Projekt Broken Age potřebuje více peněz, tři miliony nestačí

Studiu Double Fine nestačily vybrané peníze z Kickstarteru na připravované herní dítko Broken Age, a proto bude nejspíše rozděleno do dvou částí.

Když tvůrci her jako The Cave či Brutal Legend představili v únoru na Kickstarteru svůj chystaný projekt Broken Age, tak nikdo nečekal, že místo požadovaných 400 tisíc dolarů vyberou neuvěřitelných 3,3 milionů dolarů a už vůbec nikdo nepočítal s tím, že to bude pořád málo. Světe div se, ale je to tak.

Tim Schafer, prezident studia Double Fine, to zdůvodňuje tím, že po tak obří vybrané částce zvětšili hru od dřívější plánované nespočetněkrát, díky tomu stouply i finance, které nyní stačí zhruba tak na polovinu. Ovšem už je podle něj blbé vrátit se zpět na Kickstarter, tak se po delším rozhodování tvůrci přiklonili k možnosti hru rozdělit na dvě části.

Broken-Age1.jpg doublefineadv.jpg keyart-game14773-img230729.jpg

První část vyjde v lednu roku 2014 v rámci Steam Early Access, kde si ji budou moci zakoupit všichni potencionální zájemci a tím přispět na vývoj druhé části, která by měla vyjít koncem dubna jako bezplatná aktualizace. Tvůrci dále zdůraznili ještě fakt, že hráči, kteří už přispěli na tento projekt, získají slíbený dřívější přístup do bety bez ohledu na datum vydání.

Zdroj: Kotaku

Diskuze (2) Další článek: Saints Row IV slaví Den nezávislosti šíleným trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,