Prodeje Call of Duty: Infinite Warfare jsou ještě horší, než se myslelo

Poslední díl Call of Duty prostě moc velký úspěc nesklízí.

Analytická firma Robert W. Baird, která tvoří analýzy prodeje nejnovějšího pokračování franšízy Call of Duty, vydala ve čtvrtek prohlášení, ve kterém stojí, že musí změnit své vyhlídky na úspěch hry. Prodeje byly špatné, jsou špatné a pravděpodobně budou špatné.

Podle společnosti se sice prodeje Infinite Warfare nedávno o něco zlepšily, ale to bylo způsobeno reklamami a akcemi. Celkové prodeje jsou celkem o 20 % nižší v porovnání s loňským Black Ops III. Konkrétně prodeje v kamenných obchodech jsou horší od 35 % a digitální jsou horší o 15 %.

Společnost ale zlepšila odhad na zisk z mikrotransakcí ve hře. Ten ještě nebyl zveřejněn a pravděpodobně bude stoupat, jelikož ani jeden ze čtyř plánovaných rozšiřujících balíčků ještě nevyšel. Existující mikrotransakce jsou pro virtuální měnu Call of Duty points.

Je ale třeba zmínit, že Activison očekával, že Infinite Warfare nebude mít takový úspěch jako Black Ops III. Částečně z toho důvodu, že Infinite Warfare je nová značka, kterou lidé ještě neznají, zatímco Black Ops je ta nejpopulárnější. 

Diskuze (2) Další článek: Motion capture sekvence God of War jsou téměř hotové

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,