezko budou propagovat na strankack MS nebo Nintenda,ze?


 |   |  Odpovědět
magitek  |  25. 03. 2002 11:38

1)Sonyweb není oficiální stránka Sony, to by Nintendoweb.com musela být oficiální stránka Nintendo (podívejse o několik odkazů níž).
2)ano je pravda že výkonost CPU nelze porovnávat pomocí kmitočtu.
3)na stránkách firmy která tyto benchmarky provozuje je tolik nepřesností
viz :http://www.haveland.com/cgi-bin/getpovb.pl?search=Single%3A&submit=List+all+Single+Results
Celeron 333MHz 13*rychlejší jak AMD Thunderbird 1600 užasné odedneška pro mne je nejrychlejší konzole JAGUAR
4)autor tohoto užasného článku vychází mimo jiné s toho že GAMECUBE bude mít PowerPC 601 tj. první PowerPC čip. autor je dement
5)Nevím kdo dělá ty stránky o FF ale musím říct že graficky to je bomba ovšem obsahově taky nebot tvrdit že FINAL FANTASY III (FFVI) byl nejprodávanější hrou v historii to chce tedy odvahu, než SQUARE přešel k SONY prodalo se FF(všech) asi 14 Milionů pro porovnání SMB3 15M, SMW 22M, SMB 40 M. Ale pravdou je že FFVI nebyla dosud překonaná FFVII je proti tomu mnohem horší.

 |   |  Odpovědět
Perdo  |  25. 03. 2002 11:38

ok.Souhlasim,ze vysledky jsou prinejmensim zarazejici,ale to nic nemeni na tom,ze podle me je stejne EE vykonejsi nez nekolik let stara technologie procesoru 8086.

 |   |  Odpovědět
magitek  |  25. 03. 2002 11:38

já se nikdy nezastával technologie 8x86 a z firem jako INTEL nebo AMD my je nablytí (viz INTERGRAPH vs. SGI) je ovšem pravdou
že tahle technologie dokázala prakticky zlikvidovat RISC technologii např MIPS jejímž jakýmsi klonem je i EE a jediná dosud přežívající RISC technologie je PowerPC o SPARC nic nevím. PS2 je ale system o kterým toho Sony nakecala a ono nic, navíc čim víc o PS2 vím tím víc si myslím že je to fakticky arhitekturou N64.
Doufám že se MikroShitu nepovede nic jako v dobách NT vs. UNIX.

 |   |  Odpovědět
Pedro  |  25. 03. 2002 11:38

Muj pohled na blizkou ci vzdalenou budoucnost je takovy,ze se bude vyvoj her vyvijet stenym zpusobem jako to o bylo u PSX.Jak asi vsici vedi,PS2 je multiprocesorova architektura,coz se samozrejme nekolikanasobne tezsi vytvaret hry pro tuto technologie oproti klasickemu pc ci x-boxu(procesor+grafika=tot vse).Je tedy mnohem jednodussi "vytriskat" z takovehoto HW mnohem rychleji jeho skutecny vykon a ne jako u psx a ted ps2,kde se programatori celkem dost dlouho seznamuji s HW a trva podstatne dele,nez je cely jeho potencial "naplnen".
Proto si myslim,ze x-box zestarne naprosto stejne rychle jako to je u dnesnich pc.Naproti tomu ps2 postupne odhaluje svuj skutecny vykon a osobne tipuju,ze jeste min. rok potrva optimalizace HW,i kdyz psx to trvalo 4 roky.Jenze v te dobe uz bude konfigurace typu PIII700Mhz dost zastarala a na pc stouto konf. si toho moc nezahrejete a stejne tak tomu budu i u x-boxu.Ted jsou sice vsichni nadrbany na to,jak budou delat skvely hry pro x-box,ale x-boxu vedeni dlouho nevydrzi,podle me ani zadneho nedosahne.Je to hodne ubohy HW.V podstate smrsknuty za par tydnu,nejdele podle me trvalo narvat to do te hnusne krabice.Oproti tomu je HW u ps2 zcela novou technologii(pry nektere zeme museli zmenit zakon o "superpocitacich",aby se k nim ps2 mohla dovazet) a je tudiz pochopitelne,ze se s nim seznamit nejakou dobu potrva.

 |   |  Odpovědět
Cooler  |  25. 03. 2002 11:38

No jak myslíš, ale podle mého "hledání skrytého výkonu" u PSX resp. PS2 není to, co konzoi udrží...
Krom toho X-BOX má ohromnou výhodu v tom, že pokud "zemře", udělá se X-BOX-II s P4 3GHz a NV57 a je to. Zpětná kompatibilita je to poslední, v čem by byl problém, prachy to bude stát stejný a vůbec ... X-BOX je prostě nářez. Už se těším na emulátory PS2 na X-BOXu ;))

 |   |  Odpovědět
Mc Coy  |  25. 03. 2002 11:38

Takhle nesmyslnej příspěvek jsem už dlouho nečetl...

 |   |  Odpovědět
Substance242  |  25. 03. 2002 11:38

Ahoj, tu je stastny a spokojny majitel PlayStation 2. Ja osobne dufam, ze X-Box pojde do prdele a nikdy nebude uspesny (ale argumenty nemam, je to len moje zelanie). Dtto vlastne aj GameCube, ale ta mi az tak nevadi. Myslim, ze az teraz zacinaju vznikat hry, ktore pritiahnu ludi k PS2 (Gran Turismo 3 uz je, Grand Theft Auto 3, Megal Gear Solid 2) a az do dalsej PS si nieco ine nekupia.

