Průvodce výstavou E3: hity, které nám vytřely zrak

Po prohlídce zbrusu nových odhalených her se přesouváme k ještě zajímavější kategorii. Pojďme se podívat na očekávané hry, které se vrací urvat výstavu pro sebe.

Včera jsme vám přinesli podrobného průvodce všemi novinkami výstavy, a rozhodně nebyla nouze o překvapení. Nyní se přesouváme k více lukrativní oblasti. Do ní patří tituly, o kterých jsme již věděli před výstavou a které dorazili do LA všem hodit čelist na podlahu.

Jedná se zkrátka o potenciální hity, pokračování světoznámých sérií a nové zajímavé projekty, o kterých slyšíme sliby posledních několik měsíců. Připoutejte se, začínáme.

Assassin's Creed: Unity

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: 28. října 2014

Pravděpodobně jedna z nejočekávanějších her letošního roku a první opravdový krok série do nové generace. Podle vývojářů má Unity vrátit všechny oblíbené aspekty prvních dílů, a přitom přinést mnoho inovací, které jsou možné díky hardwaru nových konzolí.

1385f967-97573.jpg 4b673648-97571.jpg 87a0e82a-97569.jpg

98db8abf-97575.jpg

Příběh by se měl točit kolem klučiny jménem Arno Dorian, kterého v Paříži podle všeho potká ztráta blízkých, což jej navede na cestu pomsty a spravedlnosti během Francouzské revoluce, díky čemuž se přidá k řádu Asasínů. To však nemá být jediná podobnost se druhým dílem, Unity se mnohem více soustředí na kořeny série, přidá volně využitelné stealth prvky (bez kontextových omezení) a samozřejmě zcela inovuje inventář. Těšit se můžeme na Phantom Blade, což je kombinace kuše a skryté čepele, nové druhy pistolí, schopnost Eagle Pulse s možností vývoje a mnoho dalšího.

Velký překvapením je tentokrát absence kompetitivního multiplayeru. Nahradí jej kooperativní režim pro čtyři hráče, o který fanoušci žadonili už pěkně dlouhou dobu. Hra samotná vypadá nádherně a je vidět, že nová generace přináší značné výhody. Stačí se podívat na záběry ze hry.

Far Cry 4

Platforma: PS4, PS3, Xbox One, Xbox360, PC

Datum vydání: 18. listopadu 2014

Třetí díl patřil mezi největší překvapení minulého roku a zcela právem šlo o jednu z nejlepších FPS akcí poslední doby. Proto jsme nesmírně rádi, že Ubisoft bude s vítězným vzorcem pokračovat i nadále. Jen přidá zase o něco vyleštěnější grafický kabátek, více možností a ujetějšího záporáka. Pokud je to vůbec možné.

1402407046-far-cry-4-2014-1.jpg 1402407050-far-cry-4-2014-4.jpg 1402407052-far-cry-4-2014-2.jpg

1402407046-far-cry-4-2014-3.jpg

Čtvrtý díl se navíc nedrží zpátky, z tropů hupsneme rovnou do Himálají, ke džípům a čtyřkolkám se přidají sloni a prostředí mnohem více nabobtná do výše, čehož si budeme muset být vědomi. O premise toho není známo mnoho, jakožto Ajay Ghale se vracíme do rodného města Kyrat v horské oblasti, abychom rozprášili popel své matky, co ale čert nechtěl, hrdina se ocitá uprostřed občanské války, která hodlá sesadit místního despotického diktátora, o jehož ujetosti nepochybujeme.

Z dostupných záběrů lze říci, že vlastně půjde o vylepšení třetího dílu ve všech směrech. Více akce, více dopravních prostředků, více interaktivní prostředí a více šílenosti obecně. Kdo by to nebral.

The Crew

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: 11. listopad 2014

Pokud jste někdy prahli po herním výletě napříč Spojenými státy, díky titulu The Crew budete mít unikátní možnost. Černý kůň závodních her začíná vystrkovat drápky a na výstavu dorazil se zbrusu novou ukázkou, která potvrzuje velké ambice. Přitom premisa je jednoduchá - propojený online svět a tisíce kilometrů otevřených silnic.

