První Mafia bude zdarma. 2K oznamuje speciální akci spolu s potvrzením vývoje nového dílu

Oslavy výročí české Mafie jsou v plném proudu a nezapomněl na ně ani majitel značky.

Kulaté výročí Mafie jsme vám připomněli už včera. Vzpomněla si na něj spousta lidí a tuto příležitost využilo i studio Hangar 13, které má na svědomí třetí díl a předělávku Mafia: Defitive Edition. Na vývoj zavzpomínali Roman Hladík, Tomáš Hřebíček a Alex Cox. Kromě jejich poznatků z tvorby hry na závěr padla také důležitá informace. Nový díl Mafie je v rané fázi vývoje. Zatím se ale nepotvrdily spekulace o tom, že by mělo jít o prequel se Salierim jakožto hlavním hrdinou.

K této příležitosti také od 1. do 5. září proběhne speciální akce, kdy si budete moci přidat původní Mafii do své knihovny na Steamu zcela zdarma. V této verzi vám ale po stažení bude chybět část soundtracku kvůli problémům s autorskými právy. Stačí ale postupovat třeba podle tohoto návodu a mělo by vše být otázkou pár kliknutí a překopírování souborů a při jízdě městem vás bude doprovázet stará známá hudba. 

Ještě se na chvíli vrátíme ke vzpomínání zmíněných vývojářů. Mimo jiné je řeč i o remaku prvního dílu. Srovnávají možnosti, jaké měli před 20 let a co všechno mohli využít teď. Dříve se motion capture musel nahrávat pro každou postavu zvlášť, zatímco v Definitive edition mohli nasnímat všechny herce najednou včetně jejich mimiky a dalších drobnějších pohybů, což značně prospělo celkovému dojmu ze scén.

Pochvalují si také scenérie přepracovaného Lost Heaven, které v remaku vypadá opravdu skvěle. Celkově tuto předělávku považují za úspěch. Celé povídání vývojářů najdete v češtině na oficiálních stránkách Mafie. Zároveň s tím studio Hangar 13 shání nové členy do týmu, kteří by se zapojili do vývoje jejich nového projektu.

Diskuze (19) Další článek: Assassin's Creed z Bagdádu se má jmenovat Mirage. Podle spekulací se vrátí styl prvních dílů série

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,