Proč Xbox 360 stojí dvě ceny?

Na tuto i jiné otázky odpovídal J Allard - zástupce konzolové části Microsoftu. Více než hodinu diskutoval s hráči na internetovém fóru.

I když za něj muselo být psáno, protože si při nedávné nehodě na kole polámal pár kostí, zúčastnil se J Allard moderovaného chatu s hráči na téma Xbox 360. Nejčastější otázka asi zněla proč poskytovat Core verzi Xboxu 360 (viz náš článek), když vypadá zbytečně. Zástupce Microsoftu se jasně vyjádřil o užitečnosti levnější možnosti pro nehráče a výhodách postupného dokupování komponent.

Dokonce velice schopně obhájil i zdánlivě vysokou cenu Premium Edition, když ji porovnal s cenou nové PS2 v Japonsku v době uvedení na trh. Ta tehdy stála 368 dolarů a to bez disku, paměti, bezdrátových ovladačů a dalších věcí. Stejně tak vysvětloval slušnou cenu 20GB disku, který bude prodáván za 50 dolarů. Není to málo, ale hráči si dle jeho slov musejí uvědomit, že se nejedná o klasický počítačový disk, ale speciální dva a půl palcový.

  

K disku se pojila ještě jedna žhavá otázka, která byla ke konci zodpovězena. Dozvěděli jsme se, že při hraní nebudou hry disk vyžadovat, ale obejdou se bez něj. Může však být používán k ukládání dalších herních informací, aby se zkrátily doby nahrávání, nebo také hudby a videa. Stejně jako byla možnost připojit disk k původnímu Xboxu, hráči se bez něj obešli, ale s ním bylo hraní pohodlnější.

Komentář: Je pravděpodobné, že většina hráčů sáhne po Premium verzi Xboxu 360, už jen kvůli disku. Vždyť kupovat Core verzi s diskem se skoro ani nevyplatí. Každopádně si musí každý zvážit sám jak peníze investuje.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Stalo se 22. 8. - za věrnost hraní zdarma

Témata článku: , , , , ,