 |   |  Odpovědět
matty  |  25. 03. 2002 11:38

Jo jsem velmi šťastným majitelem PS2.
Pracuji v oboru výpočetní techniky již cca. 10 let PC mám v práci i doma, ale od doby co mám PS2 na PC nehraji.Proč ?
Není nad to přijít po celodení práci kde 8 - 10 hodin zírám do monitoru
a bojuji s nešvary PC, sednout si do křesla zapnout konzoli a během
cca 1 minuty hrát úžasné GT3.Nic nekonfigurovat, nic nenastavovat prostě jenom hrát a o tom to je. Pak si pustit DVD ( mimo jiné GT3 je taky na DVD)..Kdosi tady prohlašoval, že si PS2 kvůli DVD nikdo nekoupí tak u mne to byl největší a rozhodující faktor.Jsem fakt nadšen co ta alá černá krabka umí.Nejsem proti PC, mám ho mít budu i nadále, ale jen na práci.
A XBOX ? Osobně nevěřím konzoli která bude mít v sobě OS od Mikrosoftu Vy jo ?

 |   |  Odpovědět
Marvin  |  25. 03. 2002 11:37

Proč nemají rádi Xbox už teď? No protože je od Microsoftu a tato firma co neukradla nebo nekoupila hotové a co tedy dělala sama, to stojí za ho... Je spousta důvodů, proč předpokládat neúspěch této pseudokonzole.
1.: je to od Microsoftu, jak už bylo řečeno
2.: je to vlastně PC v krabičce a v době vydání tady to nebude na poměry PC žádný super HW
3.: bude to mít "operační systém" Windows, takže noční můra bude pokračovat. Sposta lidí hraje na konzolích pro jejich BEZPROBLÉMOVOST, která je však za těchto okolností u Xboxu zcela VYLOUČENA! Tedy jednoduše řečeno Xbox BUDE PROBLÉMOVÝ, protože to jeho koncepce předurčuje. Dovedu si živě představit tuhnutí do "modré obrazovky", miliony patchů a oprav, updaty, atd., atd.
4.: DVD v základu NEBUDE podporováno. Tedy klasické Microsoftí dojení peněz.
5.: on-line nemá být podporováno ROK? Vždyť jen tato informace je přímo krabička hřebíků do rakve tohoto "zázraku"
6.: KONKURENCE! Tohle je také faktor, který Xboxu ZNAČNĚ znepříjemní existenci ( ne-li přímo znemožní ). Playstationů jsou prodány miliony a her na ně je spousta, Nintendo má zase velké zkušenosti a hlavně VELMI kvalitní herní základnu ve vývojářích a pouze software, tedy hry rozhodnou o úspěchu či neúspěchu jakéhokoliv hardware. Nemluvě o tom, že honba za nějakým teoretickým výkonem je zcela nesmyslná a jde jen o snahu oblbnout potencionálního kupce, protože rozdíly v kvalitě obrazu PS2, GameCube a Xboxu budou zanedbatelné ( je třeba si uvědomit, že na televizní obrazovce se zázraky dělat prostě nedají ) a půjde zase jen o hry obsahem.

P.S. vzkaz pro PEGASe: pokud se nechceš permanentně zesměšňovat, doporučuji omezit frekvenci příspěvků do všech možných fór

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

1/ nejsem zaujatej jako ty. Divam se na kvalitu produktu a ne na firmu
2/ PC se s konzoli neda srovnavat.. kazde je o necem jinem
3/ otom nevim ze by to melo mit Windows a pokud ano tak budou plne implantovane do systemu a cili zadne problemy nehrozi (opet. konzola neni PC)
4/ DVD dnes nikdo nepotrebuje... her je na to minimum a kvuli filmum si konzolu lidi nekupuji
5/ otom nevim
6/ konkurence je zdrava at uz jde odkudkoliv... takova nVIDIA je daleko horsi nez Microsoft (aspon ted ano)

P.S. vzkaz pro Marvina: Ja se tu rozhodne nezesmesnuju jako ty tvym omezenym pohledem na vec.
Nevidim nic na tom ze odpovidam takrka na kazdej nazor... asi ti nic nerika ruznorodost nazoru...

 |   |  Odpovědět
Marvin  |  25. 03. 2002 11:38

1. ano jsem zaujaty, jako kazdy kdo ma co docineni s nejakym puvodnim produktem MS tedy operacnim systemem apod. Proto na zaklade zkusenosti s danou firmou si delam urcity obrazek, coz je naprosto normalni vec.
2. no prave PC se s konzoli neda srovnavat a pritom Xbox je PC v krabici - procesor je Intel x86 komp., grafika je nVIDIA atd. To JE PC.
3. v Xboxu BUDE operacni system Windows. Nevim jak si predstavujes plnou implantaci do systemu a maximalni zjednoduseni, kazdopadne to BUDOU WINDOWS coz mluvi za vse!
4. DVD se jeste poradne nerozjelo a nikdo ho nepotrebuje? Kazdy uvita jakoukoliv funkci navic v zakladni sestave, tím spise u konzole tohle.
5. ale proslycha se ...
6. jiste

P.S. ruznorodost nazoru je dobra, pokud ta odpoved neni stale stejna. To uz pak neni ruznorode ...

 |   |  Odpovědět
Enki  |  25. 03. 2002 11:38

Jenom k tý konkrenci...sledujete někdo historii počítačů do dlaně? To je dobrá škola pro všechny, kdo pochybujou o schopnosti MS převzít trh. Myslim, že XBox 3.0 už bude perfektní :)

 |   |  Odpovědět
Squall Leonhart  |  25. 03. 2002 11:37

Já osobně jsem proti X-Boxu. Mám letité zkušenosti jak s PC a Windows, tak s obchodní politikou společnosti Microsoft. Za pár měsíců se budu rozhodovat mezi X-Boxem a PS2. Doufám, že se nebudu muset rozhodnout pro X-Box… BTW: Prodejní cena X-Boxu je sice 299 $, ale proč není uvedena cena například u DVD kitu ? A proč je u popisu tohoto výrobku věta „Xbox requires this kit to enable DVD movie playback.“ Skoro to na mě působí jako pěkný začátek tahání peněz ze zatím neexistujících majitelů tohoto nového zázraku. Uvidíme… Každopádně budu SONY a PSX2 držet palce. PS: Na kancelářské aplikace je Microsoft vážně machr.

