Propouštění postihne i Microsoft

Ačkoliv by měl být konec každého roku ve znamení bujarých oslav, letošek se do herních análů jistě zářivým písmem nezapíše. Na konec s dechem totiž dospělo nejedno tvůrčí studia - pro příklad jmenujme třeba Factor 5 - a nemilého sípání jsme se dočkali i od velkých, zdánlivě suveréních firem.

A to vše i přesto, že se hrám jako takovým podle analytiků dařilo nadmíru dobře. Podle nejnovějších informací však stále není všemu špatnému konec. Na poslední den roku si schovali prohlášení lidé z gigantu jménem Microsoft, který se bude muset zbavit nějakých 17 % zaměstnanců, bude-li chtít udržet profitabilitu v zavedených mezích.

To v řeči čísel znamená nějakých 15 tisíc výpovědí, které vylosovaní zaměstnanci obdrží po Novém roce. Po Electronic Arts a Sony je tak Microsoft další společností, jež se zbavuje nemalého množství své pracovní síly. Vždyť jen druhá zmíněná firma se podle posledních zpráv rozloučila (či ještě rozloučí) s přibližně 16 tisíci pracovníky.

Nezbývá tedy než doufat, že to nejhorší v herním průmyslu je definitivně za námi, přičemž od zítřka se bude vše už jenom zlepšovat. Přejme to alespoň tvůrčím studiím.

Zdroj: Worthplaying

Diskuze (7) Další článek: Recenze: Disaster – den, kdy Wii zažilo otřes

Témata článku: , ,