První pořádné informace o Alan Wake's American Nightmare

Odkud se vzalo Alanovo temné alter ego?

Jak ve svém nejnovějším čísle prozradil magazín Xbox World, čerpali tvůrci při vývoji Alan Wake's American Nightmare inspiraci z filmů od Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina. Jako příklad byl uveden film Od soumraku do úsvitu z roku 1996, ve kterém se o zábavu starala skupina naštvaných upírů.

Hra se podle všeho vrací k původní myšlence s otevřeným světem. Z hlavní "hubu" se budete přesouvat do ostatních lokací, přičemž se v závislosti na příběhu budete vracet na místa, která jste už dřív navštívili. Titul je údajně o dost rozsáhlejší než jakákoli epizoda z předchozí hry.

Příběh American Nightmare se odehrává dva roky po původní hře. Potom, co Alan zmizel v hlubinách jezera Cauldron, o něm začaly vznikat různé historky a říkanky, přesněji že se po svém zmizení vrátil jako hrůzný zabiják Mr. Scratch. No a jak to tak v Alanově světě bývá, fikce se někdy stane krutou skutečností.

Vašim úhlavním nepřítelem tedy bude Mr. Scratch, Alanovo temné alter ego, které půjde po krku Alici a kterého budete muset zastavit dřív, než bude pozdě. Co se s Alicí a ostatními za ty dva uplynulé roky stalo, zjistíte skrze nová psaníčka, TV pořady a rádio.

Soubojový systém zůstane ve velké míře nezměněn, nepřátele budou akorát rozmanitější a budou na světlo baterky reagovat různým způsobem, díky čemuž budou souboje o něco taktičtější. Mezi nové zbraně patří např. kuš, samopaly Uzi, vojenské pušky a hřebíkomet.

Zdroj: CVG
Dostupné pro: X360
Žánr: Akce | Hororová akce
Výrobce: Remedy Games
Začátek prodeje: 2012
Váš názor Další článek: Final Fantasy XIII-2 u nás bude dostupná ve třech edicích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,