PS4 vás pustí k digitální herní knihovně odkudkoliv

Máte na své konzoli PlayStation 4 kupu digitálního obsahu, ale zrovna jste odjeli ke kamarádovi na chatu? Není problém, stačí se připojit ke svému účtu a hrajete.

Vedoucí inženýr Sony, Neil Brown, se v rozhovoru pro Develop rozpovídal o možnostech sdílení nové konzole PlayStation 4, a vypadá to, že se Sony velmi blíží systému, který měl být použit u konzole Xbox One. Ke své knihovně stažených her totiž budete mít přístup z jakékoliv konzole, kde se připojíte přes svůj účet.

Můžete navštívit kamaráda, přihlásit se pod vaším profilem a hrát všechny hry z vaší knihovny, což je dobré,“ řekl Brown.

To se ostatně velmi podobá současnému konceptu, kde je digitální obsah vázán na profil, ze kterého jej stáhnete. PS4 však navíc umožní hrát hru už během jejího stahování.

Jak praktická by tato funkce byla, kdybyste museli půl dne něco stahovat? Díky funkci Play as you Download můžete začít mnohem rychleji a přenášení digitálního obsahu mezi konzolemi tak má mnohem větší smysl,“ dodal Brown.

Xbox One původně zamýšlel podobný koncept, po vlně negativních ohlasů však upustil od většiny svých ochran a funkcí včetně této. Majitelé konzole Microsoftu si tedy s sebou budou klasicky nosit DVDčka s hrami.

Zdroj: OPM

Diskuze (8) Další článek: Herní Rambo působí v záběrech ze hry lehce odflákle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,