 |   |  Odpovědět
magitek  |  25. 03. 2002 11:37

teda internet mám jen pár mesíců ale nemohu uvěřit, opravdu to je síla tady není nikdo kdo by rozuměl Videohrám snad až na Evilmind(a)kterýho tímto zdravím.
A)X-Box nevím co to je, ale myslím že se to moc nechytne, nebot jedinej žánr na PC jehož prodej stojí za řeč jsou RTS nic jiného a myšlenka že si otec rodiny který si opčas zahraje RTS koupí X-Box aby mohl na TV hrát RTS je nesmysl, no a aby ho koupil dítěti , no už vidím dítě jak hraje DOOM III nebo HALO to udělá jedině vylízanej příznivce MikroShitu možná si koupí hru Malice což bude takovej graficky lepší Crock za což mu poděkuje a pujde si zahrát SSBMeele ke kamarádovy kdepak tohle neníplatforma na hry, je pravda že X-box bude mít nejlepší grafiku ale v tom je ten problém PC her grafika je o.k ovšem hry nedělá grafika, ale hratelnost a potřeba hru vlastnit což PC nenabízí viz prodejnost her na PC vs. N64 nebo PSX(hry na PSX jsou stejně dobře kopírovatelný jako na PC) a navíc hry na PC jsou totální ....ky až na RTS, ano na X-BOX vyjde možná MGS-X nebo FF XI, jenže kdo si koupí konzoli kvůli 2 hrám?
B) PS a PS2, říká se že PS2 je kult všichni víme že PS by se nikdy nechytil nebejt odchodu několika firem od Nintendo, což se ale může změnit viz Tekken na GBA nebo SOUL CALIBUR 2 na GCN, navíc Hideo Kojima nedavno prohlásil že ho GCN opravdu zajímá krom toho SQUARE by tam už bylo, nebejt Yamauchi(ho), je ale možné že se vrátí, no uvidíme příští tyden a Yamauchi určitě nedá licenci někomu kvůli 1hře obvzvláště je li to Square, pokud mu tu licensi vůbec dá, (asi víte že byjste FF serii nikdy neznali nebejt tohoto kroku) navíc v japonsku některý hry např. RL:RS2 bude distribuovat EA/Square, takže pokut tyto firmy přejdou na GCN máte doma akorát blbej DVD přehravač, nebot SONY nic sama neudělala až na serii GT.
C)Nintendo je jediná firma která může dát světu novej směr, ostatně je zde jen jeden člověk kterej prodal přes 200 M her a to je Miyamoto, ale jak říkám problémem big N je Yamauchi on je život i smrt této firmy, navíc Nintendo prodalo N64 víc než se prodalo Sega Genesis.
D)nechápu jak může autor napsat takovou blbost jakou napsal na adresu Sega fans, to je asi jako napsat Sparta se rozpadla ale to nevadí, jejich hráče občas uvidíte na Bohemce a občas je uvidíte shrabovat sních na Letné.
Ale nic proti jste alspon jediní kteří napsali za 10 let něco o Miyamotovy.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Protože se bojí, že bude lepší než to co teď mají - to je jasny jak den :)

Vetsina lidi obhajuje to co doma ma ikdyz je to treba Intel...

 |   |  Odpovědět
killerbee  |  25. 03. 2002 11:37

Xbox je možná technicky dokonalý, možní i úplně nejlepší, ale je jako Rudé právo - koupit si ho je kolaborace.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Dokonaly to tezko.. nic neni dokonale a ani nikdy nebude... nen dobre pouzivat takova slova
Technicky nejlepsi je mozna ted ... za mesic tomu muze bejt uplne jinak
a k tomu poslednimu se nevyjadrim pac bych te asi musel nekolikrat urazit :)

 |   |  Odpovědět
Chumbaba  |  25. 03. 2002 11:37

Mně hlavně štve představa, že budou tři (nebo kolik) různé konzole a na každou bude třeba pár dobrých her. Jsem ještě ochotný koupit si PSX 2 kvůli pokračování Final Fantasy, MGS atd., ale jestli budou tlustí a nenažraní businessmani chytračit a šoupat slavná jména a série mezi formáty, tak se na ně @#$%"!, sbalím svoje PC a odejdu do pustiny.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Heh ty ses magor... prave takovym velikanum jako Microsoft nebo nVIDIA se da akorat verit.... OS maji nejlepsi, HW maji nejlepsi, HRY maji jedny z nejlepsich ... a ty jim neveris :) no tak ja uz vazne nevim :))))))))

 |   |  Odpovědět
Marvin  |  25. 03. 2002 11:37

Tak tohle by chtělo někde vystavit. To je nejlepší vtip, ovšem opravdu těžký kameňák, za nejméně pár let! Ty jsi buď težce nad věcí (v nějakém ústavu ) nebo nevíš co píšeš (pravděpodobně v nějakém ústavu :), protože napsat, že Microshit má nejlepší OS je fakt brutus. A to nemluvím o všech dalších blábolech co jsi tady už stvořil.

