Project C – další nadějné RPG na dohled?

Po nedávno uveřejněné informaci o hře Konung, kterou ostatně budeme moci shlédnout v obchodech již brzy, se objevila další informace, neméně zajímavá. Vývojářský tým Larian, který nedávno zrušil vývoj hry LMK, se dal do RPG pořádně a výsledkem by měl být právě Project C.
Po nedávno uveřejněné informaci o hře Konung, kterou ostatně budeme moci shlédnout v obchodech již brzy, se objevila další informace, neméně zajímavá. Vývojářský tým Larian, kteýr nedávno zrušil vývoj hry LMK, se dal do RPG pořádně a výsledkem by měl být právě Project C.

Hra (no lépe řečeno informace z domovské stránky)se především kochá tím, že nepředstavuje jednotlivé úrovně, jak je běžné, ale velký svět – bažiny, lesy, pouště, zkrátka celý svět plný přátel, nepřátel, žijící svým životem každodenních starostí.

Zůstává zachován rys postupného zlepšování schopností postavy – to konečně uměl i Dungeon Master (zcela jistě si pamatujete na házení beden a hvězdic proti schodům – inu přitrouble na cvičišti, umně na bojišti :)). Klasikou je postupné zlepšování schopností v oblasti magie a rovněž i efektivity a síly kouzel.

Proti té hordě kamení – rozumějte trollovi – asi moc šancí nemám... je fakt dobrej...U tohoto obrázku byl na serveru Larianu vynikající popisek – jak se chovám k Bohům, tak se oni chovají ke mně.

Bestie uprostřed je vážně odolná – šest lučištníků a moje maličkost a stále se drží, potvora.Zde jsem tématicky zaměnil poněkud plechové brnění za skotský kilt a ještě větší meč, než má Čuk s Gek.

Vy opravdu věříte, že to vyhraju? Heh......a tu se přede mnou zjevil dědek... věděl jsem, že je to Bůh... přesto jsem zavelel útok...

Přál bych si vidět ty plameny za pohybu – obrázky mnoho o animacích nenapoví.V té tlupě trollů se příliš neorientuju... vzal bych nohy na ramena, ale... asi bych upadl.

Myslel jsem, že tu bude maškarní, ale čeho je moc, toho je moc.To je mi podivný obchod... co stůl, to artikl... teď se vnuká otázka, jestli to je dobře nebo špatně?

Daysleeper – R.E.M. podle Larianu.Kdo jiný než troll by měl hlídat most? No přece celník Rousseau ! Bohužel, tady je to jen ten kus tupého trolliska.

Významným bodem celé hry by měla být hudba. Na adrese, kterou jsem již výše uvedl, se nachází mimo jiného také několik úryvků ze skladeb, které jsou ve hře ke slyšení – a je to opravdu vynikající hudba. K ostatnímu technickému provedení je největším mluvčím pohled na obrázky, které se tu válí kolem. Možná nevypadá hra až natolik přitažlivě, neboť běží v rozlišení 640/480, ale to je přesně to, co vytváří hře atmosféru. Podpora Direct3D či OpenGL je samozřejmostí, stejně tak využití potenciálu tří písmen za názvy procesorů – MMX. Project C samozřejmě budeme i nadále sledovat, mimo to ve velmi brzké době přineseme obsáhlý rozhovor s tvůrci hry – vězte, že to bude stát za to. O Project C, ale i o L.E.D. Wars, další hře od Larian Studios, o tom všem tento rozhovor bude, máte se na co těšit.

Váš názor Další článek: Unreal Tournament (naživo)

Témata článku: , , , , , , , , ,