První dojmy: Ozvěny TGS 07 – Hráli jsme nejžhavější tituly

TGS již skončila, ale pojďte se s námi přesto blíže seznámit s nejatraktivnějšími tituly, které výstava nabídla k vyzkoušení. Čeká nás velkolepé fantasy RPG na Playstation 3, předělávka nejklasičtější z klasik na oblíbený dotykový handheld a zbrusu nová adventura od Konami.
Kapitoly článku

Time Hollow – opravte minulost

Platforma: NDS
Žánr: Adventura
Výrobce: Konami (
http://www.konami.co.uk)
Vydavatel: Konami (
http://www.konami.co.uk)
Předpokládané datum vydání: Zima 2007 (Japonsko)

Přemýšleli jste někdy nad svými chybami v minulosti? Kdo by ne. Co byste udělali, kdybyste měli možnost je napravit? Hlavní hrdina nové adventury na NDS tuto možnost dostane, i když ne zrovna způsobem, který by mu bylo hodno závidět. Jméno společnosti Konami, jež hru vyvíjí, slibuje kvalitní zábavu a na letošní TGS se s oznámením této hry objevilo rovnou i demo. U něj jsme nemohli chybět, takže spolu s námi pojďte nahlédnout na trampoty s minulostí, kterých se s trochou štěstí dočkáme i v Evropě.

Text, text a text

Úvodem je vhodné zmínit, že Time Hollow není obyčejná adventura, ale textová – více než hrát budete číst. To ale všem, kteří mají zkušenosti s právníkem Phoenixem Wrightem, jistě nebude vůbec vadit. Na scénář klade Konami velký důraz a jeho autorem je slavný japonský autor Takehiko Hata. Vše se točí kolem sedmnáctiletého mladíka jménem Tokio Horo. Jeho život se drasticky změní den před jeho narozeninami. Když se ráno probudí, zjistí, že vše, co si pamatuje jako realitu, je pryč a jeho rodiče, se kterými včera mluvil, jsou již dvanáct let pohřešovaní.

  
Opravdu chcete udělat díru? * *Nakreslit, najít a změnit minulost

Do rukou se mu dostane tajemné pero, s jehož pomocí může otevírat díry do minulosti a měnit ji.  Tokio se rozhodne vše napravit a najít odpovědi na palčivé otázky. Co důležitého mu chtěl otec v den narozenin říct? Kdo změnil jeho minulost? Kdo je tajemná dívky ze třídy a jak ví vše, co ví? Během hratelného dema se těchto otázek vyskytlo ještě mnohem víc, nicméně pojďme se podívat, jak ve skutečnosti probíhá samotná hra.

   

Copak asi skrývá? * Kromě efektní prezentace a stylového stánku návštěvníci dostali krásný informační pamflet * Tajemná dívka nechce říct vše… *

 

Kdo, kde, kdy a jak?

Během pohybu po městě (na mapě zvolíte, kam chcete jít, a jste tam automaticky přeneseni) probíhají rozhovory s různorodými postavami. Během nich zjišťujete, co se stalo špatně a jak by to šlo napravit. Také vidíte mnoho flashbacků, do kterých se pak po zjištění, kde a kdy přesně se konaly, můžete pomocí magického pera podívat a něco napravit. Měnit minulost je ale možné pouze pomocí menší díry, takže musíte přesně vědět, na kterém místě obrazovky je třeba historii pozměnit. Čachry s minulostí se ale nevyplácí (jak se již přesvědčili mnozí filmoví hrdinové), a tak Tokio svými změnami způsobuje lavinu dalších nepředvídatelných událostí.

Světlé stránky hry
  • Originální zajímavý námět
  • Využití dotykového displeje
Temné stránky hry
  • Bude evropské vydání?
  • Průměrné zpracování

Graficky je hra vytvořena v pohledném anime stylu s občasnými animacemi k oživení. Otevírání díry do minulosti vypadá efektně a celkově mě demo nenechalo vydechnout až do konce. Pokud vám nevadí pročítat se přes mnoho textu, než se dostanete ke kousku hratelnosti, je zde hra, kterou byste si neměli nechat ujít.

Jak se těšíme: 80%

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,