PSM2, březnové číslo – s plakátem a mnoha novinkami

Kromě nové vazby a dvoustránkového plakátu hledejte zmíněné novinky v samotném obsahu časopisu. Budete mile překvapeni: recenze Devil May Cry 2 a MGS2: Substance, pořádné screenshoty a preview Return To Castle Wolfenstein nebo Judge Dredd a exkluzivní informace z Resident Evil Online. To vše a ještě více v PSM č.14.

Smutný začátek

Nová vazba PSM (se dvěma svorkami uprostřed) působí levnějším dojmem, ale na druhou stranu má redakce pravdu, že teď se z ní dá mnohem lépe dostat ven zmíněný plakát. Na druhou stranu zapomeňte na snadné vyhledávání starších čísel podle her vypsaných ne hřbetu.

Úvodník poněkud pochmurně přiznává, že tento měsíc nebylo snadné zachovat upřímnost k čtenářům – dva netrpělivě očekávané hity – MGS2 a DMC2 nedopadly zas tak dobře, jak jsme všichni automaticky předpokládali vzhledem k jejich původu. Pochmurný podtón nese i několik dalších stránek, které se do hloubky zabývají současným nezdravým trendem videoherního trhu.

Jde o skutečnost, která vyvstala v celé své kráse o letošních vánocích. Hry jako Vice City nebo Two Towers dokázaly, že hráči kupují tituly, u kterých kvalitu zajišťuje buď úspěšná a slavná série nebo nepřekonatelně lákavá licence. Mnoho vysoce hodnocených, avšak méně známých titulů zůstalo ležet na pultech obchodů, zatímco několik „vyvolených“ her se prodalo víc, než kterékoliv vánoce předtím. Vynikající studie PSM2 na tohle téma zabírá šest velmi hustě popsaných stran, které vám vezmou klidný spánek.

Novinky

Mezi novinkami září nový Fear Effect (velmi odvážná série adventur pro dospělé), Final Fantasy X – 2 a 3D akce Die Hard: Vendetta. Mohutný článek plný exkluzivních novinek rozebírá neodolatelně slibně vypadající projekt Resident Evil Online. Pokud tato hra bude skutečně postrádat singleplayer mód, bude to nekonečná škoda.

Zklamané (viz. dále) příznivce Devil May Cry potěší preview akce od stejných tvůrců, nazvané příznačně Chaos Legion. Novátorský koncept téhle nádherné šílenosti zní tak podivně, že jsem zvědavý, jak to bude vypadat v praxi. Nový singleplayer (!!!) Resident Evil: Dead Aim kombinuje pohled třetí osoby a hru se světelnou pistolí, na první pohled se zdá slibovat mnohem více, než jeho neslavní předchůdci ze série Gun Survivor.

Několikastránkový článek vás připraví na příchod Xboxového trháku Splinter Cell, pro opravdové znalce bude potěšením preview survival hororu Galerians: Ash. Další preview představí extrémně slibný generátor hudby Music 3, samurajskou akci Tenchu 3, upravenou PS2 verzi oblíbené PC hry (spíš by se hodilo říct „trháku“) Return To Castle Wolfenstein a konečně první informace o hře Dredd Versus Death.

Recenze

Tentokrát extrémně bohatá (na poklady) sekce recenzí začíná netrpělivě očekávaným pokračováním nejstylovější PS2 akce Devil May Cry. Bohužel, hra zklamala zejména z hlediska nápaditosti, originálnosti a zábavnosti, což je pro fanoušky opravdový šok. Možná byla dvojka příliš uspěchána?

Téměř dokonale se povedla temná akční adventura Primal, na kterou všichni pějí jen chválu. Inu – vzít to nejlepší z Tomb Raidera a Soul Reavera se vyplácí. Poslední velkolepou recenzí je MGS2: Substance, jejíž výsledek je přesně takový, jak jsme se báli: jde o tunu průměrných misí ve virtuální realitě, nic nového pod sluncem.

Poslední z „hlavních“ recenzí je dovozový titul Rygar: The Legendary Adventure. Ačkoliv hra s tímto názvem může kdekoho odradit, jde o překvapivě povedený survival horor, ve kterém se zhostíte dobové role opravdivého gladiátora.

Zbývající recenze se zabývají méně významnými a méně povedenými tituly.

Sladkosti navíc

V rubrice kultury budete neodolatelně nalákaní na klasiku F. F. Coppoly jménem Apokalypsa, dozvíte se o ohromném zlevňování GameCube (lze koupit již za 4.990,-) a především her na něj (Od 499,- Kč !), které nenechá konkurenci dlouho spát.Mezi cheaty a návody najdete monumentální seznam bonusů ve hře Mortal Kombat: Deadly Alliance a v dopisech se pobavíte nad nápady některých čtenářů a jejich fascinací/odporem k počátkům sexu na konzolích.

Příští číslo slibuje první verdikt nad novým dílem série Tomb Raider a mnoho dalších zajímavých článků (recenze ZOE2, Splinter Cell, Tenchu 3… ). Těšte se na 20. března!

Váš názor Další článek: Medal of Honor: Spearhead - patch v2.15

Témata článku: , , , , , , ,