PC | RPG

Prvním megahitem je Mass Effect 2

Tvůrčí studio BioWare oznámilo, že jejich titul Mass Effect 2 zaznamenal v prvním týdnu po svém uvedení na celosvětový trh přes dva milióny prodaných kopií. Mass Effect 2 je oceňován především pro intenzivní bojovou akci a do nejmenších detailů propracovaný příběh, což mu vyneslo průměrné hodnocení okolo 96 procent – stal se tak druhou nejlépe hodnocenou hrou všech dob na platformě Xbox 360. Celkově pak posbíral na 40 absolutních známek, 30 ocenění redakcí herních médií a dostal se na obálky více než 20 magazínů po celém světě. V den vydání figurovalo slovní spojení  - Mass Effect 2 mezi 10 nejfrekventovanějšími tématy na Twitteru a nejvyhledávanějšími frázemi na Google News. Server MSNBC napsal, že Mass Effect se do paměti zapíše jako jedna z nejvlivnějších videoherách sérií všech dob.

mass effect 2 - led 2 - 1.jpg mass effect 2 - led 2 - 10.jpg
mass effect 2 - led 2 - 2.jpg mass effect 2 - led 2 - 3.jpg

Ray Muzyka, spoluzakladatel BioWare a generální manažer EA pro skupinu titulů RPG/MMO, uvedl: "Mass Effect 2 má našlápnuto stát se jednou z největších her roku 2010. Na všeobecně kladné ohlasy a velmi rychlý komerční úspěch jsme náležitě hrdí."

Mass Effect 2 vyšel tento týden, nedlouho po jiném úspěšném titulu tohoto studia, temné RPG fantasy Dragon Age: Prameny, který je na trhu od podzimu 2009. Tento titul posbíral průměrné hodnocení v recenzích okolo 91 procent, a stal se tak nejlépe hodnoceným titulem společnosti Electronic Arts v loňském roce. Mass Effect 2 kráčí v tradici BioWare poskytovat tu nejvyšší kvalitu v každém ohledu, ať už jde o herní systém, příběh, vývoj postav a grafické zpracování.

VIDEO: 2587 'Mass Effect 2 - launch trailer'

V letošním roce náš čeká ještě několik titulů, jenž by mohly dosavadní úspěchy Mass Effect 2 ohrozit. Bude zajímavé sledovat, zda odolá nebo naopak podlehne.

Pokud se chcete o Mass Effect 2 dozvědět více informací a zjistit, jak titul hodnotí Doupě, tak si určitě přečtěte naší nedávno vydanou recenzi.

Zdroj: TZ

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG
Výrobce: BioWare | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 29. ledna 2010 (PC, X360); leden 2011 (PS3)
  • Úžasný a komplexní vesmír
  • Zajímavé postavy
  • Chytlavé přestřelky
  • Skvělé rozhovory
  • Slabší prostřední část
  • Otravné sbírání surovin
  • Jen drobnosti
Diskuze (20) Další článek: Na čem poběží beta Starcraft 2

Témata článku: , , , , , , , , , , ,