PS3 se zlevňovat nebude

Prodejní strategie pro poslední Playstation je otázka, na níž se snaží najít odpověď nejeden analytik. Zatímco konkurenční konzole zlevňují a zpřístupňují se tak širokým masám, PS3 zůstává na svém a neohlíží se ani napravo, ani nalevo. Podle některých se jedná o nutnost, aby se Playstation nestal prodělečným (zvláště, když je i stávající cena částečně dotovaná), podle jiných jde o čiré bláznovství. A samozřejmě jsou i tací, podle nichž je nový Playstation tak dokonalou konzolí, že za ty peníze stojí, a kdokoliv tvrdí opak tomu ani za mák nerozumí.

Ve včerejší novince, či v dnešních Byznys hrátkách, jste se pak mohli dočíst, že společnost Sony na březen 2009 údajně plánuje zlevnění své stájové konzole, což přišlo doslova jako blesk z čistého nebe. Řada zajémců začala oslavovat a analytici byli šťastní, že konečně začínají chápat strategii Sony. Jenže dnes nad ránem přišli zástupci jmenované firmy s prohlášením, že o žádném zlevňování doposud nemluvili a rozhodně ho tudíž nenaplánovali na březen příštího roku.

Březen se přitom jevil zcela logicky, neboť k jeho poslednímu dnu končí Sony fiskální rok. Do té doby, tamější manažeři, počítají s tím, že si jejich mašinku zakoupí něco málo přes 10 milionů lidí, což nabízí slušný základ k postupnému redukování ceny. Pro srovnání snad ještě dodáme, že konkurenční Xbox 360 je už v Americe možné pořídit za krásných $199 (cca 4000,- Kč). Mezi ním a standardní 80GB verzí PS3 však ční 200 dolarová propast, která je pro některé hráče nepřekonatelná.

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: Vědci popírají závislost na hrách

Témata článku: , , , ,