PS3 nebude plně zpětně komaptibilní s PS2

Společnost Sony Computer Entertainment Europe oznámila, že hodlá udělat větší změny ve verzi svojí next-gen konzole PS3 pro Evropu a teritoria používající standard PAL. Hlavní rozdíl bude odstranění emulačního čipu, což bude mít za následek nižší míru zpětné komaptibility.

PS3 vyjde v Evropě, Africe a na středním východě v pozměněné verzi oproti přístrojům prodávaným v Japonsku a USA. Hlavní rozdíl bude nepřítomnost emulačního čipu, který zajišťoval zpětnou kompatibilitu mezi hrami pro PS2 a PS3. Zatímco hry pro původní PS by podle všeho měly jet i na evropské PS3 bez problémů, u valné většiny titulů pro PS2 byde nutno nejprve počkat na patch ke stažení. Seznam her, které se obejdou bez podobných komplikací, bude uveřejněn okolo data vydání. Sony argumentuje, že největší hodnota her pro PS3 je v moderním vzhledu, takže se bude raději soustředit na vývoj nových her, než na kompatibilitu starých.

  

Další omezení oproti verzím pro světový trh se týká zvuku, kdy si pravého 7.1 zvuku dopřejete pouze s výstupem podporujícím technologii Linear PCM 7.1 Channel. Stejně tak nebude k dispozici zvukový výstup pro DTS-HD 7.1, pro nějž budete muset využít pouze konektorů určených pro zvuk formátu 5.1. Ke všem těmto novinkám patří ještě v přepočtu vyšší cena než v případě přístrojů prodávaných v Japonsku a USA.

Zdroj: Gamasutra

Diskuze (59) Další článek: Galerie: SSX Blur

Témata článku: , , , , ,