První dojmy našeho zpravodaje z E3

Doupě se letos snaží pokrýt největší světovou událost ve světě her ještě o kousek lépe, než v uplynulých letech a tak kromě mnoha zpráv a materiálů, které vám denně přinášíme v aktualitách a v rámci sekce „soubory“, vám nabízíme i zprostředkovaný pohled na samotnou výstavu za pomoci našeho zahraničního zpravodaje. Zde jsou jeho první dojmy z úterka, kdy dorazil do Los Angeles.

Den první: úterý 13.5.2003

Stejně jako každý rok, i letos kalifornské Los Angeles ožije duchem elektronické zábavy. Zdi zdejšího Convention Centra, a samozřejmě tisíce návštěvníků, shlédnou prezentace nejnovějších počinů na poli digitálních radovánek. V úterý 13. května zde vypuknul největší svátek herního průmyslu - Electronic Entertainment Expo (E3).

    

Vojenská vozidlo hlídající vjezd na parkoviště * E3 není opravdová

Úterý zatím patřilo pouze několika konferencím. Vlastní výstava se rozjede až  ve středu. Ve včerejších odpoledních hodinách, které jsme s kolegy využili pro registraci a pořízení několika fotografií, se toho příliš nedělo. Vystavovatelé pomalu dokončovali stavby a úpravy svých stánků a nic nenasvědčovalo tomu, že už za pár hodin se prostory naplní tisícovkami novinářů a odborníků.

    

Lara nemůže chybět * Rozestavěná prezentace EA Sports

Výstavní plocha tedy spíše připomínala bitvu o Stalingrad a věci neznalý pozorovatel by si tak snadno mohl myslet, že show začne nejdříve příští týden. Ačkoliv byl vstup do zóny vystavovatelů lidem s modrým proužkem na visačce (žurnalistům) zakázán a focení nedostavěných prezentací přísně trestáno, podařilo se nám nakonec ukořistit alespoň jeden obrázek - torzo stánku EA Sports. Kvalitou příliš neoslní - byl pořízen bez blesku, ale pro srovnání s již brzy hotovým dílem je víc než postačující.

I tento rok je E3 místem pouze pro návštěvníky z řad profesionálů. Běžný počítačový hráč se na show bohužel nedostane. Ledacos o tom napovídají i bezpečnostní opatření - každý vstupující je legitimován a jeho zavazadla prohledána. Pořadatelé dokonce zašli tak daleko, že vchod do jednoho ze dvou křídel losangelského Convention Centra je hlídán podobně, jako kdysi budova rádia Svobodná Evropa v Praze (viz. obrázky).

    

Hlavní budova Convention Centra * Zatím vylidněné prostory u vchodu

Pomalu ale jistě se na E3 prosazuje tradice, že část herních společnosti informuje o svých plánech a novinkách už v předvečer oficiálního zahájení. Fanoušci elektronické zábavy tak mají díky médiím o všem velmi detailní přehled a tuny informací mohou stravovat postupně. Nicméně spousta velkých zpráv nás jistě čeká až poté, co se brány výstavy otevřou naplno. Jak už jsem tedy naznačil, včera se toho na místě moc nedělo. Jedna informace je však už nyní stoprocentně potvrzena - "E3 is not real". Pokud bádáte nad tím, co předchozí citace z billboardu na jedné z budov centra znamená, vězte, že jde o svéráznou upoutávku na hru Matrix. Druhý díl kultovního filmu a s ním i počítačová hra jdou totiž ve čtvrtek do amerických kin.

Ještě jednou ostraha parkoviště výstavy

Doupě vám samozřejmě bude po celou dobu konání veletrhu přinášet nejčerstvější informace z herní scény. V pátek se pak můžete těšit na detailnější články přímo z Los Angeles a samozřejmě nepřeberné množství fotografií.
 
Marek Pavlov (m.pavlov@ictpress.net)
Autor je zahraničním zpravodajem Computer Pressu.

Váš názor Další článek: Doom III pro Xbox!!!

Témata článku: ,