Prodeje Zaklínače 3 díky netflixovému seriálu vzrostly o více jak 500%

CD Projectu vzrostly prodeje hry Zaklínač 3: Divoký Hon. A to o pořádný kus.

Bělovlasý Geralt z Rivie, povoláním zaklínač, se na naše obrazovky dostal 20. prosince v podobě seriálu na Netflixu. A že to bylo povedené dílko, potvrzují i diváci seriálu.

Tím se samozřejmě zákonitě zvýšila pozornost i kolem zatím poslední hry z tohoto univerza. Do plusu se dostala nejen hra samotná, ale i všeobecný merch okolo Zaklínače, což se týká knížek, triček apod. Celkově vzrostl prodej o neuvěřitelných 554% jen u hry Zaklínač 3: Divoký hon.

hru-the-witcher-3-wild-hunt-z-roku-2015-hra-viac-ludi-nez-na-zaciatku-vdaka-serialovemu-zaklinacovi_638768d0b7fb5a149d14.jpg
Srovnání jak vypadá Geralt v seriálu a jak v již zmíněném Divokém Honu

"Ve světě her pro PC a konzole byl Zaklínač vždy velmi populární," píše výkonný ředitel skupiny NPD Satori Bernbeck, který se specializuje na zábavní trh. „Nejnovější hra Zaklínač 3: Divoký Hon byla vydána v květnu 2015. V červnu 2019 vydavatel hry CD Projekt Red potvrdil, že hra prodala po celém světě přes 20 milionů kusů. Zaklínač 3 byl portován na konzoli Nintendo Switch v říjnu 2019, těsně před premiérou seriálu na Netflixu. Tyto kombinované faktory způsobily, že během Q4 2019 měla hra výrazný nárůst tržeb. Fyzický prodej v USA v prosinci byl o 554% vyšší než v prosinci 2018 a  ještě o 63% vyšší, i když vyloučil platformu Nintendo Switch," dodal.

Dne 22. prosince, dva dny po premiéře seriálu, překonal Divoký hon svůj předchozí rekord hráčů na PC platformě tím, že vyšplhal těsně nad 48 000 hráčů. Toto číslo bylo naposledy dosaženo při spuštění hry.

Diskuze (2) Další článek: Final Fantasy 7 Remake bude vyžadovat 100 GB volného místa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,