Project xCloud dorazí na mobilní zařízení v polovině září. Bude dostupný i u nás

Microsoft poodhalil další část svých plánů v rámci cloudového hraní.

O projectu xCloud už jsme slyšeli na několika prezentacích Microsoftu. Nyní konečně přichází bližší informace o tom, kdy se jeho brány otevřou pro všechny. Už proběhlo několik testování v Severní Americe, Evropě a Jižní Koreji a vypadá to, že se zatím vše daří. Project xCloud bude součástí předplatného Xbox Game Pass Ultimate a jeho cena se přitom nijak nezvýší. Od 15. září si členové budou moci zahrát více než stovku her na svém tabletu nebo mobilu se systémem Android.

V rámci betaverze bude cloudové hraní spuštěno na 22 světových trzích včetně České republiky a Slovenska. I u nás si tedy na mobilu budete moci zahrát tituly jako je Destiny 2, Gears 5, Yakuza Kiwami 2 a spousta dalších. Stejně jako v případě Game Passu chce Microsoft mít v den vydání svoje exkluzivity dostupné i skrz cloud. Bližší informace ohledně kompletní nabídky se dozvíme ještě před samotným spuštěním.

I když budete hrát přes cloud, máte stále přístup ke všem funkcím, na které jste zvyklí z Xboxu. Seznam přátel, achievementy a ani uložené pozice nebudou chybět

Microsoft se také s oznámením pochlubil, že Xbox Game Pass si předplácí více než 10 milionů hráčů. Na hraní skrz cloud ale potřebujete Ultimate členství. První měsíc vás vyjde na 1$. Následně se měsíční poplatek zvýší na 14,99$.

Jaká konkrétní zařízení budou po spuštění Projectu xCloud podporována zatím řečeno nebylo. Ke hraní by každopádně měla stačit aplikace Xbox Game Pass, kterou už si nyní můžete stáhnout na Google Play, Samsung Galaxy Store nebo ONE Store.

Aby byl váš zážitek z hraní na mobilních zařízeních ještě lepší, tak se Microsoft spojuje s Razerem, PowerA, 8BitDo a Naconem, aby vytvořily periferie určené specificky pro cloudové hraní. xCloud ale bude podporovat i bezdrátový Xbox One ovladač nebo DualShock 4.

Dalších informací ohledně Projectu xCloud bychom se měli dočkat už zítra na akci Samsung Galaxy Unpacked, kterou živě můžete sledovat od 16:00 našeho času.

Váš názor Další článek: Podívejte se na nový vzhled obchodu Microsoftu pro konzole Xbox

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,