PS4 Pro ani Xbox Scorpio nejsou v USA příliš populární, tvrdí průzkumy

Nové supervýkonné konzole se objevují v našich článcích poměrně často. A zatímco PS4 Pro už je na trhu, Microsoft kolem své chystané konzole Project Scorpio víří vlny. Dle průzkumů však nejsou Američani z nových konzolí příliš nadšeni.

 

Průzkum nazvaný U.S. Games 360 provedla organizace Nielsen a ukazuje rovnou několik zajímavých výsledků z amerického trhu. Konzole údajně používá rovnou 47 % místních hráčů a zbytek se dělí téměř rovnoměrně na hráče na PC a mobilech. Přesto zde není příliš velký zájem o nové vylepšené konzole.

Pouze 11 % tázaných hráčů vědělo o konzoli Xbox Scorpio, zatímco 21 % slyšelo o PS4 Pro. Trochu lepší je to u hráčů mladších 13 let, z nichž 14 % slyšelo o Scorpio a 27 % o PS4 Pro. Známé jsou však standardní konzole i mezi širokou populací s tím, že PS4 je o něco známější. Zato Nintendo Switch zná pouhých 29 % hráčů.

Zájem hráčů o koupi PS4 Pro pak vyslovilo 15 % hráčů, zatímco zájem o Scorpio 13 % hráčů. Statistiky širší populace ukazují menší propad, kdy 11 % lidí vyslovilo zájem o koupi PS4 Pro a pouhých 9 % o koupi Scorpia.

Průzkum samozřejmě není stoprocentně přesný, ale je to zajímavý pohled, jak by se situace na trhu mohla vyvíjet. Zatímco Microsoft věří ve Scorpio, na webu se začíná diskutovat o případném PS5. Zda budou mít tyto konzole úspěch je už jiná otázka. Celý výzkum najdete zde s hromadou jiných zajímavých informací o americkém herním trhu.

Diskuze (5) Další článek: Graficky vymazlený Skyrim s desítkami modifikací stále nemá konkurenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,