1402445715-tc-screen-theinitiation-e3-5.jpg 1402445717-tc-screen-localnoise-e3-4.jpg 1402445721-tc-screen-yosemite-e3-6.jpg

1402445713-tc-screen-east-e3-2.jpg

Ve hře budete mít k dispozici celé Spojené státy, které budete moci prokřižovat osamotě i v týmu. Právě tvoření týmu a soupeření s ostatními týmy online má být jádrem pudla ve hře, jelikož tu jde především o integrované sociální funkce a nepřetržitý online prvek. Singleplayerová kampaň by sice měla zabrat nějakých 20 hodin, všichni ale chápeme, že největší sranda bude online.

A sranda bude, jelikož v prostředí bez nahrávacích obrazovek budeme blbnost napříč mnoha různými druhy závodů, které nám vydělají na nové bouráky, jejich vylepšení a tuning. Motivace tedy bude více než dost.

The Division

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: rok 2015

Málokdo, komu není nová generace hraní lhostejná, prošel kolem oznámeného MMO The Division od veterána Toma Clancyho. Titul totiž budí obdiv od grafické stránky až po samotnou strukturu a my máme stále strach z toho, že to vypadá ža moc dobře na to, aby to byla pravda. Kluci z Ubisoftu se ale rozhodli projekt odložit na příští rok a je tedy naděje, že si dají opravdu záležet.

The Division má těžit především s mrazivě realistického pojetí blízké budoucnosti, kdy svět začíná vyhlazovat virus a moderní společnost se pomalu ale jistě hroutí. Jak lidé umírají po milionech, je aktivována divize ochránců, kteří mají pročesat pozůstatky lidstva a položit první kámen k jeho zrození.

1402456192-td-screen-night-e3.jpg 1402456199-td-screen-street-combat-e3.jpg 1402456201-td-screen-cover-gameplay-e3.jpg

1402456295-td-screen-echo-e3.jpg

My se vydáme do nádherně vymodelovaného New Yorku, kde budeme v MMO stylu s kamarády brouzdat ulicemi, hledat suroviny a nové zbraně, vylepšovat svou postavu prostřednictvím stromu schopností a bojovat s ostatními hráči online. Můžeme-li věřit zveřejněným informacím, hra bude v mnohém závislá na soubojích živých hráčů, prý se ale dočkáme i počítačem řízených protivníků.

Projekt je stále opředen slušnou vrstvou tajemství a my se nesmírně těšíme, až jej budou vývojáři z Massive postupně odhalovat. Zatím to totiž vypadá na trefu do černého.

Battlefield: Hardline

Platforma: PS4, PS3, Xbox One, Xbox360, PC

Datum vydání: 21. října 2014

Je pravda, že nás letošní odbočka Battlefieldu zdaleka nezajímá tak, jak by si EA možná přálo, musíme to ale vývojářům z Visceral Games nechat. Přesun z válečného prostředí do uličních bitek policistů a zlodějů má něco do sebe a i když je tu zjevná inspirace hrami jako Payday či SWAT, osvěžení je to vítané.

2e2d302b-97533.jpg 682e0acc-97532.jpg ee533113-97531.jpg

2b609806-97534.jpg

Především proto, že se to skvěle hraje. Vývojáři se konečně snaží vsadit na příběh, který se bude točit kolem miamského policisty a jeho patálií ve světě zrádců a zabijáků, nás ale mnohem více zajímá multiplayer, který měla série vždy v malíku.

Tam totiž půjde o bujaré přestřelky v módech, kde se budou vykrádat banky, přepadávat transportéry a čórovat peníze, které pak na motorkách budeme přesouvat mezi výbuchy a kulkami na místo určení. Módů bude samozřejmě podstatně více, právě příklon k pravděké válce policistů a zlodějů ale vypadá zatraceně dobře. Dokonce tak dobře, že možná EA promineme pocit déja-vu, který z Hardline dělá spíše Battlefield 4,5. Nebudeme ale předbíhat.

