První dojmy: Ozvěny TGS 07 – Hráli jsme nejžhavější tituly

TGS již skončila, ale pojďte se s námi přesto blíže seznámit s nejatraktivnějšími tituly, které výstava nabídla k vyzkoušení. Čeká nás velkolepé fantasy RPG na Playstation 3, předělávka nejklasičtější z klasik na oblíbený dotykový handheld a zbrusu nová adventura od Konami.
Kapitoly článku

White Knight Chronicles – nextgen fantazie

Platforma: Playstation 3
Žánr: RPG
Výrobce: Level 5 (
http://www.level5.co.jp)
Vydavatel: Sony (
http://www.playstation.com)
Homepage:
http://www.jp.playstation.com/scej/title/shirokishi/
Předpokládané datum vydání: Neznámé

Japonská vývojářská firma Level 5 není na poli RPG tvorby žádným nováčkem. Z jejich dílny vzešly například tituly Rogue Galaxy či Dragon Quest VIII pro Square-Enix. Nyní ale největší část týmu zaměstnává Shirokishi Monogatari – White Knight Chronicles pro Playstation 3, který hned po ohlášení a prvním traileru na loňské Tokyo Game Show vzbudil zájem všech fanoušků japonských RPG. Letos bylo na TGS k zahrání první demo, ze kterého vám přinášíme první dojmy. Ještě před tím bych ale ráda shrnula nepříliš informací, jež se o Bílém rytíři a jeho světě dosud ví.

  
Hlavní hrdina a členové party * Království podle trailerů nedopadne dobře… * Při tvorbě vlastního charakteru budete mít velkou volnost

Skutečně velcí nepřátelé

Vývojářský tým hned od začátku zdůrazňoval velikost světa a všeho v něm – hráč bude bojovat s příšerami měřícími několik desítek až stovek metrů. K tomu mu bude napomáhat transformace hlavního hrdiny Lenarda v obrovského bílého rytíře, jenž bude také hrát důležitou úlohu v příběhu hry. O něm zatím mnoho známo není, ale klíčovou roli sehraje i princezna z království napadeného na začátku dobrodružství a její vztah s Lenardem. V partě samozřejmě jako v ostatních japonských RPG nebudete sami. Pomáhat vám bude sympatická dívka ze stejné vesnice jako hrdina Yulie, starší válečník Erudoa a další rouškou tajemství zahalené charaktery.

Velkou novinkou je možnost vytvořit si vlastního člena party – třeba svoje dvojče. Tato zajímavá příležitost byla zatím k vidění pouze v traileru, ale ovlivňovat půjde téměř cokoliv. Barva pleti a vlasů je samozřejmá, dále výška i tloušťka… Prostě můžete si se svojí postavou vyhrát dosyta, než vás to přestane bavit.

První dojmy – skvělé dojmy!

Hned na první pohled každého jistě ohromí detailní grafika, která se sice od prvního traileru kapku zhoršila, ale přesto nedělá Playstation 3 a jejím možnostem ostudu. V demu se můžete rozhlédnout kolem dokola – kamera není pevně zafixována. Ze všech stran si vychutnáte detailní rostliny, živočichy i krásnou oblohu. Nepřátele také vidíte předem všude kolem a do bitvy se s nimi můžete dát prakticky kdykoliv. Neuvidíte žádny přechod do bitevní arény, vše probíhá v reálném čase.

  

Na načasování závisí úspěch útoku * Bez transformace byste neměli šanci * Bílý a Černý rytíř

Ještě před bitvou ale nesmíte zapomenout v menu nastavit posloupnost útoků. Během ní již totiž stačí pouze stisknout tlačítko v pravý čas a útoky se provádějí podle toho, jak jste je dříve nastavili. Některé z nich (poznáte je v menu) se řetězí a slibována je i možnost kooperace s dalšími členy party (společné útoky a podobně). Ti jsou během bitvy ovládáni umělou inteligencí. Bitvy probíhají svižně a vypadají efektně, přičemž posloupnosti útoků tvoří těžiště bojového systému – můžete si jich nastavit několik sad a podle druhu nepřítele mezi nimi přehazovat. Měnit ale při bitvě nejdou.

Světlé stránky hry
  • Velkolepé fantasy RPG
  • Tvorba vlastního charakteru
Temné stránky hry
  • Dlouhého čekání
  • Nesplnění slibů

Po jistém čase přibyla v bitevní nabídce schopnost transformace v bílého rytíře a již v jeho brnění proběhla bitva s bossem. Bohužel tato část hry dosud není kompletní, místo řetězení útoků měl rytíř k dispozici pouze jednoduchý útok a zloun po pár útocích jednoduše padl. Demo jeho smrtí skončilo a zanechalo mě s ještě větší chutí zahrát si jej znovu. Vypadá to, že na White Knight Chronicles si ještě nějakou dobu počkáme, ale tvůrci si s ním odměnou vyhrají k dokonalosti. Celková herní doba by měla být padesát až šedesát hodin – už se nemůžu dočkat!

Jak se těšíme: 90%

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,