PS3 konečně válcuje žebříčky

Vyrobit nejvýkonnější konzoli na trhu je sice fajn, ale jestliže každý prodaný kus vykáže ztrátu, tak trochu se to míjí účinkem. Finanční oddělení Sony naštěstí pár týdnů nazpět zjistilo, že ne tak úplně úspěšný (co se prodejnosti týče) Playstation 3 konečně začal vykazovat zisky, a tak mohlo přijít na řadu dlouho očekávané zlevnění, jemuž bylo v předpovědích přisuzováno raketové navýšení prodejů téhle leskle černé mašinky.

A opravdu, nedávné snížení ceny na hráče zapůsobilo jako magnet, a podle zahraničního portálu GamesIndustry.biz se prodeje PS3 za minulý týden zvedly o závratných 1000 %. Za úspěchem přitom jistě stojí i tenčí verze konzole s označením Slim, na níž podle Andrew House, ředitele evropské pobočky Sony Computer Entertainment, většina zájemců čekala.

Co však Sony dost možná přiděšlává vrásky na čele je další zlevnění X360, s nímž Microsoft přišel v odpovědi na rozhodnutí japonského gigantu. Stejně jako PS3 i Xbox 360, především jeho Elite verze, zaznamenal nárůst v prodejnosti. Za minulý týden o něj však projevilo zájem "jen" o 43 % hráčů víc.

Zdroj: Games Industry

Diskuze (6) Další článek: MP demo Uncharted 2 15. září

Témata článku: , , ,