... a co se týče X-BOXu. Jsem přesvědčen, že to bude SHIT jako cokoli od MS a držím jim palce ať na tom prodělají co nejvíc miliard nenažranci jedni zapráskaní. Ano, jak už bylo psáno výše Microsoft za svou dobu existence činí soudnému člověku pouze nutkání zvracet.

 |   |  Odpovědět
Pepa Kokes  |  25. 03. 2002 11:37

Ty jsi ale osel... Rikej si co chces, ale NEKTERY produktu Microsoftu jsou zdaleka nejlepsi ze vseho, co je momentalne k dispozici. Napriklad hardware (Microsoft Intellimouse Explorer je fakt uzasna zalezitost), ale i software (Internet Explorer, nebo treba o neco min kontroverzni MP43 [aka DivX]).

 |   |  Odpovědět
Dragon killer  |  25. 03. 2002 11:37

OS mají nejlepší ????? No pochopitelně !!!! Když si někdo vytvoří monopol, tak musí být nejlepší, nebo taky nejhorší, ale těžko říct, není s čím srovnávat.

 |   |  Odpovědět
manolo  |  25. 03. 2002 11:37

Můj názor je ten, že málokdo si koupí konzoli, která bude jednou drahší než PS2 a 4x než GB,gamecube se v Americe má prodávat okolo těch 100 doláču ale xbox má jít cenově o hodně výše,jsem zvědav který magor za mnou příjde první a začne se mi chlubit že má nějaký ždorb od pana Gatese,Gates je chytrý člověk, ale tady v tom mu to nějak nejde,je to magor

 |   |  Odpovědět
Kombi9  |  25. 03. 2002 11:37

No, tak ja vam to teda povim, cim to je, ze maj PS2lidi strach z X-Boxu. PS2 hardwareove neni nic moc, rekneme, ze to je uz zastarala konzole (vim prehanim, ale neni to moc nadupana masina). Micro$oftu nejde vo to hned se svou prvni konzoli ziskat vetsinu, von se jen usadi na trhu a pak se bude rozpinat (a inkasovat). No a ti lidi citi, ze kam prijde Micro$oft, tak tam to ovladne, proto se boji, ja bych se teda taky bal. A dale, proc by si nemeli PCckari nekupovat X-Box?. Ja nevim, ale kdyz mas nainstalovanej Office a dalsi sracky na kompu, tak ti z dobry masiny udela polovicne rychlej stroj, takze X-Box na hry a zbytek na praci. P.S. Micro$soft, stejne jako Sony bude na kazdym kusu Xboxu prodelavat, jim jde o trh s hrama.

 |   |  Odpovědět
brigand  |  25. 03. 2002 11:37

jak muzes tvrdit, ze PS2 je slaba... podle toho, ze sis precetl jeji hardware, to si chudak, protoze konzole makaj uplne jinak nez PC... Veskere jeji soucastky a veci makaj v naprosty harmonii a dokazou ze sebe dostat nekolikanasobne vic nez je napsana hardware sila. PSXone je 486 se 4mb ram a double speedem (stara uz v roce 95) a dokaze krasy typu Tekken 3, RR4t Metal Gear Solid apod...
OPAKUJI PRO HRACE PC NEBO LIDI NEZNALE PRINCIPU KONZOLI: nemuzete posuzovat tyhle stroje podle soupisu hardwarove sily od vyrobce, ta je jenom povrchni... Tohle muzete pouzivat jen na stavebnici PC, ktera je spichla z Merkuru a Lega, ne na konzole.....A mimochodem nikdo presne nevi co vsechno dokaze chip Emotion Engine.. PS2 urcite bude slabsi nez X- box a GC, ale ne zas tak o moc..... pro nasrany PlaCarkare: Xbox je jedina konzole kterou muzete hodnotit podle prilozenych Hardwareovych kecu, protoze X-box je stejne poskladanej jako PC v jiny krabici a se stejnou architekturou....zdar, ted me muzete sejmout

 |   |  Odpovědět
martin blaha  |  25. 03. 2002 11:37

souhlasim s nazorem ze x box bude na chvostu ps2 a gc. nejdrazsi kampan jim vubec nepomuze protoze napr. ps2 ji moc velkou nemela a lidem stacilo vedet ze bude ps2 a o manii s prodejem ps2 v prvnich dnech prodeje vsichni dobre vime. nintendo se proda vzdycky kvuli pokemonum. opravdu nevim KDO si koupi xbox, pckari tezko nevim na co by jim byl. a jsem opravdu zvedav jestli budou nekde na svete obrovske fronty a nedostatek x boxu po prvnich par dnech. pro x box uz neni misto na trhu (treba se pletu ale uz brzo se otom budeme moci presvedcit). FUCK MICROSHIT!!

 |   |  Odpovědět
Pepa Kokes  |  25. 03. 2002 11:37

Nerad buch zatracoval X-Box uz dopredu, ale z informaci, co mam k dispozici, si nedokazu predstavit, ze by mohl mit vetsi uspech. Za zasadni nevyhodu povazuju to, ze se X-Box de facto snazi spojit pocitac s konzoli (napr. moznost pripojeni klavesnice, harddisk...). Nejak si nedokazu predstavit, ze by kdokoliv dokazal vybrat z obou zarizeni to lepsi a spojit to dohromady, spis se mi zda pravdepodobny opak. Hlavne proto, ze "to lepsi" z pocitace je v prikrym protikladu s "tim lepsim" z konzoli - tj. jakakoliv vyhoda plynousi z pouziti harddisku (treba snadny a levny ukladani pozic) bude okamzite vyvazeny tim, ze disk umozni pouzivani patchu a tudiz odstrani relativni bezchybnost konzolovych her (proc taky draze betatestovat, kdyz to udelaj zdarma hraci, kterym pak podstrcime patch?). Moznosti plynouci z uziti klavesnice zpusobi slozitejsi ovladani pro debily (bezne uzivatele). Atd. Jsem moc zvedavej, jak se s timhle Microsoft vyporada...

