Project Eden – tak tenhle ráj si nenechte ujít

MegaCity-1 Judge Dredda namíchané s vizí světa z Blade Runnera, k tomu dobrý příběh, skvělá grafika a kupa hratelnosti navíc. No tak to by přesně mohla být připravovaná hra Project Eden, která rozhodně patří mezi několik málo nadějných a silně očekávaných her letošního jara. Nedávno jsme vám přinesli obrázky, nyní jsou zde další informace.
MegaCity-1 Judge Dredda namíchané s vizí světa z Blade Runnera, k tomu dobrý příběh, skvělá grafika a kupa hratelnosti navíc. No tak to by přesně mohla být připravovaná hra Project Eden, která rozhodně patří mezi několik málo nadějných a silně očekávaných her letošního jara. Nedávno jsme vám přinesli obrázky, nyní jsou zde další informace.

Project EdenProject Eden

Díky obrovskému přelidnění naší planety začala vznikat drobet předimenzovaná města, jejichž budovy z nedostatku prostoru byly donuceny neustále přidávat a přidávat horní patra a zanedlouho tak společně s tenkou sítí chodníků, cest a servisních tunelů vznikly gigantické lidské úly, kde jen ti nejbohatší si mohli dovolit luxus v podobě slunečního světla a čerstvého vzduchu, dostupných pouze na vrcholcích nejvyšších budov. O mnoho stovek metrů níže, vypadá ale situace samozřejmě dost odlišně. Spodní patra obývají jen ty nejchudší vrstvy, kriminální živly či kulty plné šílenců. Náš příběh se začíná odvíjet v momentě, kdy v jedné továrně „Real Meat“ zničehonic dojde k poruše veškerého zařízení a navíc se záhadně ztratí i technici, kteří měli přijít celé věci na kloub. V ten moment je tato záležitost přidělena pořádkové agentuře UPA (Urban Protection Agenci), která na dotyčné místo posle vyšetřovací skupiny čtyř svých lidí o následujícím složení.

Project EdenProject Eden
  • Carter: Velitel týmu, který má jako jediný přístup k bezpečnostním systémům a přímou komunikační linku se vedením UPA.
  • Minoko: Počítačová expertka. Umí se dostat do takřka jakéhokoliv systému i třeba za pomoci ne zcela legálního způsobu a zvládá rovněž přes počítač ovládat vzdálené kamery, roboty, kulometné věže a jiné vymoženosti.
  • Andre: Technik, se skvělou znalostí nejrůznějších strojů a zařízení, které tak zvládá opravit, ale krom toho zná i jejich slabá místa, což se někdy může docela dobře hodit i ke zcela opačným úmyslům než je jejich opětovné uvedení do provozu.
  • Amber: Robot (nebo tedy přesněji robotka). Tahle plechová holka svou palebnou silou může zastavit pár tanků a jako každý pořádný robot také disponuje schopnostmi pracovat v podmínkách lidskému zdraví silně nepříznivých, jako extrémní teploty, nedostatek kyslíku a podobně.
Project EdenProject Eden

Je tomu tak, skutečně v této hře budete hrát hned za čtyři postavy najednou, přičemž jejich ovládání bude podobné jako třeba ve hře Star Trek: Elite Force nebo Rainbow Six. Budete tedy vždy v těle pouze jednoho z vyvolených, ale s možností se kdykoliv a kdekoliv přepnout do jiné postavy. Pokud budete mít zrovna na starost něco s jedním členem party o ostatní se bude starat počítač, takže kupříkladu pokud na ně někdo zaútočí, velice duchaplně se začnou bránit. Můžete jim dát také různé jednoduché úkoly jako třeba drž tuhle páku nebo podobně. Co osobně považuji za dobrou věc je to, že postavy zůstanou na místě, kde je přestanete ovládat, a nebudou si libovolně pobíhat kam se jim zachce. Můžete je tak velice dobře rozestavit na strategická místa třeba při bitkách a podobně, ovšem na druhou stranu se nemusíte bát, že při přesunu všech vašich členů budete muset jít se všemi zvlášť, protože jim můžete také udělit příkazy jako následujte mě apod. Na ovládáním vaší party existuje pak ještě jedno řešení a asi to úplně nejlepší, když sežene další tři lidi a zahrajete si kooperativní multiplayer…

Project EdenProject Eden

Grafické ztvárnění vypadá opravdu pěkně a krom možnosti vybrat si buď 1st nebo 3rd person pohled, tento engine nabídne i zajímavé efekty jako třeba morphing nepřátel v reálném čase, či při 3rd person pohledu možnost střílet „přes rameno“, tedy nezávisle na tom kam jste zrovna natočení, což občas docela dost pomůže.

Ještě bych nakonec mohl dodat, že se dočkáme celých jedenácti levelů, přičemž příběh bude lineární, ale v jednotlivých úrovních existuje několik různých způsobů jak se dobrat zdárného konce. Nevím jak vy ale já sem dost zvědavý na to, co s z téhle nadějné hry nakonec vyklube, leč datum vydání je zatím stanoveno na březen letošního roku, takže si musíme ještě chvíli počkat.

Váš názor Další článek: Třetí Civilizace od Sida Meiera

Témata článku: , , , , , , , ,