Průvodce výstavou E3: všechny žhavé novinky v kostce

Pokud jste nestihli některou z herních konferencí, nevěšejte hlavu. Máme pro vás speciál, ve kterém naleznete vše, co bylo odhaleno.

Pondělní noc byla nabitá jedním odhalením za druhým a kromě již známých her, které se představily v nových záběrech, jsme se dočkali také mnoha překvapení a odhalení titulů zbrusu nových. Pokud neholdujete dlouhým procházkám po herních webech a chcete se dozvědět, co všechno bylo odhaleno hezky na jednom místě, pak jste tu správně.

Máme pro vás seznam těch nejzajímavějších nových a dosud utajovaných her, které byly představeny publiku na konferencích výstavy E3. Novinky výstavy v následujících dnech doplní náš druhý speciál, který se zaměří na herní hity, jež si na výstavu přijely upevnit pozici.

Uncharted 4: A Thief's End

Platforma: PS4

Datum vydání: rok 2015

Odhalení jedné z nejočekávanějších her na PS4 si Sony nechalo až na samotný záběre konference. Dočkali jsme se premiérového traileru v enginu hry, který ukázal nádherné grafické zpracování a potvrdil, že se vrací Nathan Drake, hrdina předešlých dílů.

iih8xQe.png

Bohužel toho o hře nevíme moc. Čtvrtý díl by se měl motat kolem pirátské tématiky a už z traileru dýchla mnohem temnější atmosféra, kterou zažijeme přinejmenším v Karibiku na neznámém ostrově. Titul se očekává exkluzivně pro PS4 až v příštím roce, takže do té doby zjistíme mnoho podrobností. Kdo si počká...

Lara Croft and The Temple of Osiris

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: Neznámé

O next-gen dílu Rise of the Tomb Raider si něco povíme později, zde jde o pokračování arkádové série Lara Croft, která se brzy rozroste o další díl s podtitulem The Temple of Osiris. Opět tedy půjde o izometrickou arkádu s kooperativním aspektem a horou puzzlů a hádanek, které budou protkány oldschoolovými přestřelkami.

1402405706-lctoo-keyart-final.jpg

V návaznosti na Guardian of Light tu máme co-op až pro čtyři hráče, takže si nové dobrodružství zažijete s kamarády. Tentokrát se vydáme do Egypta, kde se Lara spojí s rivalem Carterem Bellem na cestě za poražením zlého boha Set. Do kooperace se přidají i další bohové - Horus a Isis.

LittleBigPlanet 3

Platforma: PS4

Datum vydání: Listopad 2014

Menším překvapením bylo odhalení třetího dílu kultovní PS série LittleBigPlanet, který se předvedl v herní ukázce přímo na pódiu. Jakožto přímé pokračování samozřejmě trojka přinese nové funkce pro vytváření svých vlastních mini-her, hardware nové generace pak pomůže při náročných levelech.

14200686050_1a3457596c_z.jpg

Mnohem podstatnější ale bude možnost hráč miliony existujících úrovní, které jsou sdíleny mezi hráči z celého světa. Kromě tohoto chytrého kroku se vrátí i oblíbený Sackboy s kamarády, čímž se dostáváme k potvrzenému kooperativnímu režimu až pro čtyři hráče. Každá postavička bude mít své vlastní schopnosti a nechybí ani bohaté možnosti sdílení. Zkrátka LittleBigPlanet pro novou generaci.

Rainbow Six: Siege

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: rok 2015

Po zrušení projektu Patriots se rozhodl Ubisoft vrátit na samotný začátek a další díl ze série Rainbow Six kompletně přepracovat. S patřičnou vervou jsme se tedy na E3 dočkali představení nového dílu s názvem Siege, který upouští od hollywoodského pozlátka a vrací se ke kořenům taktických akcí.

Rainbow Six Siege_2-578-80.jpg

Můžeme-li věřit debutovému traileru, v multiplayeru půjde v mnohém o boje mezi příslušníky speciálních jednotek a teroristy v poměru 5 vs 5. V podobném stylu, jako např. ve hře SWAT 4. Titul se bude hojně spoléhat na týmovou spolupráci a pozornost, jelikož často půjde o záchranu rukojmí či další choulostivé situace. Potěší zničitelné prostředí díky technologii Blast Tech a důraz na realismus. Rozhodně jsme zaujati.

Bloodborne

Platforma: PS4

Datum vydání: rok 2015

Project Beast, který mnozí považovali za nástupce skvělé hry Demon's Souls, se ukázalo být zbrusu nové IP pro konzoli PS4, kterou Sony představilo na své konferenci. Bloodborne si však vypůjčí mnohé prvky právě ze jmenované hry a půjde o brutální akci, která si v ničem nezadá s hardcore RPG tituly jako Dark Souls a Demon's Souls.

Bloodborne-630x354.jpg

O příběhu bohužel není známo nic, stejně jako o herních mechanismech a aspektech hratelnosti. S největší pravděpodobností půjde o akční hardcore RPG s fantasy atmosférou a krvavou hratelností. Počkejme si.

Crackdown 3

Platforma: Xbox One

Datum vydání: rok 2015

Po exkluzivní sérii Crackdown se od druhého dílu slehla zem a ven vykukovaly obvykle jen nepodložené spekulace. Těm je však konec, jelikož na konferenci Microsoftu jsme se dočkali oficiálního oznámení třetího dílu, který samozřejmě dorazí exkluzivně na konzoli Xbox One.

