„První číslo tištěného magazínu Doupě!“

V prvním čísle naleznete recenze na Unreal Tournament 2003, NFS: Hot Pursuit 2 nebo druhého Hitmana... Na přiloženém DVD se v rubrice „download“ nachází spousta dem včetně Mafie, Vietcongu nebo Neverwinter Nights. Máme pro vás tři plné hry: Dark War II, Skippy’s Revenge a Ovo Remake. A pozor: PRVNÍ ČÍSLO JE ZDARMA!

Devatenáctý prosinec - zlomový den pro některé hráče počítačových her, resp. čtenáře tištěných časopisů, které se tomuto tématu věnují. Na stáncích se objevuje 24. číslo časopisu Computer, které na své straně 9 odhaluje nahou pravdu: Doupě začne vycházet jako tištěný časopis! Reklama zcela napovídá, co bude obsahem pilotního čísla a čtenáři se především mohou těšit na to, že za něj nezaplatí ani korunu. Jen se podívejte na okolní scan této reklamy a jistě mi dáte za pravdu, že je to opravdový zlom v dějinách českých herních časopisů.

Už od 19. prosince se redakční schránka webové verze Doupěte plní až po okraj nevyžádanými erotickými reklamami, ale především nadšenými maily, které vítají příchod konkurence ke stávajícím hvězdám jako je Level, GameStar a Score. Mnozí dokonce spekulují nad tím, že zde nedávno uvedený čtenářský rozhovor s Tomášem Zvelebilem je jakousi předzvěstí, že právě on, velký Tomáš, stane v čele nového magazínu. Posuďte sami z následujících reakcí:

Repelent: "V novém Computeru jsem narazil na reklamu časopisu Doupě. Jsem zcela nadšen, už se těším na nový magazín a doufám, že natřete Levelu pořádně prdel!"

Libressaq: "Ty vole, to fakt bude to tištěný Doupě zadarmo? Ty vole, to bych bral. Nemám totiž prachy na chlast a díky vám bych ušetřil mnoho stokorun za GameStar."

Frodo_Pytlick: "Nápad s paperbackovým Doupětem je opravdu fajn, ale nevím, jestli čtenáře budou zajímat staré články o NFS: Hot Pursuit 2, Hitman 2 apod. Chce to být aktuálnější, jinak dopadnete jako Score."

Pan Uhér: "A co bude s plnou hrou, hoši?"

Andrew: "Kdo bude v redakci magazínu Doupě? Doufám, že od konkurence přetáhnete kromě Tomáše Zvelebila taky Jindru Rohlíka, Andreje Anastasova, Honzu Eislera nebo Michala Rybku!"

Samozřejmě to nás, redaktory a přispěvatele, zajímalo úplně nejvíc - jednak se bojíme o naši samotnou existenci při případném zániku Doupě.cz, za druhé by bylo tištěné Doupě příležitostí rozvoje naší kariéry a zisku nemalého množství peněz. Zeptali jsme se tedy šéfredaktora Doupě.cz Honzy Kuneše, aby nám k vzniklé situaci podal určité vysvětlení a odpověď byla následující: "Prosím vás, mě se na tohle ptát nemůžete. Je to rozhodnutí shora, já s tím nemám nic společnýho, zeptejte se Vreca, ten ví víc." Vreco ale tradičně mlčel. Na marketingovém oddělení společnosti Computer Press nám sdělili "Zásadně své koncepční záměry neprozrazujeme dopředu, byla by to neprofesionální chyba, která by mohla nahrát konkurenci." Z uvedených odpovědí jsme se tedy příliš nedozvěděli, proto jsme se rozhodli, že na vlastní pěst zjistíme interní cestou, jak to vlastně s Doupětem je (a bude).

První stopou vedoucí ke zjištění pravdy byl dříve uzamčený šuplík Honzy Kuneše v redakci Doupěte. Kromě několika pornografických materiálů jsme v něm našli pomuchlaný kus toaletního papíru s hnědým nápisem "Doupě - tlač". Redakční kolega Petr Skokfield ihned využil svého lingvistického talentu a nápis hravě přeložil ze Slovenštiny na "Doupě - tisk." Následovalo vniknutí do Vrecova počítače přes "bezpečný" ICQ port. Ve změti textových souborů (např. "OVLADNU_I-DNES.TXT") jsme našli informace, které jsme potřebovali. V ICQ archivu (na disku jsme našli v souboru "C:\Program Files\ICQ\2003a\16109862.dat") se píše "Ahoj Honzo (zřejmě Kuneši, - pozn.red. -)! Co takhle udělat Silvestr o něco dřív? Trocha recese nezaškodí - my tři chlapi v redakci BW si moc srandy přes den neužijeme - takže co takhle fiktivní reklama na tištěný Doupě? Čtenáři by byli zmatení a vše by se vysvětlilo na Silvestra jako vobrovská legrace."

Jak tedy vidíte, všechno je to jedna velká recese lidí zvenčí, našeho šéfredaktora a dovedného grafika. Ano, nachytali tím i mě a mnohé z vás… Je to pouze vychytaná reklama na náš web! Máme ale Silvestra, a tak není důvod k naštvání - za redakci Doupěte vám přeji kvalitní silvestrovskou zábavu a šťastný vstup do nového roku 2003!

Diskuze (18) Další článek: Týden v rubrice Plné hry: předsilvestrovské vydání

Témata článku: , , , , , ,