PS Kampf um Afrika – boj o africký kontinent

Za celé dějiny lidstva jsme se mohli setkat s množstvím diktátorů, kteří toužili podmanit si celý svět. Zářivým příkladem budiž například Alexander Makedonský (známý též jako Veliký) či nacistický vůdce Adolf Hitler. Netoužili jste někdy vyzkoušet si roli samovládce a tyrana? Titul PS Kampf um Afrika vám dává jedinečnou šanci – a předmětem bojů bude tentokráte černý kontinent.

Ve hře PS Kampf um Afrika se ocitáte v roli mocného vladaře, jehož jediným úkolem bude podmanit si celý kontinent, v tomto případě tedy Afriku. A jak na to? Zapomeňte na chvíli na možnost mírového vyjednávání, diplomatické praktiky, podplácení. Ne, o to v titulu PS Kampf um Afrika opravdu nejde. Jediným dostupným prostředkem, jak dosáhnout kýženého výsledku, je použití síly!

 

Jako v každém jiném konfliktu hrají největší roli vojenské prostředky zúčastněných stran. Neméně významné jsou však také konkrétní africké státy. Právě ty přímo souvisí se samotným vojskem. Každá země totiž dokáže vyprodukovat za určitý čas (respektive kolo či chcete-li tah) přesný počet vojáků. Ten je odvozen od ekonomické vyspělosti státu, roli tu hraje i aktuální a skutečný politický režim. Je škoda, že tyto položky jsou nehybné a během hry se nemění. I tak je ale bezpochyby důležité získat dostatečně silné země, které vás budou schopny dobře zásobovat vojáky. Protože jinak nemáte ve válce žádnou šanci!

Pojďme se blíže podívat na samotný průběh hry. Ze začátku je vám umožněno vybrat si tři státy, které bych mohl nejlépe přirovnat k baštám vaší moci. Postupným rozšiřováním svého vlivu můžete získat státy další.

Dojde však pochopitelně i na přímý konflikt s nepřítelem. V něm nehraje nejdůležitější roli zvolená bojová strategie či taktika, ale pouze celkový počet vojáků na každé straně. Nemusím snad zdůrazňovat, že v silné většině případů početnější vojsko vyhrává. Svůj význam má i vaše oblíbenost v daném zemi, která je předmětem aktuálního boje.

 

Nepříjemně ovlivnit může průběh bojů také nějaké vzbouřenecké hnutí v jednom z vámi "vlastněných" států. To se povětšinou podaří rozprášit pouze za použití vašich vojáků, ztrátám na životech i ve vašich řadách se tedy pochopitelně nevyhnete.

Hrát můžete zaráz až proti třem počítačem řízeným protivníkům. Co více, k dispozici je vám hned několik připravených scénářů a celkem tři stupně obtížnosti. Mezi slabiny hry pak rozhodně patří standardní jazyk, kterým je němčina.

Autor hry: Peter Mehr
Homepage: http://www.schlaubi.com/ps/afrika.html
Jazyk: němčina
Systém: Windows 95 a vyšší

Download hry (0,4 MB) zde

Diskuze (1) Další článek: Nový trailer ze hry Soldier of Fortune 2

Témata článku: , , , , , , ,