Sunset Overdrive

Platforma: Xbox One

Datum vydání: 28. října 2014

Občas není od věci si zahrát něco totálně šíleného, ujetého a vůbec amorálního. A když se tvůrci temné akce Resistance rozhodnou popustit úzdu fantazii, nemůže to skončit jinak, než zběsilou řežbou. Jako Sunset Overdrive.

ef3d747d-97478.jpg f329fed8-97481.jpg f7638fb5-97480.jpg

1f0168ac-97479.jpg

Sunset City je zamořeno mutanty, kteří zaplnili ulice po obyvatelích, jež si dali kontaminovaný energy drink. Někteří se snaží přežívat, další jen kradou a zabíjejí. Chce to hrdinu. Hrdinu, který zachrání nevinné a nastolí pořádek ve městě. Zkrátka vás.

Jádrem hry je absolutní volnost ve městě, podpořená ujetým humorem a šílenou akcí, kterou dokážou trumfnout jen ještě šílenější zbraně. Úkol je prostý - zabíjejte mutanty co nejvíce cool způsobem a zachraňujte, koho můžete. Jednodušeji už to nejde, a ani není potřeba.

Forza Horizon 2

Platforma: Xbox One, Xbox360

Datum vydání: 30. září 2014

Nepočítáme-li simulátor ze stáje Forza Motorsport, velmi příjemně nás před pár lety překvapila sandboxová odbočka Horizon. Otevřený svět, závody dle libosti a tunění svých sportovních fár, co může být lepšího. Pokračování by mělo stavět na podobných principech, dokonce tak moc, že se bude opět točit kolem hudebního festivalu.

847e646f-97493.jpg f6643f8c-97487.jpg fbb101a3-97489.jpg

58e8e88b-97490.jpg

Jen to tentokrát bude v Evropě a nanext-gen konzoli Xbox One, díky čemuž bychom se měli dočkat ještě detailnějšího světa a propracovaných online funkcí. Ostatně hra bude využívat cloudové servery a vychytávku Drivatar z pátého dílu Forzy, to samé platí i o modelech vozů, které budou přeneseny ve vysoké kvalitě do Horizonu.

Ten však vždy byl a bude o sociálních aspektech, které tu zůstanou. Navíc přibude možnost tvořit kluby a soutěžit v týmech, což je pravděpodobně odpovědí na DriveClub. Narozdíl od konkurentů však Horizon 2 přinese otevřený svět a sílu značky za zády, takže má rozhodně všechny předpoklady uspět.

Batman: Arkham Knight

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: rok 2015

Rocksteady většinou věříme nezávisle na tom, co kutí a jak dlouho tak činí. Oba díly z trilogie Batman Arkham patří do zlatého fondu akčních adventur v otevřeném světě a hodně bychom se divili, kdyby byl Arkham Knight výjimkou. Podle záběrů, kterými nás nalákali na E3, se tak ani nestane.

Batman se tentokrát utká se svým největším nemesis, svým temným klonem, který nám půjde po krku. Ačkoliv novou postavu tvůrci dosud moc neodhalili, určitě to bude souboj jak fyzická, tak psychologický. K tomu přidejte celý dav oblíbených záporáků DC univerza a máte vyhráno.

batman-arkham-knight-e3-screen-2.jpg batman-arkham-knight-e3-screen-3.jpg batman-arkham-knight-e3-screen-5.jpg

batman-arkham-knight-e3-screen-1.jpg

Kromě rozsáhlejšího Gothamu navíc v závěru trilogie přichází splněný slib - Batmobile. S ním budeme křižovat ulice města a navozovat hrůzu na darebáky. Samozřejmostí je zbrusu nová sada animací a vylepšený systém souboje, stejně jako celá plejáda nových gadgetů a vychytávek, které bude mít Batman schované pod pláštěm. Souboj to totiž nebude jednoduchý.

Vývojáři se navíc nemuseli držet zpátky, síla nové generace konzolí ve spojení s interně upraveným enginem Unreal nabídne impresivní podívanou, která ostatně vytřela zrak všem přítomným na výstavě. A ten déšť! Nezbývá, než se modlit, aby titul v roce 2015 nebyl daleko.

Souhlasíte s naším výběrem nejpůsobivějších herních hitů výstavy? Z jakých her padala čelist vám? Nezapomeňte se v následujících dnech vrátit za dalším speciálem, kde se budeme věnovat největším překvapením výstavy.

Diskuze (7) Další článek: E3 Videoblog č.5 - Blogception

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,