 |   |  Odpovědět
Joza  |  25. 03. 2002 11:37


Pekne se hadate, ale ja si Xbox asi nekoupim, protoze Microsoftu proste neverim.
Lidi nemaji radi Xbox uz predem, protoze neni jiste, ze to bude spolehlive fungovat. V praci "musim" pouzivat Wokna, ktere 99 % casu pracuji bez problemu, ale vyserou se v okamziku, kdy se zachce Billovi. Mozna bude konzole fungovat lepe nez Wokna, ale pekan sranda bude, az majiteli Xboxu prijde domu doporuceni k upgradu operacniho systemu ). Bude Xbox blikat na hrace taky tzv. Modrou smrti ? ().
Dvakrat do stejneho "....." nevstoupim.
Joza.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Heh ty ses magor... prave takovym velikanum jako Microsoft nebo nVIDIA se da akorat verit.... OS maji nejlepsi, HW maji nejlepsi, HRY maji jedny z nejlepsich ... a ty jim neveris :) no tak ja uz vazne nevim :))))))))

 |   |  Odpovědět
Prdel  |  25. 03. 2002 11:37

Tak teď si fakt děláš kozy? OS od microsoftu nejlepší?! HAHA Tak to jistě.
Mimochodem, Xbox si NIKDY nekoupím, protože z MS je mi na blití. Jakmile se Billovi naskytne jen sebenepatrnější šance, kde se daj vydělat prachy, okamžitě se tam nacpe (má to opravdu zapotřebí, chudáček).

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

AHA takze ty znas nejakej jinej lepsi OS ???

a mimochodem Bill Gates uz davno pro Microsoft nedela ... a udelal akorat DOS a castecne Windows ... cili nekece kraviny... je videt ze nevis o cem mluvis a jen opakujes co rika vetsina nevzdelancu...

 |   |  Odpovědět
zipiik  |  25. 03. 2002 11:37

pokud je mi znamo, tak ms-dos neni puvodnim produktem ms, ale koupeny a prejmenovany qdos. jen tak mezi nami.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Jojo a ten qDOS nebo jak se to menovalo koupili tusim od IBM...

 |   |  Odpovědět
Joza  |  25. 03. 2002 11:37

Nejlepsi mozna ano, ale jednooky mezi slepymi kralem, tobe se nekdy nepodelali Windows, kdyz jsi to nejmin cekal ? Mas dobre vyhlidky.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Co ma spolecneho X-BoX s Windows ? ... ? :) ??? Windows je pouze na PC .. se vzpamatuj !

 |   |  Odpovědět
Joza  |  25. 03. 2002 11:37

No prece vyrobce, a tudiz stejny management a filosofii pece o zakazniky. A hotline Microsoftu (pripominam ze je to porad stejna firma) ? Uz jsi tam zkousel zavolat normalni dotaz (skutecny problem) pri problemech s Microsoft produkty ? Mozna jses profik (dle emailu), ale nekde ses to musel naucit, nebo ti nekdo poradil figl. Uz se tesim na manual pro X-BOX s tipy a triky )). Nebo na diskusni skupiny: Jak rozbehnout X-BOX, Jak instalovat novou verzi X-BOX operacniho systemu, ......

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Hm to bude podle me vse automaticke... maximalni jednochost... je to preci konzola kera snad nema klavesnici a jen par ovladacich cudliku... :)

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Ja sice konzoli nemam a ani hned tak mit nebudu pac me to rozhodne nelaka (podle me je to pro blbecky), ale system XboXu by mel bejt podobnej jak u PS2 :)

 |   |  Odpovědět
zipiik  |  25. 03. 2002 11:37

xbox a windows? docela dost. treba to, ze na nem pobezi upravena a orezana varianta windows.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

A to vis odkud ? je to sice mozne, ale ty Wokna budou muset bejt sakra predelany...

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

A co se tyce Windows pro PC tak bych te rad videl co bys ty sesmolil pro tehdejsi 486tky aby to aspon trosku jelo ! CHA ! ... Windows 2000 / XP jsou nejlepsim OS vubec v historii celeho MS a jsou plne stabilni...

 |   |  Odpovědět
zipiik  |  25. 03. 2002 11:37

<i>Windows 2000 / XP jsou nejlepsim OS vubec v historii celeho MS</i> s w2k - souhlas. s win-xp nemuzu soudit, pac jeste nevysly. uplne stabilni neni nic. win od verze nt 4.0 wks a hlave 2k povazuju za kvalitni desktop (ikdyz sgi irix si mi libi vic :o)). ale jako kvalitni server bych prece jenom povazoval nejaky dospely os(os/400, aix, irix, mozna solaris).

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

No RTM verze uz je na svete... a to je v podstate final :) jenze volne do preodeje pudou az za mesic nebo kdy :) a věz ze je to vylepsena verze Windows 2000 ve vsech smerech :)

 |   |  Odpovědět
TeePee  |  14. 09. 2002 23:44

Ty debilni rovnostari(alespon tak to z tve reci vyplyva) Pokud vim zde vladne svoboda konani, liberalism.

 |   |  Odpovědět
brigand  |  25. 03. 2002 11:37

proc nenavidi nekteri ps2 hraci X-box ? Vetsina starsich hracu vlastnicich PSone a posleze PS2 se rekrutovala povetsinou z vlastniku Amig a pametnici si dobre pamatuji, ze Vilik Gatesu mnohokrat prorokoval zanik Konzoli a vladu PC a ted ? Ted kdyz vidi, ze Konzolove hry a konzole se famozne prodavaj a zastinuji tim PC (hlavne hry), tak se zacina cpat i tam kam nema (i kdyz to financne urcite nepotrebuje)...... )ale tohle je videt i jinde.. Madonna tvrdila, ze Tanecni hudba nema budoucnost a nikdy ji nebude delat a nakonec ji tahle vec zachranila prdel).... o))))))) mimoto Sony taky ze zacatku konkurencni konzole nenavideli a nenavidi stale o)))(sega opravnene a Nintendo zachranili pokemoni a handledy)....
X-box je jiste zajimavej. Ja nerikam ze bych ho nenavidel, ale sympatak to pro me rozhodne neni...

