PS4 bude obsahovat stejný grafický čip jako Xbox 720

Nedávno se spekulovalo o výkonu nového Xboxu, nyní přichází na řadu mašinka od Sony.

Podle blíže neupřesněných zdrojů herního portálu IGN bude Playstation 4 (interně prý označovaný jako Orbis) obsahovat na míru šité čipy, které budou vycházet ze specifikací AMD A8-3850 APU a Radeon HD 7670 GPU.

Zmíněné APU se skládá ze čtyřjádrového procesoru taktovaného na 2,9 GHz a integrovaného grafického čipu AMD HD 6550D. Nejde o kdovíjak výkonný kus hardwaru, společně s dedikovaným Radeonem HD 7670 by však mohl za využití asymetrického Crossfire tvořit zajímavou kombinaci.

ps_logo.jpg

Playstation 4 by se tak mohl výkonově konkurenčnímu Xboxu rovnat, a to doslova (HD 7670 je ve své podstatě jen nové označení pro HD 6670). Vývojáři by to zajisté uvítali, nemuseli by své produkty přizpůsobovat dvěma naprosto odlišným architekturám, ale líbilo by se něco takového fanouškům?

V takovém případě by nejspíš rozhodovala celková politika daného výrobce konzolí - další Xbox má kupříkladu obsahovat mechanizmy, které by měly zabránit přehrávání použitých her. Kdyby na to Sony šlo pěkně postaru a hrám z druhé ruky se nebránilo, jistě by získalo výhodu.

Zdroj: IGN UK
Diskuze (2) Další článek: Hráči pro Assassin's Creed vymýšlejí nudné lokace

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,