1402405391-crackdown.jpg

Mělo by se jednat o zcela nový druh sandboxu, který bude v mnohém těžit z cloudových serverů platformy. Co přesně to znamená zatím netušíme, pravděpodobně se využijí pro účely AI či jiných pomocných systémů, které pak nebudou zatěžovat Xbox samotný. Jinak se můžeme opět těšit na otevřené město, boj s podsvětím a sci-fi vychytávky policejních složek.

Phantom Dust

Platforma: Xbox One

Datum vydání: neznámé

Potěší, že je velká pozornost udělována také remakům a předělávkám kultovních titulů let minulých. Na Xbox One se tak díky tomu mimo jiné dostane předělávka kultovní klasiky z první konzole Xbox jménem Phantom Dust.

Phantom-Dust-E3-2014.jpg

Je těžké Phantom Dust někam zařadit, jelikož se jedná o akční/strategickou/karetní hru, která kombinuje akční souboje na povrchu planety Země, podzemní úkryty s možnostmi vylepšovat postavu a učit se nové dovednosti, a nechybí ani strategické výlety do prostředí. Příběh samotný pojednává o skupince odvážných, kteří musí zjistit, proč je naše planeta v takovém stavu, v jakém je.

Zda půjde o přímý remake, nebo se dočkáme exkluzivních nových prvků, to zatím zůstává utajené.

Inside

Platforma: Xbox One
Datum vydání: neznámé

Od tvůrců atmosférické indie hříčky Limbo bychom koupili i simulátor loupání brambor, ostatně debutový trailer na jejich další projekt - Inside - dává tušit, že půjde o další hit. Titul má mít premiéru na konzoli Xbox One, pak by se měl ale přesunout i dál.

Inside.jpg

O hře samotné toho nevíme mnoho, ostatně kromě nádherně depresivního prostředí a temné atmosféry nelze z traileru vyvodit více informací. Hratelnost, animace i fyzikální hádanky se podle všeho budou velmi blížit hře Limbo, což bereme jako velké plus. Uvidíme, s čím se hra předvede v brzké době.

Ori and The Blind Forest

Platforma: Xbox One, Xbox360, PC

Datum vydání: Vánoce 2014

Další z indie titulů, který přiláká především svým vizuálním zpracováním a pojetím. Ori má na starosti Moon Studios a mělo by se jednat o arkádovou hopsačku, která si bude zakládat především na výtvarném stylu, podobně jako Child of Light. Stěžejními prvky budou hádanky a příběh.

ORI-585x472.png

Hráči se ujmou role Oriho, sirotka, který musí vyrazit na dlouhou pouť a zjistit, co stojí za úmrtím kouzelného lesa a co po něm chce sova Kuro, která vystupuje jako ústřední antagonista. Dočkat se máme mnoha dojemných okamžiků, tak se nechme překvapit.

Rise of the Tomb Raider

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: rok 2015

Rise of the Tomb Raider naváže na perfektní reboot z roku 2013, kdy se Lara vymotala z temného ostrova a přežila. Next-gen pokračování se zaměří na více osobní stránku hrdinky, která musí po výletu navštěvovat psychiatra, mladá Lara však konečně přijme svůj osud a stane se vykrádačkou hrobek.

411082-rise-of-the-tomb-raider-653x367.jpg

Pokračování nás vezme na cestu kolem světa, navštívit bychom měli jedny z nejkrásnějších a nejnebezpečnějších míst planety. Nouze tedy nebude o dravou zvěř, šílené počasí a tajemné hrozby z kobek samotných. Ano, na přání fanoušků se vrací průzkum hrobek a Lara tedy tentokrát bude v survival atmosféře konat svou oblíbenou činnost. Těšíme se.

Dead Island 2

Platforma: PS4, Xbox One, PC

Datum vydání: jaro 2015

Dead Island i přes své nedostatky patří do zlatého fondu zombie akcí, a tak není divu, že jsme se na konferenci Sony dočkali jeho plnohodnotného druhého pokračování. Po mezidílu Riptide nás tedy opět čeká parodicky brutální jatka v tropickém prostředí, tentokrát dokonce s ještě více odlehčeným pojetím a vizuálním zpracováním.

Dead-Island-2-.jpg

Druhý díl se bude odehrávat v Kalifornii, která nabídne nejen otevřené prostředí, ale i nějaké ty kooperativní zážitky, jak tomu bylo u předchůdců. Chybět nebudou známé lokace a úkolem bude tentokrát porcovat zombíky co možná nejstylověji. Pokud vám tedy nesedí temná atmosféra Dying Light, Dead Island 2 pro vás bude to pravé ořechové.

Legend of Zelda WiiU

Platforma: WiiU

Datum vydání: rok 2015

Závěrem jsme si pro vás nechali jednu chuťovku z akce Nintenda, které odhalilo novou generaci The Legend of Zelda pro konzoli WiiU. Pravděpodobně největší změnou bude kompletně otevřený svět s grafickým stylem, který by se dal popsat jako značně vyšperkovaný Skyward Sword.

acaf2b7d91cf164b31f7ba9a9aa89f17.jpg

Těšit se můžeme na tradiční radovánky série, jako je prozkoumávání rozlehlého světa, souboj s monstry, nové zbraně (např. kouzelný luk), vše by ale mělo být zabaleno do podstatně dospělejší atmosféry. K vidění byla malá ukázka, která rozhodně navodila pocit nostalgie, a přesto překvapila inovací.

V pokračování našeho speciálu se zaměříme na již dříve odhalené hry, které dorazily na výstavu E3 v plné polní a s nabušenou ukázkou. Rozebereme si Assassin's Creed: Unity, Far Cry 4, The Division a mnohé další.

Diskuze (1) Další článek: Závody DriveClub lákají nádherně zpracovaným deštěm

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,