Prototyp města Night City z Cyberpunku 2077 vznikal v Sim City

Lokace z Cyberpunku vznikala dost netradičně.

Jeden z vývojářů Cyberpunku 2077, Mike Pondsmith, odhalil zajímavý poznatek o tom, jak vznikalo město Night City, jenž bude ve hře představovat prostor pro vaše řádění. Využil k tomu totiž populární simulátor Sim City, ve kterém nechal věcem volný průběh, aby se pokazilo vše, co se jen dalo.

Síla je v detailech

Night City z Cyberpunku bude mít šest čtvrtí, ve kterých budou vlastní unikátní gangy, obyvatelé, byznys a celý ekosystém. "Night City jsme navrhovali tak, aby i lidé, kteří o Cyberpunku nic nevědí, pochopili, jak se věci v tomhle světě mají. Je to založené na něčem, čemu říkám princip Disneylandu. Je tu čínská čtvrť, japonská, mafiánská a také korporátní. V Sim City jsem Night City vytvořil tak, aby to bylo co možná nejhorší místo, po kterém byste nechtěli cestovat za žádnou cenu," popisoval Mike počáteční fáze tvoření lokací pro očekávanou hru.

"To město je tak zajímavé, protože je opravdu propracované. Víte, co se děje. Nevíte jenom, kde jste, ale také kdy tam jste. Víte, které gangy se tam zrovna pohybují, kdo zrovna řídí politiku, kdo jsou důležití lidé," vysvětluje, jak detailní svět Cyberpunku bude.

Cyberpunk 2077 dorazí na PS4, Xbox One PC, datum vydání ale zatím není známé. Můžete se ale aspoň podívat na 48 minut ze hry.

Diskuze (1) Další článek: V-Rally 4: návrat legendy? (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,