První dojmy: Big Brain Academy – jak zchytrat hraním her

Chcete být chytřejší? Hrajete rádi hry? Máte Nintendo DS? Pokud jste na všechny tyto otázky odpověděli kladně, je tu konečně hra pro vás: Big Brain Academy, neboli Akademie velkého mozku.

Žánr: trenér mozku
Výrobce: Nintendo
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: Conquest
Homepage:
www.nintendods.cz
Datum vydání květen: 2006

 

Big Brain Academy je v podstatě jednoduchá hra. Pokud to hra vůbec je. V podstatě jde o jediné: vyřešit v časovém limitu sérii kvízů, rozdělených do pěti oblastí (uvažování, počty, rozeznávání, paměť a odhad) a na základě vašeho výsledku vám řekne, jak moc jste (či nejste) chytří. Kvízů je zde celá řada, takže se rozhodně neopakují, a všechny do posledního využívají možností dotykového displaye. Kvízy si můžete ale i nacvičovat, abyste pak měli ze svého výsledku lepší pocit. A to je víceméně vše...

  

Kdo je těžší? Za dvě sekundy* Totéž za tři sekundy * Kolik má tenhle útvar krychlí? Čtyři sekundy maximálně

V praxi se tak jedná o jakýsi nástroj, který může zlepšit vaše uvažování. Zlepšit se dá jakýmkoli tréningem, ale ten v BBA je dobarven hudbou, která je sice na první poslech minimálně zvláštní, ale která vás dokonale stimuluje a hecuje při řešení zapeklitých otázek na téma, je-li v tomto konkrétním příkladu těžší mravenec či slon.

Grafika je na tom podobně jako hudba: na první pohled příliš nezaujme, ale ke hře se dokonale hodí a perfektně plní svůj jediný účel: Srozumitelnost a jasnou rozlišitelnost jednotlivých prvků.

  

Kdo zespod není nahoře? Čtyři sekundy * Totéž za tři * Složte auto z geometrických tvarů... Do tří sekund

A jak vypadají jednotlivé testy? Například budete muset počítat počet krychlí v různě složitých útvarech; počet mincí na dvou hromádkách; budete muset na základě poměrů hmotností různých počtů různých zvířat na několika vahách vyhodnotit, které z nich je nejtěžší; budete muset doplňovat skládačky, které jste měli na malou chvíli možnost si prohlédnout; budete hledat dvojice stejných prvků mezi mnoha různými; budete skládat obrázky z geometrických útvarů... Stačilo pro příklad?

Na vše samozřejmě máte časový limit a s tím, jak budete skrz konkrétní test postupovat, se bude měnit i obtížnost jednotlivých zadání. Pokud uděláte v konkrétním příkladu chybu, máte smůlu a jde se na další.

Na co se těšíme
  • Další originální a nevídaná hra od Nintenda
  • Možnost stát se chytřejším
Čeho se bojíme
  • Nudy

Po projití všech šesti testů provede BBA vyhodnocení vašich výsledků. To má podobu jednak grafickou, kdy vám hra názorně ukáže, v kterých oblastech jste si vedli dobře a ve kterých ne; a jednak číselnou, kdy vám ukáže, kolik váží váš mozek. Čím těžší, tím lepší. A protože trénink dělá mistra, tak s postupem času a praxe se budete i vy zlepšovat. Snad nejen v této podivné hře.

Jak se těšíme: 83%

Váš názor Další článek: Guild Wars: Factions v obrazech

Témata článku: , , , , , , , , , ,