Prodeje Judgement po kokainové aféře dabéra vystřelily do nebes

SEGA oznámila, že hru stáhne z prodejů a vyvolala tím doslova šílenou touhu hráčů po jejím vlastnictví.

Nedávno jsme informovali o tom, že SEGA se chystá stáhnout svoji novou hru ve stylu Yakuzy z prodejů kvůli tomu, že jeden z dabérů japonské akce se dostal do křížku se zákonem za držení drog. K němu jsou celkově Japonci hodně nekompromisní a herec tak zavařil nejen sobě, ale také všem snímkům a hrám, ve kterých jeho hlas najdeme. Alespoň to tak tedy vypadalo.

Jak se ale teď ukazuje, udělal pro Judgement takovou reklamu, jakou asi nikdo nečekal. Hra je v současné době prakticky vyprodaná a sehnat ji je opravdový kumšt. 97% všech zásob, které byly dostupné jsou vyprodány. Všechno zřejmě způsobilo právě oznámení o stažení hry z prodeje, které vyvolalo mezi hráči paniku a každý chtěl co nejdříve novinku pořídit, dokud to ještě šlo.

Nadšení ze strany SEGA ale nečekejte. "Mrzí mě, že se hra začala tak dobře prodávat kvůli takové kontroverzi.Dokonce jsme dosáhli třetího místa v prodejích na Amazonu. Říkal jsem si, proč si ji hráči nekoupili rovnou. Ale jinak jsem samozřejmě rád za to, že se daří Judgement prodávat. 97% světových zásob už je prodáno. Hned při Takiho zatčení jsem byl hodně zaskočený a nakonec jsem hlasoval pro zastavení prodejů," prozradil producent Toshihiro Nagoshi.

Zastavení prodeje se tak ve finále dost možná vývojářům vyplatilo a bude zajímavé sledovat, jak se vše dále vyvine. Podle dosavadních informací by ale incident neměl zdržet vydání v západních zemích a také je dost možné, že se dočkáme nahrazení současného dabéra někým jiným.

Váš názor Další článek: Borderlands 3 už je skoro jistou záležitostí, vývojáři škádlí dalším náznakem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,