 |   |  Odpovědět
Enki  |  25. 03. 2002 11:37

Hík,
Já jsem začínal na Atari (možná v tom je ten rozdíl :), pak jsem dlouho pařil na PC, potom jsem měl PS a teď mám zase PC. Na PS mi dost chyběly některý druhy her, které jsou na PC běžné (strategie, opravdový RPG), především proto, že konzole jsou určeny pro mladší publikum. Díky tomu jsou úspěšnější, ale díky tomu po nich taky nijak neprahnu.
Jestli něco může v mých očích zachránit konzole, je to právě XBox, na který se dá převádět jednoduše z PC, a díky tomu na něj snad budou k dostání i hry pro nás dospěláky :)
P.S. 4 squareněco...
Odhady analytiků jsou většinou naprosto scestné, jestě si pamatuju bumhuk okolo OS/2 :)
Ale Nintendo bude mít se svými veselými panáčky bez textur u dětí vždycky úspěch...to se s X-Boxem nedá nijak poměřovat, jde o jiný cílový trh....

 |   |  Odpovědět
ZTIDCI  |  25. 03. 2002 11:37

HMMMMMMMMMM!

 |   |  Odpovědět
kybso  |  25. 03. 2002 11:37

Microsoft skupuje vyvojarske firmy, v okamziku uvedeni na trh xboxu znemozni vydavani veci pro PC.
Microsoft neni zadny dobracek, jde tvrde po $$$. Pokud si nekdo mysli ze xbox nebude uspesny plete se. Uspesny bude a zaroven nenavideny, stejne jako dnes 99% her pro PC pro jejich nutnou slucitelnost s Windows shitem. Protoze kdo neudela hru pod wokna tak ji neproda.
Je mi z microshitu na zvraceni. Herni budoucnost vidim cerne - budou jen same stupidni strilecky, auticka mlaticky a sporty. Zadna poradna HRA.

 |   |  Odpovědět
Marty  |  25. 03. 2002 11:37

???"Microsoft skupuje vyvojarske firmy, v okamziku uvedeni na trh xboxu znemozni vydavani veci pro PC."???
Jak by mohli znemožnit vydavani věcí pro SVOJI VLASTNÍ platformu? To nemůžou udělat už jenom proto, že "jde tvrde po $$$" jak jsi sám napsal...
Ale jinak souhlasím se zvracením z makroshitu :o)

 |   |  Odpovědět
kybso  |  25. 03. 2002 11:37

To je proste. Staci se podivat na pocty prodanych kusu nejake konzolove hry a srovnat to s poctem prodanych pro PC platformu. Pokud M$ prestave vydavat veci pro PC, stoupne logicky prodejnost nejen konzoly samotne tak i her pro ni.

 |   |  Odpovědět
Marty  |  25. 03. 2002 11:37

No to jo! Ale já to myslel tak, že by tím snížili prodejnost těch svejch Woken jako takovejch. Protože kdybych neměl ve Woknech co hrát, dal bych se na Linux...

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Jo :) uz te vidim :) s Linuxem by sis tak pomoh.... :)))

 |   |  Odpovědět
Marty  |  25. 03. 2002 11:37

To bylo samozřejmě míněno za předpokladu, že by se na Linux dali i vývojáři her. Nejenom já :o))))
Sorry, blbě jsem to napsal, asi jsem tehdy spíchal...

 |   |  Odpovědět
jorel  |  25. 03. 2002 11:37

možná Tě potěší, že se připravují kvalitní herní tituly i na Linux & pod. nechci zde nijak odbíhat od debaty m$ +box verzus swjet, ale třeba budou PCčkáři jednou mile překvapeni... a m$ s tím nebude moct nic udělat.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Podle me je XboX jen takova zachrana sit co kdyby se stal jinej OS pouzivanejsim nez Windows :) to sice jeste na pekne dlouho nehrozi, ale co kdyby :)))

 |   |  Odpovědět
Pavel  |  25. 03. 2002 11:37

konečně normální názor herní budoucnost je hodně černá a důvod PC,X-BOX,SONY,Nintendo,GameBoy,SEGA......tak do čeho mám cpát prachy nekradu!!!

 |   |  Odpovědět
solidsnake  |  25. 03. 2002 11:37

Uspěje-li Xb nebo ne je v tento moment stejné jako přemýšlet o nesmrtelnosti chrousta. Každopádně většina renomovaných analytiků Xb moc velkou šanci nedává, protože toho zatím kromě velkých řečí moc nepředvedl. Dojmy z jeho prezentace na letošní E3 jsou nijaké, a ostatně ani jedna z předváděných her nijak nezabodovala (snad až na Project Ego) a Xb tak zůstal hodně ve stínu Gamecube. Kampaň kterou Ms chystá bude možná co se financí týče největší, ale těžko si představit, že bude tak dobrá a účinná jako ta Soňácká s PS2, která nemá obdoby. Navíc tu zůstává launch GC, který se narozdíl od toho Xb posouvat nebude. Letos se jej navíc dočkají jen v americe, u nás by neoficiálně měl být možná až v roce 2003. Tím se dostávám k dalšímu problému, kterou je reputace Xb. Původní GPU měl zvládat 300 mil.pol./s, dnes je to méně než polovička, i přes dušování se Ms, že se měnit nebude. K launchi měla být k dispozici více jak 100 her, dnes je to pouhých dvacet. Launch se taktéž posunul X krát; a nic z toho Xb nepřidalo. Navíc jak už bylo řečeno konzole bez japonských vývojářů nikdy neuspěla a osobně o ni v tom případě ani nemám zájem. A pak je tu samozřejmě obrovská a zkušená konkurence, na kterou Ms prostě není zvyklí. Jedinou velkou nadějí tak zůstávají Ms Pcčkáři mající dost neustálých upgradů, ale taktéž nemající konzole v lásce. Suma sumárum podle mého bude Xb na konci chvostu za PS2 i GC, ale je to pouhá spekulace, která může být daleko od pravdy a skutečnosti. Uvidíme jestli je chroust opravdu nesmrtelný.

