První patche na Morrowind CZ ke stažení

Ač tomu možná někteří stále nemohou uvěřit, čeština pro legendární RPG The Elder Scrolls: MORROWIND opravdu existuje. Lokalizace je ale určena pouze těm, kdo "odeslali registrační kartičku, která byla součástí hry a na ni napíší, že mají zájem o češtinu". Jelikož díky velikosti překládaného textu se samozřejmě lokalizace nevyhnula chybám, na světlo světa se dostaly první patche. Stáhnout si je můžete na stránkách http://teseditor.doupe.cz (přímý odkaz na download). 

Zároveň u příležitosti vydání češtiny Playman představil speciální Exclusive CZ edici, jejíž součástí je právě zmiňovaná čeština spolu s původní hrou. Její doporučená cena je 599 Kč, sehnat se dá i levněji (za 479 Kč v Doupěti na Vltavě). Tato verze hry se dostane na pulty obchodů hned jak skončí lisování CD s češtinou. Po určitých problémech s instalací, které byly již vyřešeny, by se tak mělo stát v prvním červnovém týdnu.

Autoři překladu se v současné době pouštějí do překladu druhého datadisku hry - Bloodmoonu (první datadisk Tribunal již přeložen je). Bohužel o průběhu lokalizace zatím není nic známo. Původní hra a oba datadisky jsou součástí další kompilace - Game of The Year Edition, kterou si můžete pořídit za 1999 Kč (v Doupěti na Vltavě za 1699 Kč).

Zdroj: vlastní zpráva, PR

Váš názor Další článek: Recenze: Euro 2004 – šílenství vypukne již za pár dní

Témata článku: , , , , ,