Prodejnost krabicových PC her klesá

Prodejnost her určených pro stolní počítače se prý podle posledních průzkumů propadla o nějakých 14%, ale to ani v nejmenším neznamená, že by snad o ně nebyl zájem. Za minulý rok totiž prodejcům přinesly nějakých 701 milionů dolarů, což v žádném případě není špatné číslo. A to i přesto, že se jedná o další meziroční pokles.

V roce 2007 si totiž prodejci přišli na hezkých 910,7 milionů dolarů, a v roce 2006 dokonce na 960,7 milionů dolarů. Analytici z celého světa se ale shodují, že není důvod propadat panice, neboť se jedná pouze o známku toho, že hráči postupně přecházejí na systém digitální distribuce, jenž v roce 2007 vykázal prodeje ve výši 2 miliard dolarů.

Krabicové hry se tak stávají pomalu ale jistě doménou konzolí, když se posunuly o 26% vzhůru, a za minulý rok si tak na svůj účet připsaly krásných 10,96 miliard amerických dolarů. Dost už ale čísel, dejme PC hrám ještě šanci, a podívejme se na americký žebříček prodejnosti za prosinec minulého roku, který opět ničím nepřekvapil.

První místo si totiž stále drží datadisk Wrath of the Lich King, těsně následovaný klasikou The Sims 2 Double Deluxe a praštěnou hříčkou Spore. Čtvrtá příčka patří opět druhým Simákům, tentokrát však add-onu Apartment Life. Pátou pozici si uzurpovalo nové Call of Duty, šestou vynikající hororová akce Left 4 Dead a sedmou radioaktivní RPG Fallout 3.

První desítku pak uzavřela zajímavá trojice World of Warcraft: Battle Chest, World of Warcraft a další simácký datadisk - Mansion & Garden. Druhá desítka až na pár výjimek (Bejeweled Twist, Red Alert 3, GTA IV, Spore Creepy & Cute Parts Pack, Nancy Drew: The Haunting of Castle Malloy) opět patřila blizzardímu WoWku a datadiskům k The Sims 2.

Zdroj: Shacknews

Váš názor Další článek: Warhammer 40k: Dawn of War II je GOLD

Témata článku: , , , , , , , , ,