 |   |  Odpovědět
chroust  |  25. 03. 2002 11:37

Chroust je nemrtelny

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Si asi neuvedomujes ze XboX je firmy Microsoft a ta co vim se jeste nedopustila nejakeho trapasu ze by musela ukoncit nejaky svuj projekt diky lepsi konkurenci...
pro priklad uvedu treba MS HW (mysi, joystick, pady ap.) tady ma MS daleko vetsi konkurenci (Logitech ap.) a stejne jsou nejlepsi... sice nejdrazsi, ale doopravdy nejlepsi...

 |   |  Odpovědět
Squall Leonhart  |  25. 03. 2002 11:37

Další věc je Japonské vlastenectví, hrdost a ekonomická situace. Japonští vývojáři určitě na X-Box vyvíjet budou, ale je jasné, že tato podpora bude zcela minimální. Prodej PS2 a GameCube představuje pro Japonsko celkem solidní podporu trhu a ekonomiky. Podpora Japonských vývojářů nejaponského výrobku bude dle mého názoru zanebatelná. Problém je v tom, že trh konzol je jiný než trh s PC a uspět na tomto trhu bez Japonských vývojářů (Namco, Capcom, Konami, Enix, Squaresoft,Sega, mimo jiné Sony atd….) je dle mého názoru velice obtížné a obávám se, že to nebude ani možné. Je to jen můj názor a nikomu ho nenutím…. Však za chvíli všichni uvidíme…. Každopádně nejsem uzavřen alternativě, že Bill má schovaná ještě nějaká Esa v rukávu a že tento souboj vyhraje... Nicméně, zatím si ponechám svůj názor .

 |   |  Odpovědět
Honza Kuneš  |  25. 03. 2002 11:37

Ano, světem hýbe ekonomika a tím pádem platí jednoduchá rovnice: budeme vyvíjet nejenom pro PS2 a GC, ale i pro XBox a bude z toho víc penízků. Tohle myslím platí všude, i v Japonsku.
Na nějakou národní hrdost bych příliš nesázel. Přebírání cizích věcí (i těch amerických) Japoncům očividně nedělá žádné problémy, stačí se podívat na US filmovou produkci (japonský trh je druhý nejlukrativnější, hned za domácím), baseball, NHL atd. Ach vy moralisti... Už vidím japonský vývojáře, jak vytahují svoje posvátný mečíky a jeden po druhým dělají harakiri na znamení protestu proti výrobě Xboxových verzí her, které nařídilo vedení...

 |   |  Odpovědět
Squall Leonhart  |  25. 03. 2002 11:37

To je právě ono... Pokud by X-Box odrovnal PS2 a tím trh s tímto přístrojem, byla by to pro (všechny)Japonce celkem ztráta - ekonomická. Dle mého názoru je nemožné aby Microsoft ohrozil pozici Sony.

 |   |  Odpovědět
JuraP  |  25. 03. 2002 11:37

Hahaha.
ohrozit pozici Sony bude pro MS pomerne jednoduche. Videli jste posledni financni report Sony ? Za Q4 vydelali $325mil USD, coz u takovehle firmy je tak leda na zaplaceni boardu (uz nevydelavaj ani na telkach, jen na PS2). Az jim MS trochu zatopi, tak pujdou do cervenych cisel.
Jak rika Bill : Kdo jiny si muze dovolit hracku za dve miliardy dolaru :o)
Money talk.JPA

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

No kdyby MS chtel tak Sony koupi... cili si podle me budou konkurovat jeste dlouho...

 |   |  Odpovědět
N.O.V.  |  25. 03. 2002 11:37

SONY nevydelava na spotrebni elektronice ??? (ha,ha,
k smichu)a vydelava na PS2 ??(ha,ha,ha, 3x k smichu)SONY momentalne spise investuje do PS2 a jeji podpory (tim nemyslim reklamu)

 |   |  Odpovědět
N.O.V.  |  25. 03. 2002 11:37

Microsoft pozici SONY na japonskem!!! trhu neohrozi, to bych se vic obaval GameCube od Nintenda (byt sony) a to se zacne X-Box v japonsku prodavat na konci unora 2002, tj. 3-4 mesice po GC.
V Evrope si X-Box koupi maximalne PC-ckari kteri nedelaji na PC nic jineho nez hraji hry (podle mne takovych je malo),anebo ti co jeste nemeli konzolu jine znacky a rozhoduji se o koupi nejake(+ nekteri pohrobci SEGY).
Vsichni ostatni co vlastnily PS budou ,uz kvuli kompatibilite , kupovat PS2.(nemluve o nintendu)
Zbyva Americky trh kde SONY ovlada 2/3 trhu s konzolami.To bude mit i Microsoft tezke, i kdyz Americani jsou Americani a narodni hrdost je narodni hrdost.

 |   |  Odpovědět
solidsnake  |  25. 03. 2002 11:37

Nemohl bys mi na chvíli půjčit tu svoji křišťálovou kouli? Ta moje není dvakrát spolehlivá, ale jak vidím ta tvoje stále pracuje na 100%. Prosím.

 |   |  Odpovědět
Squall Leonhart  |  25. 03. 2002 11:37

Jsou to všechno jen moje osobní odhady... Nikomu je nenutím a nedivil bych se, když by bylo nakonec všechno úplně jinak. Berte to jen jako alternativní scénář....

 |   |  Odpovědět
solidsnake  |  25. 03. 2002 11:37

To nebyla reakce na tvůj příspěvek, koukej se pořádně.

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

GameCube skončil dříve než začal - tadle varianta se mi zda realnejsi :)

 |   |  Odpovědět
N.O.V.  |  25. 03. 2002 11:37

urcite ne v japonsku

 |   |  Odpovědět
Squall Leonhart  |  25. 03. 2002 11:37

Jak řekl ředitel Sony – „X-Box skončil dříve než začal“. Dle mého názoru je špatně načasován, protože se na trhu objeví ve chvíli, kdy bude vycházet GameCube od Nintenda a v obchodech se budou objevovat elitní tituly pro PS2, které bude v tu dobu zcela dokonale herně zásobováno (MGS2, Silent Hill 2, NHL 2002, Star Ocean 3, Final fantasy X atp.) Další věcí je rozhraní Direct-X. Pro každého vývojáře se vyplatí titul převést na PC, protože rozhraní bude stejné a vytvořit PC konverzi bude zcela snadné, což znamená jen jedinou věc. Majitelé PC si X-Box nikdy nekoupí. V době kdy půjde X-Box na trh bude PC tuto platformu výkonem převyšovat. Pak je tu rozhodnutí, že přístroj bude první rok prodeje Off-line, což na popularitě moc nepřidá. X-Boxu chybí i nějaké pořádné startovní tituly. Hry, které jsou na něj ohlášeny už v dnešní době působí celkem „suše“ a kromě Halo a licence na Oddworld nemá X-Box vlastně nic. O vysoké ceně nemá smysl pochybovat…

 |   |  Odpovědět
David Otoupalik  |  25. 03. 2002 11:37

Spatne. Kde berete tu jistotu, ze Microsoft ohlasil vse, co pripravuje? Vzdyt plno firem mlzi do posledniho konce a pak vysoli bombu. Ja osobne jsem PCckar a jak jsem jiz rekl, z Xboxu uvazuji. Nepiste tedy, i kdyz treba trosku nadnesene, ze PCckar si Xbox nikdy nekoupi. Naopak zase muze nastat situace, ze GameCube bude propadak, pripadne se jeste oddali jeho vydani a Xbox pak vsem vypali rybnik. Netroufl bych si take tvrdit, ze Xbox bude ze zacatku na suchu. To je blbost. Mozna nebude tolik titulu, ale kolik jich bylo pri rozjezdu PS2 k dispozici? Pro vyvojare bude snazsi prevadet hry na Xbox, nez na PS2 - to je znacne komplikovane.

 |   |  Odpovědět
Marty  |  25. 03. 2002 11:37

"Pro vyvojare bude snazsi prevadet hry na Xbox, nez na PS2 - to je znacne komplikovane." ... no a to je ten duvod, proc si X-box (jakožto PCčkář) nekoupím. Protože hry pro X-box budou zcela jistě vycházet i v PC verzi právě kvůli jednoduchosti konverze (directX). V momente, kdy bude X-box na trhu na tom bude výkonově hodně podobně jako průměrné PC, tak na co kupovat celej stroj, když bude stačit jenom do toho svýho dokoupit novou GeForceku?

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

S tim bych moc nepocital... MS chce hodne vydelavat a kdyby se jiste vedelo ze kazda hra co je na XboX bude i na PC tak si XboX nikdo nekoupi... tomudle se rika LOGIKA :) na PS jsou take hry a je jich dost ktere na PC nikdy nebyly a nebudou...

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

Co to mas s vikonem ? PC nemuzes s konzoli vubec srovnavat ! konzola je delana jen na hry a to tak aby na ni behaly ! pokud bude mit XboX nejaky Pentium 750 nebo kolik tak tam bude behat vse plynule pac je to optimalizovane !
A co se tyce her tak tech uz ted tak 30-50 ! takze bude mit nejlepsi zaklad ze vsech konzoli sveta... tak jak se to podoba strategii MS :)

 |   |  Odpovědět
PEGAS  |  25. 03. 2002 11:37

„X-Box skončil dříve než začal“ - todle pokud se nemejlim rekla KONKURENCNI firma :) nedochazi to neco... ? ne ? tak treba Intel pomlouval ADM, nVIDIA zase ST (Kyro) ap. :) asi ses moooc najivni :)
Na XboX je uz ted radove desitky her .. 30-50.
Cena bude nizsi nez u PS2 ! a to celkem o dost...

 |   |  Odpovědět
David Otoupalik  |  25. 03. 2002 11:37

Vsechno je to, jak jiste dobre vime, o penezich. Nechci nijak podcenovat Microsoft, ale vsichni vime, ze jich ma mnoho,... a jak jiz v minulosti nekolikrat dokazal, na vrchol muze protlacit diky svym penezum vse. A Xbox bude mit pokud vim nejmasivnejsi kampan v historii oboru, takze se nebojim ze by byl neuspechem. Naopak, XBOX porazi vse co zde je, bude. Ta nenavist v diskusich je jen z toho duvodu, ze se lide odkojeni PS a podobne boji, ze jejihc milacky nekdo prekona, o nicem jinem to neni. Ja osobne se na Xbox VELMI tesim a budu hodne premyslet, zda to bude moje prvni osobni konzole...

 |   |  Odpovědět
Semtex  |  25. 03. 2002 11:37

Sám též zatím mám "pouze" PC, ale na X-box se též těším, ale soudit budu až jak říkají v článku. Nechci totiž hodnotit, když jsem to ještě ani neviděl.

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor